رئیس مجلس در مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی:
روند اجرای پروژههای بیمارستانی غیر عقلایی است
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن نامناسب دانستن وضعیت معیشت پزشکان، از روند ساخت پروژههای بیمارستانی انتقاد کرد.
دکتر علی لاریجانی صبح جمعه در مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور با تاکید بر اینکه گاهی چند مورد از حقوق متخصصین را برجستهسازی میکنند، گفت: متاسفانه خیل عظیم پزشکان کشور بعد از 7 سال تلاش علمی، برای معیشت خودشان دچار مشکل هستند در حالی که رشته پزشکی نسبت به سایر رشتههای دانشگاهی، زحمت بیشتری دارد و البته مسئولیت بیشتری هم دارد.
وی با گلایه از مطالبی در رابطه با حقوق پزشکان گفته میشود، افزود: پزشکان عمومی وضع خوبی ندارند و این برای جامعه پزشکی بد است که با این شرایط زندگی کنند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: در بودجه امسال از قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون هدفمند کردن یارانه ها سهم مناسبی برای حوزه سلامت در نظر گرفته شده تا تحول درستی در این حوزه ایجاد و حالت پایداری فراهم شود.
وی با اشاره به تاخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات داروخانه ها و پزشکان، تاکید کرد: فاصلههای 6 ماهه و 8 ماهه در پرداخت مطالبات داروخانهها و پزشکان از سوی بیمهها، شرایط دشواری را برای ارائه خدمات در حوزه سلامت به وجود می آورد.
رئیس مجلس بر ساده کردن شرایط حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: رویکرد ما باید استفاده از بخش خصوصی در حوزه سلامت باشد زیرا اگر مشارکت مردمی نباشد، ما نمیتوانیم در این حوزه خیز برداریم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: باید امور حوزه سلامت را به مردم واگذار کرد، زیرا بودجه جاری کشور آنقدر چاق و فربه شده که باید آن را کاهش دهیم و به بخشهای دیگر بسپاریم.
وی با اشاره به پروژههای نیمهکاره بیمارستانی در کشور، افزود: گاهی ساخت یک بیمارستان 18 سال طول می کشد که این روش عقلایی نیست چون منابع عمرانی کشور محدود است.
رئیس مجلس با اعلام اینکه روند احداث تعداد زیادی از پروژههای بیمارستانی از 5 تا 90 درصد پیشرفت داشتهاند، بر واگذاری این قبیل پروژهها به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: در اداره بیمارستانها هم میتوان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
وزارت بهداشت را نقد کنید
در این همایش وزیر بهداشت نیز با عنوان این مطلب که آبرو و حرمت جامعه پزشکی مهمتر از مسائل مالی است، تأکید کرد: سلامت مردم باید سرلوحه کار دولت و دولتهای بعدی قرار بگیرد.
دکتر هاشمی افزود: مردم در حوزه سلامت مشکلات زیادی دارند که نباید از آن غفلت کنیم چرا که ما قسم خوردهایم و دلیل انتخاب این رشته از سوی بسیاری از پزشکان، کمک به مردم است.
وی تصریح کرد: نباید مسیر را گم کرد، هرچند مسایل مادی و معیشتی مهم است اما حرمت جامعه پزشکی بسیار مهمتر از آن است.
هاشمی اظهار داشت: مشاهده کردیم که با وجود همه تلاشها، بیش از 90 درصد مردم برای دریافت یارانه 45 هزار تومانی ثبت نام کردند، بنابراین باید متوجه مشکلات معیشتی، اقتصادی، فرهنگی، بیکاری و ... در جامعه باشیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم واقعی شدن تعرفهها، افزود: ما همیشه به مخالفان خود که بیمحابا به جامعه پزشکی میتاختند، عنوان میداشتیم که با واقعی شدن تعرفهها اجازه تخلف را نخواهیم داد.
هاشمی ادامه داد: تصورم آن است که بیمهها نیز در این زمینه همراهی خوبی دارند، فرصت پیش آمده تاریخی است و ساز و کارهای نظارتی آن باید در نظر گرفته شود چرا که در غیر این صورت زبان مقابل مجلس و دولت الکن خواهد بود.
وزیر بهداشت اعلام کرد: هشدار میدهم که مطمئن باشید اگر نتوانیم این موضوع را در این دوره جمع کنیم، دولت و مجلس تحمل آن را نخواهند داشت.
وی بر لزوم عملکرد مناسب مدیران در طرح تحول سلامت تاکید کرد و افزود: اگر مواردی از تخلف وجود دارد، سازمان نظام پزشکی آن را گزارش دهد تا بتوانیم رفتارها را اصلاح کنیم.
هاشمی افزود: لازم است هیئتهای انتظامی نیز در برنامههایشان، سرعت رسیدگی به مشکلات مردم و... بازنگری داشته باشند؛ چراکه به مردم باور دارم و اگر حقوق مردم را محور قرار دهیم قطعا حقوق خودمان هم تامین میشود.
