ایمنی احتمالی کروناییهای بهبود یافته تا 8 ماه (واکسن کرونا)
پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدیدی دریافتند که شاید ایمنی در برابر ابتلای مجدد نجاتیافتگان کووید-۱۹، تا هشت ماه باقی بماند.
به گزارش ایسنا و به نقل از لبروتز، هنگامی که کروناویروس وارد بدن میشود، سیستم ایمنی فعال میشود و پادتنهایی را تولید میکند که به ویروس متصل میشوند و آن را خنثی میکنند. این محافظت ایمنی، حافظه دارد؛ بنابراین هنگامی که بدن دوباره با همان پاتوژن روبرو میشود، میتواند آن را به سرعت شناسایی کند و به محافظت در برابر عفونت مجدد بپردازد.
پژوهشهای پیشین، بحثی را در مورد مدت زمان پایداری سیستم ایمنی در برابر کروناویروس آغاز کردند زیرا بررسیها نشان داده بود که سطح پادتن بیماران در چند ماه نخست پس از بیماری افت میکند.
اکنون پژوهشگران استرالیایی برای نخستین بار در پژوهش خود نشان دادهاند که شاید نجاتیافتگان کووید-۱۹ بتوانند برای پیشگیری از عفونت مجدد تا حداقل هشت ماه به سیستم ایمنی خود اطمینان کنند. این دادههای جدید میتوانند نگرانیهای دیگری که در مورد توانایی واکسنهای تازه تولید شده در ایجاد محافظت برای بلندمدت وجود دارد، برطرف کنند.
«منو فان زلم»(Menno van Zelm)، پژوهشگر «دانشگاه مانش» (Monash University) استرالیا و همکارانش در این پژوهش، ۲۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را مورد بررسی قرار دادند و نمونه خون آنها را از ابتدای دوره عفونت تا ۲۴۲ روز بعد از تشخیص جمعآوری کردند.
پژوهشگران حدود دو هفته پس از عفونت، افت پادتن را مشاهده کردند. آنها با استفاده از روش «فلو سایتومتری» (flow cytometry) نشان دادند که بیماران، سلولهای B حافظه را که پادتن تولید میکنند، در خون خود دارند. این سلولها، پروتئین خوشهای کروناویروس را به طور ویژه هدف قرار میدهند. سلولهای B مشاهده شده، حداقل هشت ماه ماندگاری داشتند و این نشان میدهد که طی این دوره و احتمالا بیشتر از آن، از بیماران در برابر عفونت مجدد محافظت میشود.
فان زلم گفت: این نتایج، مهم هستند زیرا نشان میدهند که بیماران مبتلا به کووید-۱۹، ایمنی در برابر ویروس و بیماری را حفظ میکنند.
این موضوع میتواند یک امید حقیقی را در این مورد به وجود بیاورد که شاید با تولید واکسن یا واکسنها، محافظت بلندمدت ایجاد شود.
این پژوهش، در مجله «Science Immunology» به چاپ رسید.