شناسایی 10463 بیمار جدید کرونایی و فوت ۴۵۸ هموطن دیگر
سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار مربوط به کرونا در کشور را اعلام کرد.
به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز گفت: از هجدهم تا نوزدهم آبان ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۴۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که سه هزار و ۵۷۴ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۹۲ هزار و ۹۴۹ نفر رسید افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۴۵۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع
جان باختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید.
وی با بیان اینکه پنج هزار و ۵۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۵۲۵ هزار و ۶۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، همچنین تا کنون پنج میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۷۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
3 شهرستانِ ایلام در وضعیت سیاه کرونا
همچنین به گزارش ایسنا، لاری درباره وضعیت کرونا در استان ایلام، گفت: نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در استان ایلام، در حال حاضر دارای روند افزایشی بوده و این روند صعودی با شیب تند و نگرانکنندهای در حال امتداد است.
وی افزود: در حال حاضر شهرستانهای بدره، سیروان و ملکشاهی در استان ایلام در وضعیت هشدار و پرخطر بوده و شهرستانهای آبدانان، دره شهر، دهلران و مهران در وضعیت قرمز کرونا و بسیار پرخطر قرار دارند. همچنین شهرستانهای ایلام، ایوان و چرداول هم در این استان در وضعیت سیاه یعنی فوق پرخطر قرار دارند که در آنها ممنوعیت فعالیت مشاغل گروههای دو، سه و چهار در این شهرستانها در حال اعمال بوده و لزوم نظارت دقیقتر بر اعمال صحیح محدودیتهای مصوب در شهرستانهای یاد شده ضروری است. سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: متاسفانه ۳۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در استان ایلام، مربوط به یک ماه و نیم گذشته است. در هفته گذشته بروز هفتگی موارد بستری مثبت در این استان حدود ۵۳.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان ایلام و بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از کرونا حدود ۷۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در این استان بوده است که میزان بروز در هر دو شاخص یاد شده، متاسفانه با اختلاف قابل توجهی بالاتر از میانگین کشوری است.
لاری گفت: میزان استفاده از ماسک از سوی مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی در این استان، ۶۵ درصد گزارش شده که کمترین میزان آن مربوط به استانهای ایلام و آبدانان بوده و متاسفانه شهرستان ایلام با دارا بودن یکسوم جمعیت استان، دارای کمترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی اظهارداشت: برگزاری مراسمهای ختم، عروسی و مهمانیهای خانوادگی از مشکلات جدی مدیریت اپیدمی بیماری در استان ایلام است که منجر به افزایش ابتلاهای درون خانوادگی در این استان شده است. خوشبختانه با همت همکارانمان در استان ایلام در نیمه اول آبان ماه شاهد افزایش دو برابری نمونه گیری از موارد مشکوک نسبت به مدت مشابه در ماه گذشته بوده ایم که نیازمند تداوم بیشتری است.امیدواریم با افزایش حساسیت عمومی در عمل به توصیههای بهداشتی و تداوم همکاریهای بین دستگاهی، شاهد شکست بیماری کووید-۱۹ در کشور باشیم.
تکذیب موافقت رئیسجمهور
با تعطیلی ۲ هفتهای تهران
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: مباحثی که مبنی بر موافقت رئیسجمهور با تعطیلی دو هفتهای تهران و مخالفت استاندار با اجرای آن مطرح شده بود، به هیچ وجه صحت ندارد.
علیرضا رئیسی در یکی از بخشهای خبری سیما درباره محدودیتهایی که به دلیل افزایش شیوع کرونا قرار است اعمال شود، گفت: در وهله اول تاکید میکنم که ستاد ملی کرونا یک سخنگو دارد و سخنگوی ستاد هم من هستم و مطالبی که در ارتباط با مصوبات ستاد ملی باید ارائه شود، فرآیند به گونهای است که از زبان بنده باید اعلام شود. اینکه عزیزان پیشنهادات را به عنوان مصوبات تلقی میکنند، کار درستی نیست.
رئیسی درباره پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای تهران اظهارداشت: ظاهرا یکی از همکاران به گونهای مطرح کرده بودند که پیشنهادی مبنی بر تعطیلی دو هفتهای تهران ارائه شده و حتی فراتر از این گفته شده بود که ظاهرا رئیسجمهور با تعطیلی دو هفتهای تهران موافقت کرده، اما استاندار اجرا نمیکند. من قاطعا میگویم که این خبر به هیچ وجه صحت ندارد و این پیشنهاد هم مانند سایر پیشنهادهایی است که مطرح شده است.
وی ادامه داد: در ستاد ملی که با ریاست رئیسجمهور برگزار میشود، اگر از سوی کمیتهها پیشنهادی داده شود، مطرح میشود و اجماعی درباره نظرات انجام شده و سپس تصمیم گیری میشود. اگر ستاد ملی تصمیمی را اتخاذ کرده و ابلاغ شود، قطعا لازم الاجراست و کسی نمیتواند آن را اجرا نکند.پیشنهادات مختلفی از استانهای مختلف آمده و مورد بررسی و بحث کارشناسی قرار گرفته، در ستاد مطرح و تصمیمگیری میشود. اینکه تصمیم گیری در این زمینه شده و کسی مخالفت کرده، به هیچ وجه صحت ندارد.