رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
قاچاق دام نتیجه ناهماهنگی 27 دستگاه متولی مبارزه با قاچاق است
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام وجود 70 میلیون راس دام در کشور گفت: بیشترین آمار کشفیات قاچاق دام زنده در سال ۶۰ هزار راس بوده که در افزایش قیمت گوشت بیتاثیر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا دهقانینیا در برنامه گفتوگوی ویژه خبری افزود: میزان قاچاق دام زنده در مقایسه با جمعیت دام کشور قابل توجه نیست و در افزایش قیمت گوشت بیتاثیر است. از 70 میلیون راس دام زنده حدود 17 میلیون راس دام سبک و سنگین کشتار شده است و اگر حتی 300 هزار راس دام نیز قاچاق شده باشد تاثیر چندانی روی بازار ندارد.
وی ادامه داد: برای شفاف کردن همه فرایندها از جمله حمل و نقل دام نیازمند پلاککوبی دامها هستیم، اما اکنون از 70 میلیون دام کشور 12 میلیون دام، پلاکدار شده است.
همچنین مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران گفت: بازار گوشت رها شده است و بدلیل ماندن دامها روی دست پرواربندان آنها مجبورند دامهایشان را به قاچاقچیان بفروشند. ضمن اینکه به دلیل تخصیص ندادن ارز دولتی برای واردات گوشت، واردات این کالا برای واردکنندگان به علت قیمت بازار ارز مقرون به صرفه نیست.
سعید سلطانی سروستانی با بیان اینکه کشفیات قاچاق دام زنده امسال 12 برابر سال گذشته است، افزود: قاچاق دام زنده ذخایر دامی کشور را خارج میکند. اگر فقط دام نر بیرون میرفت مشکلی نبود، اما کشورهای خلیج فارس به علت کیفیت خوب گوشت دامهای ایران، دو برابر پول میپردازند و حتی دامها از قرنطینه نیز عبور نمیکنند.
وی ادامه داد: ما نگران قاچاق دام نر نیستیم بلکه دام مولد کشور قاچاق میشود که اگر این روند ادامه یابد در سالهای آینده محتاج آن کشورها برای واردات گوشت میشویم.
همچنین علیصفر ماکنعلی؛ رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم تصریح کرد: خروج دام از کشور در حدی نیست که بر قیمت گوشت تاثیر معنیداری بگذارد.
وی اختلاف چهار تا پنج برابری قیمت دام را در ایران با کشورهای همسایه از دلایل قاچاق دام زنده دانست و گفت: میان 27 دستگاه متولی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناهماهنگی است و در انتها مرزبانی با حداکثر توان با قاچاق مقابله میکند.