در بیانیه نمایندگان در اعتراض به اظهارات اردوغان:
ادبیات مسئولان کشورهای اسلامی باید در جهت تحقق وحدت جهان اسلام باشد
دیروز نمایندگان در صحن علنی مجلس احکامی از اصلاح ساختار بودجه را تصویب کردند، همچنین در بیانیهای ضمن محکوم کردن هرگونه ادبیات تفرقهافکن میان کشورهای اسلامی بر لزوم وحدت جهان اسلام تاکید کردند.
جلسه علنی مجلس دیروز به ریاست محمدباقر قالیباف در حالی آغاز شد که طرح «اصلاح ساختار بودجه» در دستور کار قرار داشت.
نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، ماده ۷ طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه مقرر شد که توزیع عادلانه بودجه استانها از محل منابع بودجه عمومی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بر اساس شاخصهای جمعیت، محرومیت، معکوس درآمد سرانه، نرخ بیکاری و همچنین لحاظ مساحت در توزیع اعتبارات داخل استان باشد.
بیانیه نمایندگان
«سید محسن دهنوی» در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی بیانیه بیش از ۲۲۵ نماینده مجلس درباره وقایع و مواضع اخیر رئیسجمهور ترکیه را قرائت کرد.
در ابتدای این بیانیه آمده: «بکارگیری ادبیات تفرقه آمیز رئیسجمهور ترکیه آقای رجب طیب اردوغان که انتظار حُسن همجواری و تلاش در جهت وحدت جهان اسلام و ایجاد صلح و ثبات در منطقه از ایشان میرود، بسیار تعجب برانگیز و غیرپذیرفتنی است و شدیداً آن را محکوم میکنیم. ادبیاتی که یادآور تحمیل داغی جانسوز بر پیکر سرزمین بزرگ ایران و جدایی تحمیلی و ناخواسته بخش مهمی از پاره تن ملت ایران بود.اشعاری که هم سراینده آن و هم خواننده آن همانا ایرانیان عزیز و داغدیده از فراق فوق میباشند.»
در ادامه این بیانیه میخوانیم: «ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از استانهای شمال غرب و سایر استانها، ضمن محکومیت ادبیات تفرقه پراکنانه فوق و تاکید بر تمامیت ارضی، آبی و آسمان پاک کشور بزرگ ایران و آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای ولی امر مسلمین حضرت آیتالله امام خامنهای (مدظله العالی) و اصول قانون اساسی از جمله اصل ۱۱ به حکم آیه «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ» همه مسلمانان یک امت هستند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش پیگیر به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام تحقق بخشد.»
حذف هزینههای اضافی
سید امیرحسین قاضی زاده نایبرئیساول مجلس شورای اسلامی در جمع برخی از اقتصاددانان در مورد بودجه ۱۴۰۰ بااشاره به در نظر گرفتن فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت، گفت: اگر فروش 2/3 میلیون بشکه نفت در سال ۱۴۰۰ محتمل هم باشد، اتکاء بودجه به این میزان فروش نفت بدون کسب اطمینان از تحقق این درآمد نفتی، مانند ساختن خانه بدون گذاشتن ستون است.
وی افزود: نباید با فرض تحقق یک امر احتمالی هزینههای دولت را بدون پشتوانه بالا ببریم و کشور را در مسیر بدون بازگشت و بنبست گرفتار کنیم.
رئیس فراکسیون اقدامات پیشدستانه در برابر آمریکا ادامه داد: اینکه پیش از استقرار دولت جدید در آمریکا، فرض را بر لغو تحریمها بگذاریم و روی درآمد فروش نفت در صورت لغو تحریمها حسابی باز کنیم، قدرت چانه زنی کشور را در هر مذاکره احتمالی به شدت پایین میآورد. قهرمانان دیپلماسی باید این را بلد باشند که دیپلماسی بر اساس قدرت چانه زنی کار میکند و نه بر اساس خیالبافیهای سیاسی.
قاضی زاده در پاسخ به این پرسش که دولت چه درآمدهایی را باید جایگزین این درآمد نفتی کند ادامه داد: دولت باید تلاش خود را برای مدیریت هزینهها بگذارد و این افزایش ۵۳ درصدی هزینهها پذیرفتنی نیست. ضمن اینکه کاهش نسبت مالیات به GDP نشان میدهد دولت تلاشی برای ایجاد و اصلاح پایههای مالیاتی و ارتقاء عدالت مالیاتی بین همه اقشار درآمدی و کاهش فرار مالیاتی ندارد.