kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۴۴۴۱
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۷

فریب پیامک‌های جعلی توقیف خودرو را نخورید

رئیس‌مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا از ترفند کلاهبرداران سایبری در پوشش پیامک‌های جعلی توقیف خودرو خبر داد.

سرهنگ علی‌محمد رجبی به خبرگزاری فارس گفت: مجرمان و کلاهبرداران فضای سایبری با شگردها و ترفندهای مختلف سعی دارند اطلاعات کارت بانکی شهروندان را به دست آورده و از حساب بانکی آنها برداشت غیرمجاز کنند.   رجبی افزود: در یکی از شگردها، مجرمان اقدام به ارسال پیامکی جعلی با عنوان توقیف خودرو می‌کنند و فرد را به یک سایت جعلی یا فیشینگ هدایت می‌کنند تا به بهانه مشاهده اطلاعات بیشتر و پرداخت مبلغ دو هزار تومان اطلاعات کارت فرد را سرقت کنند.
وی درخصوص چگونگی تشخیص پیام‌های جعلی اظهار داشت: در پیام‌های جعلی از افراد درخواست می‌شود که مبلغ ‌اندکی را پرداخت کنند؛ سپس فرد را به یک لینک جعلی هدایت می‌کنند؛ افراد باید توجه داشته باشند که لینک درگاه‌های پرداخت مجاز و معتبر باید مرتبط با دامنه
Shaparak.ir باشد. ‌معمولاً مجرمان سایبری از دامنه رایگان نظیر tk.و go. برای‌ایجاد سایت‌های فیشینگ استفاده می‌کنند، در صورت مشاهده لینک‌هایی با این مشخصات باید به آنها شک کنید.
توصیه‌های پلیس فتا
 برای تأمین امنیت دورکاری کارمندان
رئیس‌مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا همچنین با ‌اشاره به دورکاری کارمندان در ایام کرونا درباره بحث تأمین امنیت این فرآیند گفت: دورکاری می‌تواند تهدیداتی را برای امنیت اطلاعات سازمان‌ها و کارکنان آنها به همراه داشته باشد که باید توصیه‌های ایمنی در این خصوص رعایت شود؛ مدیران و کارمندان سازمان‌ها و شرکت‌ها برای افزایش امنیت دورکاری باید از سایت‌هایی که دارای پروتکل‌های امنیتی بوده استفاده کرده و ارتباطات را رمزنگاری کنند.  
رجبی افزود: باید از گذرواژه‌های قوی استفاده کرده و قابلیت رمز دومرحله‌ای را بر روی حساب‌های کاربری فعال کنند؛ همچنین از آنتی‌ویروس و نرم‌افزارهای امنیتی به روز و معتبر بر روی سرور و سیستم‌های رایانه‌ای استفاده کنند. کارمندان باید از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده و در محل مطمئن نگهداری کنند تا در صورت بروز مشکل، اطلاعات از بین نرود.