kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۳۶۷
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱

مرز ریمدان با حضور مقامات ایرانی و پاکستانی افتتاح شد

مرز ریمدان ایران و گبد پاکستان با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و وزیر تولیدات دفاعی پاکستان و مسئولانی از وزارتخانه‌های کشور، خارجه و صنعت و معدن دیروز (شنبه) به صورت رسمی افتتاح شد.



 به گزارش ایرنا، با افتتاح مرز رسمی ریمدان تبادل کالا به صورت قانونی انجام و تردد مسافر نیز با گذرنامه صورت خواهد گرفت.
مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان در پاکستان، چین و هند است لذا توجه به زیرساخت‌های کامل و استاندارد این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.
هزاران نفر از مردم مرزنشین جنوب بلوچستان، تعاونی‌های مرزنشینان و تجار ایرانی و پاکستان چشم انتظار تکمیل و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای جابه‌جایی قانونی کالا و مسافر از این مرز بودند که پیگیری‌های مردم و مسئولان نتیجه داد و مشکلات یکی پس از دیگری در حال مرتفع شدن است.
مرز ریمدان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد و از آنجایی که فاصله آن تا بندر گوادر پاکستان حدود ۷۰ کیلومتر است اتباع کشور دوست و همسایه می‌توانند از این مسیر به دشتیاری و چابهار و سپس از طریق ناوگان زمینی و هوایی به شهرهای مذهبی و مناطق تفریحی و گردشگری ایران سفر کنند.
با فعال شدن مرز رسمی ریمدان در محدوده شهرستان محروم و دورافتاده دشتیاری فرصتی ارزشمند برای ایجاد‌اشتغال و رونق تجارت و امرار معاش بهینه مرزنشینان فراهم می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مرز ریمدان در جنوب سیستان وبلوچستان به توسعه روابط تجاری و سیاسی ۲ کشور ایران و پاکستان تبدیل می‌شود.
اسلامی، اظهار داشت: راه‌اندازی شهرک‌ها و ناحیه صنعتی در دو سوی مرز می‌تواند منجر به‌اشتغال و افزایش تبادل تجاری شود؛ از این رو پیگیری این موارد در دستور کار است.
وی بیان کرد: خط کشتیرانی لاینر از چابهار به کشور پاکستان نیز می‌تواند از برنامه‌های مهم ۲ کشور باشد و مورد استفاده دو طرف قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با‌اشاره به اتصال شبکه ریلی ایران به اروپا اظهار داشت: اتصال جاده و ریل ایران به پاکستان از نقاط مختلف در دستور کار است تا حداکثر استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه تجارت استفاده شود.
وی بر رشد همکاری‌های اقتصادی و تحقق پنج میلیارد دلار تبادلات کالا بین تهران و اسلام‌آباد تاکید و خاطرنشان کرد: از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه و توجه به رفاه مرزنشینان باید استفاده کرد.
اسلامی با بیان اینکه گذرگاه مرزی ریمدان شرایط اقتصادی ۲ کشور را بهبود می‌بخشد، تصریح کرد: نزدیکی ریمدان به منطقه آزاد چابهار فرصتی برای سرمایه‌گذاری است و باید تسهیل تجارت و بازرگانی پیگیری شود.
وی گفت: بزودی مرز پیشین نیز بصورت رسمی با تامین زیرساخت‌های لازم افتتاح می‌شود.
وزیر تولید صنایع دفاعی کشور پاکستان نیز در این مراسم افتتاح این مرز رسمی را ابتدای راه همکاری‌های تجاری با ایران دانست.
زبیده جلال بیان کرد: تا ۲ ماه آینده نیز مرز پیشین به طور رسمی افتتاح خواهد شد تا شاهد افزایش تبادل تجاری و‌اشتغال و آبادانی مردم در دو سوی مرز باشیم.
وزیر تولید صنایع دفاعی کشور پاکستان با بیان اینکه مرز پیشین در راسک هم می‌تواند یک مرز بین‌المللی باشد، اظهار داشت: پیگیری ایجاد مرز رسمی سراوان با پنجگور پاکستان نیز در دستور کار است.
زبیده جلال مرز ریمدان را موجب توسعه روابط تهران و اسلام آباد برشمرد و گفت: با اقدامات انجام شده و یا در حال انجام، زمینه توسعه و‌اشتغال ۲ طرف، روابط دوستانه، ‌اشتراکات فرهنگی، مذهبی، اجتماعی فراهم می‌شود که عاملی برای افزایش ‌اشتغال و ارتقای امنیت خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: مرز ریمدان موجب توسعه روابط ایران و پاکستان می‌شود.
احمدعلی موهبتی  گفت: موتور محرکه پاکستان بندر گوادر و ایران چابهار است و توافق انجام شده بین دو کشور بیش از پنج میلیارد دلار است که در طول سالیان گذشته از یک میلیارد دلار تجاوز نکرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در میرجاوه ریل و جاده وجود دارد و امیدواریم مرز ریمدان هم از نعمت ریل و جاده استاندارد دوبانده برخوردار شود.