مسئله امنیت سفارت آمریکا دغدغه این روزهای نخست وزیر عراق!
نخست وزیر عراق که در قبال نقض مکرر حاکمیت این کشور توسط واشنگتن سکوت کرده و اجرای مصوبه پارلمان، مبنی بر خروج نیروهای خارجی را عملا مسکوت گذارده است، این روزها شدیدا نگران امنیت سفارت آمریکا در بغداد است.
«مصطفی کاظمی» که طی ماههای اخیر در قبال درخواست مکرر نمایندگان پارلمان و جریانهای سیاسی عراق در خصوص اجرای مصوبه پارلمان سکوت کرده بود، بالاخره به حرف آمد، اما نه برای دفاع از حاکمیت عراق، بلکه به خاطر خطرات احتمالی، که ممکن است سفارت آمریکا را تهدید کند، حرف زده است! وی روز جمعه با بیان اینکه «برای امنیت کشورش در سکوت تلاش کرده است»، گفت که عراق تسلیم آنچه او «ماجراجویی قانونشکنان» خوانده است، نمیشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، نخست وزیر عراق روز جمعه طی توییتی، درباره یک رویارویی قاطع صحبت کرد.
کاظمی در توییت نوشت: «امنیت عراق، امانتی بر گردن ماست. ما تسلیم هیچ ماجراجویی و توطئه نخواهیم شد. ما در سکوت و بی سروصدا برای بازگرداندن اعتماد به مردم و دستگاههای امنیتی و ارتش در کشور تلاش کردهایم؛ کشوری که با ماجراجوییهای قانونشکنان، امنیتش متزلزل شد». وی افزود: «ما خواستار آرامش شدیم تا کشورمان به یک ماجراجویی بیهوده دیگر کشیده نشود، اما در صورت لزوم، آماده یک رویارویی قاطع هستیم». طی روزهای گذشته راکتهایی به سمت منطقه سبز بغداد، که سفارت آمریکا در این منطقه قرار دارد، شلیک شد. گروههای مقاومت دست داشتن خود در این حمله را رد کردند. عراقیها میگویند واشنگتن پشت این حملات قرار دارد تا وجهه نیروهای مقاومت را در عراق
تخریب کند.
دولت سکوت نکند
«مختار الموسوی» نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف «فتح»، از دولت خواست در مقابل عفو نظامیان جنایتکار آمریکایی توسط رئیس جمهور این کشور، سکوت نکند و علیه«بلک واتر»، به سازمان ملل شکایت کند. به گزارش خبرگزاری فارس، الموسوی اظهار داشت: شرکت بلکواتر در میدان «النسور» بغداد، مرتکب شنیعترین جنایات در حق مردم عراق شده است و نمیتوان این جنایت را نادیده گرفت. باید مقابل اقدام«دونالد ترامپ» در عفو عاملان این جنایت، ایستاد و دولت عراق باید به آن واکنش نشان دهد.
چهارشنبه گذشته ترامپ دستور عفو چهار نظامی شرکت بلک واتر را صادر کرد. این افراد به دلیل کشتار غیرنظامیان عراقی، محکوم شده بودند.
این نماینده عراقی افزود: مسئولیت بازخواست آمریکا درباره این تصمیم و عدم سکوت در قبال آن ـ آنچنان که درباره جنایت ترور فرماندهان پیروزی روی داد ـ بر گردن دولت عراق است.
نظامیان تروریست آمریکایی بامداد سیزدهم دی ماه سال گذشته در اقدامی تروریستی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و معاون رئیس سازمان حشدالشعبی را به همراه چند نفر از رزمندگان مقاومت، به شهادت رساندهاند. شمار زیادی از نمایندگان عراقی معتقدند که دولت عراق اقدامات قانونی لازم را در واکنش به این جنایت، انجام نداده و بسیار ضعیف عمل کرده است.
«هشام السهیل» رئیس فراکسیون پارلمانی «عراقیون» نیز پنجشنبه گذشته طی بیانیهای، این اقدام ترامپ را محکوم و اعلام کرد: این عفو، به رابطه میان دو کشور در سایه انتظار خانوادههای شهدا از اجرای عدالت در حق فرزندانشان و پرداخت غرامت از سوی آمریکا، کمک نمیکند. عفو قاتلان را محافل داخلی و بینالمللی محکوم میکنند و این اقدام، به معنای نادیده گرفتن مواضع محافل مذکور است. السهیل تاکید کرد: رئیسجمهور آمریکا با این عفو، به گونهای تاسفبار کرامت قربانیان، احساسات و حقوق خانوادهها و بستگان آنها را نادیده گرفته است.