kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۸۶۷
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷
کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا:

دستیابی به توافق با ایران تقریبا غیرممکن است

کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا تاکید کرد: دستیابی به توافق با ایران تقریبا غیرممکن است.

نشریه فارن افرز در مقاله‌ای به قلم استیون کوک، عضو ارشد حوزه مطالعات خاورمیانه و آفریقا در شورای روابط خارجی به لزوم تداوم حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا پرداخت و نوشت: سابقه ناکامی آمریکا در خاورمیانه طی دو دهه اخیر، طولانی و ناامیدکننده است.
به گزارش مشرق، فارن افرز در ادامه نوشت: متأسفانه، اظهارات متعدد طی سال‌های اخیر در رابطه با خروج آمریکا از خاورمیانه، سبب تضعیف نفوذ ایالات متحده شده است.
در حقیقت نوعی وادادگی تحلیلی دامن‌گیر مقامات و تحلیلگران آمریکایی شده است. یک تسلیم جمعی که تا حدودی چرایی درخواست گسترده برای کاهش حضور و خروج از خاورمیانه را توضیح می‌دهد.
ایالات متحده نتوانسته ایران را وادار یا راضی کند که دست از تلاش برای رسیدن به تسلیحات هسته‌ای بردارد. در برهه کنونی، واشنگتن باید این اهداف را کنار بگذارد. در عوض، باید سیاستی کارآمدتر و کم‌خطرتر را دنبال کند: مهار و محدود کردن جمهوری اسلامی ایران. این به معنای حذف گزینه تغییر رژیم و محدود کردن قدرت نفوذ ایران در سراسر منطقه از طریق پی‌ریزی قواعد ضمنی برای رفتار قابل‌قبول ایران است. با این وجود، این محدود کردن صرفاً از طریق دیپلماسی میسر نمی‌شود؛ بلکه مستلزم حضور نیروهای نظامی و تهدید معتبرِ استفاده از آنها است.
پس از امتناع دولت ترامپ از پاسخ قهری به یک‌سری از تحرکات در تابستان ۲۰۱۹، از جمله حمله به تأسیسات نفتی سعودی، بیم سعودی‌ها از اینکه دیگر نمی‌توانند بر محافظان آمریکایی خود تکیه کنند افزایش یافت.
فارن افرز در پایان نوشت: اگر ایالات متحده می‌توانست به‌سادگی به «جنگ‌های بی‌پایان» خود پایان دهد و از خاورمیانه خارج شود خیلی خوب می‌شد. اما انجام این کار برخلاف اصول سیاست خارجی است. ترک این منطقه منافعی خواهد داشت، اما هزینه‌های آن بسیار بیشتر خواهد بود.
ایالات متحده در خاورمیانه گیر افتاده است زیرا نتوانست مسائلی که به‌واقع در این منطقه دارای اهمیتند را به درستی تشخیص دهد.
بسیاری از اعضای جامعه سیاست خارجی ایالات متحده امیدوارند که با روی کار آمدن دولتی متفاوت در آمریکا، یا این کشور بار دیگر وارد توافق برجام شود که بنا به آن ایران موافقت کرد که به نحوی قابل راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای خود را در ازای لغو تحریم‌ها محدود کند، یا اینکه مذاکره بر سر توافق جدیدی صورت گیرد. اما پویایی‌های منطقه‌ای امکان حصول چنین خروجی‌ای را منتفی می‌کنند. بر همین اساس، دستیابی به توافق با ایران تقریبا غیرممکن است.