انتشار یک کتاب درباره جهادگری که میخواست گمنام بماند(اخبار ادبی و هنری)
کتاب «آقا صادق» روایتی از زندگی جهادگر شهید سید محمدصادق دشتی راهی بازار نشر شد.
کتاب «آقا صادق» با تحقیق و تدوین محمدرضا حسینی و به همت انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
بنابراین گزارش، شهید دشتی از دوران کودکی، با وجود سن کم به گروه مخالفان رژيم شاهنشاهي پيوست و فعاليتهاي سياسي مذهبي خود را از دوران کودکی شروع کرد و چند روزی هم در بازداشت ساواک بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، براي محروميتزدايي از سيستان و بلوچستان راهي این استان شد و در کنار فعاليت در کميته کشاورزي به کارهاي فرهنگي و تدريس در مدرسه راهنمايي نيز پرداخت.
شهید دشتی در اسفند سال 1360 در قالب گروه جهاد سازندگی شيراز به آبادان رفت تا آنطور که در وصیتنامهاش گفته «در درياي بيکران ایثار، گمنام بجنگد و گمنام بمیرد.» علیرغم حضور کوتاهش در واحد مهندسی رزمی جهاد بهدلیل لياقت و تواناييهايش، فرمانده مقر پشتيباني جهاد سازندگی شد.
احداث خاکریز، سنگر، سکوی توپ وتانک، انواع پلهای شناور، جادههای عملیاتی، دکلهای دیدهبانی و سایر خدمات مهندسی در کنار جمعآوری کمکهای مردمی از روستاها و شهرها و ارسال آنها به جبهه برای استفاده رزمندهها از جمله فعالیتهای شهید دشتی در مدت حضورش در جبهههای جنگ است. فرماندهای که مانند بسيجي معمولي لباس ميپوشيد، رفتار ميکرد، بيل و کلنگ دست ميگرفت و نگهباني ميداد. تا اينکه در 23 مهر سال 1364پس از ساختن سکوي تانک زیر دید و تیر مستقیم دشمن، بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
بر اساس این گزارش، در این کتاب، از تولد تا شهادت شهید دشتی توسط یک یا چند راوی روایت شده است؛ از پدر، مادر و برادران شهید گرفته تا همرزمانش در جبهههای جنگ تحمیلی. در واقع، یک سوم اول کتاب، روایت اتفاقات دوران کودکی شهید از جمله شرایط زندگی و جابهجاییهای مکرر به واسطه شغل پدر، زلزله مهیب قیر و کارزین، حضور در مبارزات منتهی به پیروزی انقلاب و بازداشت چند روزهاش توسط ساواک است. دیگر بخشهای کتاب نیز به نحوه آشنایی و ورود او به جهاد سازندگی و از طریق جهاد به جنگ، میپردازد.