پورابراهیمی:
مذاکرات دردی از مردم ایران دوا نخواهد کرد
عضو شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا معتقد است موضوع مذاکرات که از سوی برخی پیگیری شد، فرصت حل مشکلات اقتصادی را از کشور گرفت و باعث شد اقتصاد شرطی شود.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با ابراز اینکه «رویکرد ما درخصوص تحریمها باید همان چیزی باشد که مقام معظم رهبری فرمودند»، گفت: موضوع پیگیری مذاکرات و حل مشکلات اقتصادی از آن طریق دردی از مردم ایران دوا نخواهد کرد. برخی در کشور نظرشان این بود که این کار را امتحان و بررسی کنیم، این کار فرصت را از ما گرفت و باعث شد اقتصاد شرطی شود.
وی اضافه کرد: بنابراین رویکرد ما همان فرمایشات مقام معظم رهبری است که فرض را باید بر این بگذاریم که این شرایط (تحریم) تا صد سال دیگر هم باقی است و ما مکلف هستیم روی پای خود بایستیم و اگر اراده لازم را داشته باشیم قطعاً میتوانیم این کار را انجام دهیم، لذا در موضوعات کوتاهمدت چنین نگاهی داریم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اولین کاری که در اقتصاد کشور باید انجام شود مهار تورم است، مهار تورم خود به ناترازی بودجه وابسته است، حال باید ببینیم چه مسائلی باعث ناترازی در بودجه کشور میشود. اولویت ما در بحث میانمدت، رساندن نرخ ارز به یک عدد منطقی است چراکه یک زمانی شما به مردم کمک میکنید و بسته معیشتی به آنها میدهید و یک وقتی قدرت خرید آنها را بالا میبرید.
پورابراهیمی ادامه داد: این بدین معناست که اگر شما ارزش پول ملی را افزایش دهید، (که این موضوع امکانپذیر نیز هست چرا که اگر موضوعات روانی و سیاسی را از نرخ ارز کم کنیم مطمئن هستم که این اتفاق رقم خواهد خورد) قدرت خرید مردم نیز افزایش پیدا خواهد کرد و این خود بزرگترین کار ممکن است. مردم از دو جهت از ما انتظار دارند اول کمک در کوتاهمدت و دوم افزایش قدرت خرید در میانمدت.
وی درخصوص راهکارهای بلندمدت حمایت از اقشار ضعیف و محروم یادآور شد: راهکار بلندمدت نیز شامل حل مشکل تورم با استفاده از حل مشکل ناترازی در بودجه، نظام بانکی و بسیاری از این ناترازیها میشود.
عضو شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به سؤالی درخصوص مطرح شدن استفاده از ظرفیتها و منابع بنیادها و... با توجه به کمبود منابع دولت گفت: مقام معظم رهبری در جلسهای که در خدمت ایشان بودیم به مسئولین دولت فرمودند «شما میتوانید از طریق عرضه مالکیت سهام شرکتهای دولتی برای حل مشکل کسری بودجه و برای سرمایهگذاری مجدد منابع ایجاد کنید.» پورابراهیمی افزود: بنابراین این موضوع شامل آن دسته از داراییهای بلااستفاده دولت یا سهامی است که میتواند تبدیل به احسن شود که این موضوع را باید از طریق عرضه دنبال کنیم و خروجی آن این باشد که ناترازی بودجه را جبران کند و یا منابعی را تأمین کند که در سرمایهگذاریهای جدید دولت بتواند اتفاقات مثبتی را رقم بزند. مقام معظم رهبری این موضوع را تعمیم دادند و فرمودند که «نهتنها من از دولت چنین انتظاری دارم بلکه در بخشهای دیگری که زیر نظر دفترم هستند (مانند ستاد و مجموعههای دیگر) نیز همین انتظار را دارم».
وی عنوان کرد: این بدین معناست که از بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و مجموعههای اقتصادی که با دفتر مقام معظم رهبری هماهنگی دارند، انتظار میرود در اقتصاد سرمایهگذاری کنند و با واگذاریهایی که انجام میدهند کوچکسازی کنند یعنی اگر در شرکتی 80 درصد سهام را دارند سهام خود را به 50 درصد برسانند و منابع خود را آزاد کنند و بیایند در بازار اولیه سرمایهگذاری کنند و تشکیل پروژه دهند.