یک مسئول:
مجموعه دشت مغان از طریق بورس به مردم واگذار شود
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد تعاون سپاه خواستار واگذاری مجموعه کشت وصنعت مغان از طریق بورس به مردم شد.
حیدرزاده با اشاره به اهمیت دشت مغان خاطرنشان کرد: مجموعه بزرگ کشت و صنعت مغان به عنوان قطب کشاورزی ایران با 270 میلیون مترمربع زمین و یک میلیون متر مربع فضای صنعتی و اختصاصی با وجود کارخانههای مهم و تاثیرگذار، به همراه آب اختصاصی از رودخانه ارس در مساحتی بزرگتر از شیراز، تقریبا متری شش و نیم میلیون تومان فروخته شده بود! این مزایده بسیار در نوع خود مثالزدنی بود. گویا به شخصی گفته بودند که در جیب خودت چقدر پول داری بشمار، دشت مغان برای تو! این نکته که ارزش ضایعات آهن و فلزات کارخانجات شرکت کشت و صنعت مغان تقریبا برابر با قیمت واگذاری این شرکت از سوی سازمان خصوصیسازی بوده است بسیار قابل تامل است. در ابتدا فقط 6 درصد از مبلغ 1700 میلیارد تومان تعیین شده پرداخت شده بود و مابقی در اقساط 8 ساله آنهم با تنفس دوساله قرار بود پرداخت شود که با ورود رئیس محترم قوه قضائیه این مسئله ختم به خیر شد و دشت مغان به بیتالمال بازگشت.
در کنار تخلفات فراوانی که در واگذاری دشت مغان صورت گرفته بود یک نکته مهم و قابل تامل مهم وجود داشت. دشت مغان به دلیل قرار گرفتن در نقطه صفر مرزی دارای اهمیت امنیتی است و واگذاری مرز کشورمان به یک شخص میتواند مخاطرات زیادی را به همراه داشته باشد.
وی افزود: بعد از واگذاری دشت مغان افزایش بهرهوری و کارایی در این مجموعه متاسفانه مشاهده نشد. هدف اصلی از خصوصیسازی، اولا کاهش تصدیگری دولت است و دیگری افزایش بهرهوری و کارایی این شرکتها. مجموعه بزرگی مانند کشت و صنعت مغان را نباید به شخص واگذار کرد بلکه باید برای واگذاری آن برنامهریزی داشت و تمام جوانب را سنجید. خصوصیسازی صرفا به معنی اختصاصی سازی نیست.
مدیرعامل هلدینگ هلدینگ کشاورزی بنیاد تعاون سپاه حضور دشت مغان در بورس را برای بهرهوری بیشتر بسیار موثر خواند و افزود: در شرایط جدید پیش آمده و باتوجه به نگرانیهای مردم، بهتر است که کشت و صنعت مغان را مردم این منطقه اداره کنند. بهتر است مردم مغان، به ویژه عشایر منطقه دشت مغان در خرید سهام این شرکت اولویت داشته باشند. صنایع موجود در کشت و صنعت مغان میتوانند درآمدهای بالایی را کسب کنند. شرکتهایی که در حوزه صنایع غذایی فعالیت میکنند، شرکتهای پررونقی هستند و کشت و صنعت مغان به همین دلیل قطعا مشکل کارگری نخواهد داشت؛ چون به هر حال درآمدهای خوبی در حوزه کشاورزی دارد. با عرضه سهام کشت و صنعت مغان در بازار بورس، این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر وضعیت میدهد. در این صورت، نقل و انتقالات و خرید و فروشهایی که در شرکت صورت میگیرد، باید شفاف برای مردم و سهامداران بیان شود.
به گفته یکی از کارشناسان اقتصادی، قیمتی که کشت و صنعت مغان را فروختهاند در حد یکی از کارخانههای آن است. در حال حاضر اجاره هر هکتار زمین در پارسآباد برای یک فصل کشت بیش از ۱۵ میلیون تومان است و با یک حساب سرانگشتی این شرکت عظیم فقط به قیمت اجاره ۲ سال آن واگذار شده که قابل قبول نیست. شرکت کشت و صنعت دشت مغان نیز مجدداً باید قیمتگذاری شود.