با وجود وعده مسئولان رخ داد
روغن نباتی همچنان در صدر کاهش تولید
با وجود وعده مسئولان برای تأمین روغن مورد نیاز کشور، آمارهای رسمی نشان میدهد که در هشت ماهه امسال، از بین ۲۸ کالای منتخب صنعتی، بیشترین کاهش تولید مربوط به روغن ساخته شده نباتی بوده است.
به گزارش ایسنا، بررسی آمارهای جدید وزارت صمت از وضعیت تولید در کشور نشان میدهد طی هشت ماه نخست سال جاری تولید ۹ کالا کاهشی بوده که همانند ماه گذشته بیشترین کاهش تولید مربوط به روغن ساخته شده نباتی بوده است به طوری که با ۱۹.۸ درصد کاهش از حدود یک میلیون و ۱۶۸ هزار تن در هشت ماهه اول سال قبل به ۹۳۷ هزار و ۵۰۰ تن در مدت مشابه امسال رسیده است.
اواخر شهریورماه بود که عرضه روغن جامد در فروشگاهها کم شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد، به طوری که این کالا یا در مغازهها و فروشگاههای بزرگ نبود یا به هر نفر تنها یک روغن فروخته میشد.
اگر چه بنا بر وعده مسئولان مربوطه قرار بود از هفته گذشته روغن در بازار توزیع و مشکل این کالای پرمصرف حل شود، اما به نظر میرسد این وعده به ویژه در بخش روغن جامد هنوز به طور کامل عملیاتی نشده است.
قیمت بالای لوازم خانگی با وجود افزایش تولید داخلی
آمارهای مذکور همچنین نشان میدهد که طی هشت ماه نخست سال جاری یک میلیون و ۳۳۴ هزار دستگاه یخچال و فریزر توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شده است، این در حالی است که سال گذشته یک میلیون و ۳۲ هزار دستگاه از این محصول تولید شده بود. بدین ترتیب تولید یخچال و فریزر در هشت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۹.۲ درصدی یافته است.
همچنین در هشت ماه نخست امسال ۶۶۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی در کشور تولید شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۴۲۰ هزار و ۴۰۰ دستگاه تولید شده بود. بنابراین تولید ماشین لباسشویی در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۸.۲ درصدی یافته است.
در همین بازه زمانی، ۸۰۱ هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع تلویزیون توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شده است، این در حالی است که در مدت مشابه پارسال نصف این حجم، یعنی تنها ۴۹۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه تولید شده بود. بر این اساس، تولید انواع تلویزیون در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۲.۵ درصدی یافته است.
با وجود افزایش چشمگیر تولید لوازم خانگی در سال جاری، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم. اواخر شهریور ماه مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به چرایی این روند گفته بود که برخی آمارها نشان میدهد میزان تولید با میزان نصب در منازل تطابق ندارد. وقتی میزان نصب کمتر است یعنی یا کالا در انبارها مانده یا افرادی لوازم خانگی را خریدند و در گوشه منازل احتکار کردهاند.