kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۴۹۱
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹
برگزیدگان کتاب ملی دفاع مقدس مشخص شدند

حدادعادل: ادبیات فارسی با ادبیات دفاع مقدس غنا پیدا کرده است(اخبار ادبی و هنری)

مراسم اختتامیه جشنواره ملی کتاب دفاع مقدس صبح دیروز با حضور غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان ادبیات و زبان فارسی، سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، و جمعی از نویسندگان و اهالی رسانه در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.

حدادعادل در این مراسم گفت: معتقدم ادبیات فارسی با ادبیات دفاع مقدس غنا پیدا کرده است. ارزیابی ما در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی این است که با 20 هزار کتاب ارزشمند چاپ شده در سه دهه پس از دفاع مقدس، هر کس بخواهد عالمانه و بدون تعصب ادبیات فارسی را ارزیابی کند ناچار است که تصدیق کند میدان وسیعی به روی عرصه شعر و نثر فارسی به‌عنوان ادبیات دفاع مقدس باز شده است. پیش از این ادبیات حماسی داشتیم اما مربوط به هزار سال پیش بود حالا با رخداد دفاع مقدس و ادبیات خاص آن ادبیات حماسی‌مان غنا پیدا کرده است مثال آن شعرهای فاخری است که درباره دفاع مقدس سروده شده است چه رمان‌ها و داستان‌های ارزشمندی که در این زمینه نوشته شده است. ادبیات دفاع مقدس انفجار ادبی بود که در ظرف 20 سال گذشته تولید شده است اینها ظرفیتی است که می‌تواند در سینمای دفاع مقدس نیز مورد استفاده قرار گیرد.
سردار کارگر نیز گفت: معتقدم برای نسل جدید، یعنی جوانان و نوجوانان، باید دفاع مقدس را به درستی تعریف، توصیف و تحلیل کنیم. پیشنهاد می‌کنم تاریخ و به‌ویژه قراردادهایی مثل‌ ترکمانچای و گلستان را مطالعه کنید؛ در این قراردادها یا زمین دادیم، یا نیرو دادیم و یا امتیاز، اما در دفاع مقدس حتی یک وجب هم از خاک ما جدا نشد، در حالی که 36 کشور دنیا اعتراف کردند که به صدام کمک کردند. چنین قیاس‌هایی مردم را نسبت به بزرگی دفاع مقدس آگاه می‌کند؛ امروز دفاع مقدس تضمین‌کننده امنیت و عزت ما است.
در ابتدای این مراسم، عباس بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار، توضیحاتی درباره هجدهمین دوسالانه کتاب دفاع مقدس داد و گفت: این جشنواره از سال 1373 آغاز به‌کار کرده و تاکنون 17 دوره آن برگزار شده است؛ فعالیت رسمی ‌دبیرخانه هجدهمین دوسالانه کتاب دفاع مقدس از اردیبهشت‌ماه 1397 آغاز شد و در آن کتاب‌های سال 1395 و 1396 مورد بررسی قرار گرفت؛ برای این کار فراخوان‌هایی برای ناشران و نویسندگان ارسال شد، همچنین سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نیز فرصت خوبی شد تا آثار این حوزه را دریافت کنیم. برهمین اساس 2 هزار و 961 اثر به دبیرخانه رسید و 303 ناشر در آن مشارکت داشتند؛ از این تعداد 80 عنوان کتاب به مرحله نهایی راه یافت و جمعاً 38 اثر تقدیر شدند.
در این مراسم همچنین برگزیدگان به این شرح معرفی شدند: در بخش توطئه‌های داخلی، کتاب سراب آزادی نوشته مریم سنجابی، در بخش گروه داستان، کتاب آدم‌شویی نوشته نصرت‌الله محمود‌زاده، در بخش مدافعان حرم، کتاب ابوعلی کجاست؟ نوشته محمدمهدی رحیمی‌ و نوید نوروزی، در بخش پژوهش‌های ادبی، فرهنگی و اجتماعی، کتاب ادبیات داستانی جنگ ایران به قلم مهدی سعیدی و کتاب ما علیه ‌ما نوشته سجاده تقی‌زاده، در بخش پژوهش‌های سیاسی و نظامی، کتاب تشدید تلاش‌ها برای فتح فاو به قلم مهدی انصاری  و حمیدرضا فرهانی، در بخش تاریخ شفاهی، دو کتاب جاده‌های بهشتی نوشته فرزاد بیات موحد و از آبادان تا حلبچه نوشته علی شیرخانی، در بخش هنرهای تجسمی، کتاب‌های عکاسان جنگ اثر مریم‌ کاظم‌زاده و دلاوران از سیدعباس میر‌هاشمی، در بخش مستند، کتاب فغان نیزارها نوشته مجید کریمیان، در بخش هنرهای نمایشی، کتاب مجموعه نمایش نامه‌های ایثار از مهدی نصیری، در بخش مدیریت هنری، کتاب‌های ابدی از مهدی صفری، جون خادم‌المهدی از سید حسین متولیان و خرمشهر شهر درختان از مجید شفیعی، در بخش زندگی‌نامه داستانی کتاب‌های انگشتر فیروزه از عزت‌الله الوندی و محمد مسیح کردستان از نصرت‌الله محمود‌زاده، در بخش ‌ترجمه، کتاب مجاهدین در بوسنی تروریست یا رزمنده با‌ ترجمه محمدباقر پی‌پل‌زاده و در بخش آثار مرجع نیز کتاب‌های فرهنگی اعلام شهدا و وصیت‌نامه شهدا انتشارات بنیاد شهید.