kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۷۸۱
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۵

روایت یک تولید‌کننده داخلی دستگاه سونوگرافی از بی‌توجهی دولت

در حالیکه یک شرکت دانش بنیان ایرانی بدون حمایت ارزی دولت، مشغول به تولید دستگاه‌های سونوگرافی است، ۳۴ شرکت وارداتی نیز مشغول واردات این دستگاه‌ها با ارز دولتی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند، با انتقاد از حمایت دولت از واردکنندگان و عدم حمایت از تولیدکنندگان داخلی اظهارداشت: در وزارت بهداشت برای خرید از واردکنندگان دستگاه سونوگرافی، ارز دولتی می‌دهند، معافیت‌های گمرکی و پرداخت‌ها نیز به صورت ارزی است؛ کدام تولیدکننده در دنیا می‌تواند با ارز آزاد و مشکلات گمرکی و نوسانات نرخ ارز و با چنین شرایطی به فعالیت خود ادامه بدهد؟ مصطفی تقی‌پور افزود: بنده برای نخستین بار در وزارت بهداشت خواهش کردم که فرض کنند من واردکننده‌ هستم و به جای حمایت به عنوان تولید‌کننده به ما به عنوان واردکننده نگاه کنند. اخیراً بدون اینکه به ما بگویند و در شرایطی که ما می‌توانستیم با تولیدات خود نیاز کشور را پاسخگو باشیم، مناقصه‌ای در دفتر سازمان ملل در کشور مصر برای تامین نیاز به تجهیزات پزشکی کشور ایران برگزار شد و عجیب‌تر اینکه دفتر سازمان ملل از ما دعوت کرد که در این مناقصه شرکت کنیم.
تقی‌پور با بیان اینکه این دستگاه‌ها در داخل تولیدکننده دارد، متذکر شد: ایمیل دعوتنامه‌ برای شرکت در مناقصه سازمان جهانی بهداشت در کشور مصر برای تامین نیاز کشورمان فرستاده شد که البته هزینه‌های آن را نیز نهایتاً باید ایران بدهد؛ نکته جالب این است که در کشور خودمان به ما چیزی نمی‌گویند که به این دستگاه نیاز داریم اما آن خارجی می‌داند که این دستگاه‌ها در ایران تولیدکننده دارد.
خاطرنشان کرد: هر کسی به شما گفت که از تولید حمایت می‌شود، بگویید که بیش از سه سال سرمایه‌گذاری کرد، تولید باکیفیت انجام داد و نهایت این شد؛ ما در وطن خودمان هم غریب هستیم.
 چوب‌های لای چرخ شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی
در حالی که کشور سالانه به دو هزار دستگاه سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی احتیاج دارد، چوب‌های لای چرخ شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، راه را بر واردات این دستگاه‌ها هموار کرده است.
اما این شرکت دانش‌بنیان توانسته سالانه نیمی از نیاز کشور را با قیمتی ارزان‌تر تأمین کند؛ کشور سالانه نیاز به دو هزار دستگاه سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی دارد که نیمی از آن از کشورهای کره جنوبی، هلند، ایتالیا و آمریکا و نیمی دیگر از چین وارد می‌شود.
ظرفیت تولید این شرکت دانش‌بنیان هزار دستگاه در سال است و طبق برنامه‌ای که کارشناسان این شرکت اعلام کرده‌اند به‌سمت قطع وابستگی و عدم نیاز کشور به واردات حرکت می‌کنند؛ این درحالی است که فعالیت 34 شرکت واردکننده دستگاه‌های اولتراسوند آن هم با ارز دولتی باعث توقف چرخه تولید داخل می‌شود و کارشناسان این شرکت اعلام کرده‌اند که هیچ‌گونه ارزی حتی نیمایی به آنها تخصیص پیدا نکرده
است.