یک فعال حوزه کشاورزی:
بخشنامههای یکشبه عامل دپوی کالاها در گمرکات است
یک فعال حوزه کشاورزی بخشنامههای یک شبه دستگاههای دولتی را عامل دپوی کالاها در گمرک دانست.
رضا حاتمزاده در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: برای تامین نیاز بذر کشاورزی خودمان و کشاورزان منطقه خوزستان اقدام به واردات بذر مقاوم به شوری و کمآبی از کانادا و استرالیا کردیم اما پس از اینکه با تصمیمات دولت نرخ ارز واردات این محصول از دولتی به نیمایی تغییر کرد در ترخیص این محصول از گمرک به مشکل برخورد و اجازه ترخیص نمیدهند.
وی افزود: زمانی که واردات بذر با ارز دولتی انجام میشد ثبت سفارش این محصول را به میزان یک هزار تن انجام داده و بخشی از این کالا را وارد کردیم اما به دلیل مسائل تحریم و بیماری کووید 19 واردات با تاخیر انجام شده و طی این مدت دولت سیاست جدیدی را اتخاذ کرده و تخصیص ارز این کالاها را به گروه کالایی دو تغییر داده است یعنی واردکنندگان باید با ارز نیمایی که الان 30 هزار تومان است وارد کنند.
به گفته این فعال کشاورزی برای ترخیص این کالا از گمرک بانک مرکزی مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی را میخواهند و این برای واردکننده اصلا به صرفه نیست.
حاتمزاده با انتقاد از بخشنامههای یکشبه گفت: زمانی که محصول وارداتی ما روی دریا است این سیاستها عوض میشود و تاوان آن را ما باید پس بدهیم.
وی تصریح کرد: بخشی از این محمولهها وارد شده و بخشی هم در مسیر این تغییرات دستورالعملها شدهایم.
وی هشدار داد: تغییر نرخ ارز بذر از دولتی به نیمایی همان بلایی را که گرانی کود شیمیایی بر سر کشاورزان آورد، خواهد آورد. هم اکنون قیمت بذر یونجه از کیلویی 90 هزار تومان به 350 هزار تومان افزایش یافته است.
به گزارش فارس، علوفه به عنوان غذای اصلی دام استفاده میشود و 70 درصد قیمت تمام شده تولید گوشت و محصولات لبنی را شامل میشود، کشور در تامین بیش از 70 درصد نیاز خوراک دام و طیور کشور وابسته به واردات است،حمایت از تامین بذر میتواند به افزایش تولید داخل هم منجر شود.