آنکتاد: به دلیل شیوع کرونا
اقتصاد جهان امسال بیش از 4 درصد آب رفته است
کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد تجارت و توسعه موسوم به آنکتاد در گزارش جدید خود از کاهش بیش از4درصدی رشد اقتصادی جهان خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، آنکتاد (کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد تجارت و توسعه) در این گزارش نوشته است: اقتصاد جهان در سال جاری میلادی که رو به پایان است تحت فشار پاندمی کرونا چهار و سه دهم درصد آب رفته و در سال آینده با رشدی چهار و یک دهم درصدی ریکاوری میشود.
«موشیسا کیتویی»؛ دبیرکل آنکتاد درباره عواقب کرونا برای اقتصاد جهان گفت: بحران کرونا زخمهای عمیقی به پیکر اقتصاد جهان وارد کرده است که عواقب سنگینی برای همه به همراه خواهد داشت.
طبق جدیدترین گزارش آنکتاد، از ابتدای پاندمی تاکنون میلیونها شغل از دست رفته و میلیونها زندگی در معرض خطر قرار گرفته است. در صورت تداوم این بحران، تخمین زده میشود ۱۳۰ میلیون نفر دیگر به فقر شدید وارد شوند.
انتظار میرود امسال تحت تأثیر پاندمی کرونا اقتصادهای توسعه یافته نسبت به اقتصادهای در حال توسعه آسیب شدیدتری ببینند. اقتصادهای توسعه یافته پنج و هشت دهم درصد سقوط میکنند. در حالی که اقتصادهای در حال توسعه با سقوط دو ویک دهم درصدی روبهرو میشوند. در سال ۲۰۲۱ هم اقتصادهای توسعه یافته سه و یک دهم درصد رشد میکنند در حالی که اقتصادهای در حال توسعه پنج و هفت دهم درصد رشد خواهند کرد.
گفتنی است، صندوق بینالمللی پول اعلام کرده کسری انباشته اقتصاد جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا در فاصله سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به ۲۸تریلیون دلار خواهد رسید. آمارهایی که از اقتصاد کشورهای جهان بیرون میآید یادآور رکود بزرگ سال ۱۹۳۰ است و از آنجایی که سرمایهگذاریها، تجارت بینالملل و اشتغال به شدت پایین آمده اقتصاد جهان در خطر بزرگی قرار گرفته است.
«جیتا گاپینات»؛ کارشناس اقتصادی صندوق بینالمللی پول، گفته است که کسری انباشته نسبت به قبل از دوره همه گیری بیماری کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۱ به رقم ۱۱تریلیون دلار و در فاصله سالهای ۲۰ تا ۲۵ به ۲۸تریلیون دلار میرسد و این نشان میدهد که دوره سختی برای بهبود اوضاع و رسیدن به میانگین استانداردهای زندگی در همه کشورها وجود دارد.