لزوم خودپالایشی جامعه پزشکی
در ادامه رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران بر لزوم خودپالایشی جامعه پزشکی تاکید کرد و گفت: ما باید در این زمینه به وزیر بهداشت اطمینان خاطر دهیم تا ایشان نیز به نیابت از جامعه پزشکی در سطح هیئت وزیران این تضمینها را به رئیس جمهور و هیئت وزیران منتقل کنند.
زالی همچنین به اقدامات وزیر بهداشت در رابطه با مباحث مالیاتی جامعه پزشکی، بیان کرد: وزیر بهداشت در انتقال چالشهای مالیاتی در سطح هیات وزیران به صورت شجاعانه عمل کردند بطوریکه در این مسیر با حضور دکتر هاشمی ملاقاتهایی مختلفی را با وزیر اقتصاد داشتیم و لحظه به لحظه پیگیر تفاهمنامه مالیاتی بودند.
وی درباره تلاشهای وزیر بهداشت درباره بحث مجازات حبس پزشکان و تماسهای مکرر با رئیس قوه قضائیه برای حل و فصل این موضوع، گفت: در این زمینه نیز دکتر هاشمی کنار نهاد صنفی حرکت کردند و نهایتا این موضوع نیز به دستاوردی بزرگ منجر شد.
افزایش سرانه درمان به 22 هزار تومان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز اختصاص 10 هزار میلیارد تومان از محل بودجه عمومی و هدفمندی یارانهها به حوزه سلامت و ارتقای سرانه درمان از 14 هزار به 22 هزار تومان را، از جمله اقدامات دولت یازدهم در حوزه سلامت نام برد.
نوربخش ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و گفت: تمام آرزوهای جامعه پزشکی در این 14 بند و زیرمجموعههای آن، دیده شده است اما اینکه این سیاستها به عمل نزدیک شود به همدلی و برنامهریزیها بستگی دارد.
وی در توضیح سیاستهای دولت در حوزه سلامت به ذکر جملهای از رئیس جمهور مبنی بر آنکه تخصیص منابع به بخش سلامت هزینه نیست و بلکه سرمایهگذاری است، اشاره کرد و گفت: ارتقای سرانه از 14 هزار تومان به 22 هزار تومان جهشی جدی با همین نگاه است.
وی درباره تعامل در شورای عالی بیمه نیز گفت: با نگاه جدید نسبت به نظام سلامت، هم سازمانهای بیمهگر هم سازمان نظام پزشکی و هم بیمههای خارج از وزارت رفاه با یک بستر کارشناسی، دغدغهشان حل مشکلات جامعه پزشکی است.
صدور 4/7 میلیون دفترچه بیمه
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرط موفقیت طرح تحول سلامت را رضایت پزشکان اعلام کرد و افزود: این طرح موفق نخواهد بود و در این مسیر سازمان نظام پزشکی میتواند سطح رضایت را تعریف کند.
به گزارش مهر، ربیعی در ادامه صحبتهایش در حمایت از طرح تحول نظام سلامت تاکید کرد: در حد کوچک کردن خود و وزارتخانهام حاضرم طوری عمل کنم که این طرح موفق شود، در این مسیر نباید نگاه سازمانی به این طرح داشته باشیم؛ اینجا جایی نیست که بتوانیم وزنکشی کنیم.
وی با بیان اینکه دومین مشکلی که میتواند طرح تحول نظام سلامت را با مشکل روبرو کند، عدم تغییر است، خاطرنشان کرد: نمیتوان با روشها و عادات معروف و ساختارهای شکل گرفته در گذشته، طرحی بزرگ اجرا کرد.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم ساختارهای بخش را اصلاح کنیم و همچنان به عادات گذشته رفتار کنیم، این حجم بزرگ نقدینگی شکلی کاریکاتوری ایجاد خواهد کرد که به عنوان مثال سر و دست در کاریکاتور ایجاد شده، تناسبی با یکدیگر نخواهند داشت.
ربیعی افزود: پزشکان در شکل دادن به سازمانهای رفاهی حمایتی نقش زیادی دارند و ما در مبحث «خیر جمعی» به شما نیاز داریم و معتقدم که طرح سلامت نیز یک خیر جمعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به پرداخت مطالبات جامعه پزشکی از سوی سازمان بیمه تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: 6 میلیون و 200 هزار نفر برای بیمه سلامت ثبت نام کردهاند که تاکنون 4 میلیون و 700 هزار نفر دفترچههای خود را تحویل گرفتهاند.
به گفته وی، در حال حاضر 78 درصد هزینههای سلامت را سازمانهای بیمهگر،8/8 درصد را مردم و 13 درصد نیز از محل هدفمندی پرداخت میشود. هزینههای بستری نیز به زیر 10 درصد کاهش یافته است.