kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۵۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰
رئیس‌اتحادیه چاپخانه‌داران تهران مطرح کرد

گران‌فروشی پتروشیمی‌ها به چاپخانه‌ها با وجود کاهش نرخ ارز

رئیس‌اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با انتقاد از کاهش نیافتن مواد اولیه چاپخانه‌ها پس از کاهش نرخ ارز گفت: قیمت مواد اولیه بدون دلیل ۲۰ درصد گران شده است.

احمد ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درخصوص تهیه مواد اولیه برخی چاپخانه‌داران اظهار داشت: مواد اولیه‌ای که چاپخانه‌ها باید تهیه کنند، کاملاً داخلی است اما زمانی که قیمت یورو 37 هزار تومان بود، قیمت این مواد اولیه (پپ) را کیلویی 44 هزار و 500 تومان خریداری می‌کردند.
وی ادامه داد: واحدهای پتروشیمی فروشنده این مواد اولیه، با اینکه نرخ ارز تأثیری در قیمت تولیدات آنها ندارد، ولی به‌دلیل ایجاد رقابت با بازار جهانی، قیمت ارز را در نرخ محصول مؤثر می‌دانند. اما وقتی قیمت یورو به 30 هزار تومان رسیده است، نه تنها قیمت‌های خود را کاهش ندادند بلکه از 19 آذرماه 20 درصد هم قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند.
ابوالحسنی با طرح این سؤال که «بر چه‌مبنایی پتروشیمی‌ها قیمت این مواد را افزایش داده‌اند؟»، تصریح کرد: در برخی موارد، مواد خام توسط ترکیه خریداری می‌شود و پس از تبدیل شدن به مواد اولیه مورد نیاز این چاپخانه‌داران، مجدداً وارد ایران می‌شود و حتی با تعرفه گمرک، قیمت آن مناسب‌تر از نرخی است که چاپخانه‌ها باید از واحد پتروشیمی داخلی تهیه کنند. وی گفت: چاپخانه‌هایی که بر مبنای ماده اولیه کیلویی 44 هزار و 500 تومان از کارخانه سفارش گرفته‌اند حالا که نرخ ها 20 درصد بالا رفته، حاضرند ضرر و زیان کار را پرداخت کنند ولی سفارش فلان کارخانه را لغو کنند.
رئیس‌اتحادیه چاپخانه‌داران تهران تأکید کرد: به آقای قبادی؛ معاون بازرگانی داخلی و آقای زادبوم؛ رئیس‌سازمان توسعه تجارت نامه زده‌ایم و امیدواریم نتیجه لازم را دریافت کنیم. تا کی قرار است رانت برای کارخانه مواد اولیه‌ و واحدهای تولیدی ایجاد کنیم؟
ابوالحسنی با تأکید بر اینکه «با این کارها خودمان بازار داخلی را نابود می‌کنیم»، افزود: اگر شرایط تولید مناسب باشد، می‌توانیم نیاز بازار کشورهای همسایه از جمله ازبکستان، آذربایجان و ترکمنستان را به مواد اولیه چاپخانه‌ای تأمین کنیم و جای ترکیه را بگیریم. بنابراین از رئیس‌سازمان توسعه تجارت درخواست کردیم که تعرفه مواد اولیه را کاهش دهد تا بازار داخلی نابود نشود.