کوتاه از سراسر جهان
جمهوری آذربایجان
فارس: «الهام علیاف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان، دیروز اعلام کرد که آتشبس در قرهباغ، کم و بیش رعایت میشود، اما تلاشهایی برای تضعیف این توافق سهجانبه صورت میگیرد. وی هشدار داد که هر گونه مداخله در شرایط جاری، با موضعگیری سخت از سوی باکو مواجه خواهد شد. علی اف همچنین گفت که باکو کنترل منطقه «لاچین» را حتی بدون شلیک یک گلوله، بار دیگر به دست گرفت.
در حال حاضر کریدور لاچین، که ارمنستان را به جمهوری خودخوانده قرهباغ کوهستانی متصل میکند، تحت کنترل صلحبانان روس قرار دارد.
رئیسجمهور آذربایجان خطاب به مردم این کشور نیز گفت: همان طور که میدانید، کریدور (لاچین) سالها تحت کنترل نیروهای اشغالگر ارمنستان قرار داشته است. در نسخه اولیه بیانیه مشترک [بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان] که دهم نوامبر امضا شده است، هم مادهای قرار داشت که میگفت این کریدور تحت کنترل نیروهای مسلح ارمنستان باقی خواهد ماند، اما من مخالفت کردم و کریدور بلاخره تحت کنترل نیروهای صلحبان روس قرار گرفت که معتقدم دستاورد بزرگی است.
افغانستان
خبرگزاری صداوسیما: وزارت دفاع افغانستان دیروز اعلام کرد، تجمع طالبان در شهرستان «دهراود» استان «ارزگان » هدف حمله هوایی نظامیان افغان قرار گرفت و براثر آن، 19 عضو طالبان کشته و 11 تن دیگر زخمی شدند. این حمله هوایی با هدف پیشگیری از سازماندهی تحرکات طالبان صورت گرفت.
در استان شمالی «بغلان» نیز نبرد میان نیروهای دولتی و عناصر طالبان، به مرگ 17 جنگجوی طالبان و جراحت سه تن دیگر انجامید.
دیروز همچنین، ارگ ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به گزارش« نیویورک تایمز» مبنی بر تقابل «اشرف غنی» با پیشرفت روند صلح، اعلام کرد که طالبان به حُسن نیت دولت پاسخ مثبت نداده است.
عراق
شفقنا: نیروهای اطلاعاتی وابسته وزارت کشورعراق دیروز یک عضو مهم و خطرناک گروه تروریستی داعش را در شهر موصل دستگیر کردند. این تروریست تحت تعقیب، به « ابوجهاد» معروف بوده است. خبر دیگر از عراق اینکه، «فؤاد حسین»، وزیر خارجه این کشور، اعلام کرد که دولت بغداد با ارسال نامهای به سازمان ملل، از این نهاد درخواست کرد جهت نظارت برانتخابات سال آینده عراق، ناظران خود را اعزام کند. وزیر خارجه همچنین، طی دیداربا «جیمز کلفرلی»، وزیر امور خاورمیانه و شمال آفریقای انگلیس، با او درباره مسائل مهم گفت وگو کرد.
مالزی
شفقنا: 17 سازمان اسلامی در مالزی علیه بیانیه علمای سعودی در مورد تروریست بودن «جنبش اخوان المسلمین» موضع گرفتند و نسبت به این اقدام، ابراز تاسف کردند. این سازمانها طی بیانیه مشترکی، بیتفاوتی هیئت علمای سعودی نسبت بهاندیشه معتدل جنبش اخوان المسلمین و سابقه آن دررویارویی با استعمار را محکوم کردند. در این بیانیه آمده است: « تهمتها و حکمهای دروغین و بدون دلیل و بیاعتنایی به فتواهای علمای پیشین، ... باعث چند دستگی مسلمانان میشود و این اقدامات، همسو با مواضع صهیونیستهاست، به ویژه اینکه بیانیه علمای سعودی، مورد استقبال شدید اسرائیل گرفته است».