kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۰۴۶
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۱

آمریکا چندین فرد و شرکت فعال در صنعت پتروشیمی ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم چندین شخص حقیقی و شرکت ایرانی و خارجی فعال در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد.




وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد نام ۵ شخص حقیقی و ۱۱ شرکت ایرانی و خارجی فعال در صنعت پتروشیمی ایران به فهرست ‌اشخاص و نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه محسوب می‌شود، افزوده شده است.
در بین شرکت‌های ایرانی که وزارت خزانه‌داری آمریکا در این بیانیه از تحریم آنها خبر داده است نام شرکت‌های پتروشیمی آریا ساسول، کاویان و مروارید و همچنین شرکت بازرگان کالای باختر به چشم می‌خورد. همچنین نام ۳ شهروند ایرانی که جزو مدیران ارشد شرکت‌های مذکور هستند نیز به فهرست ‌اشخاص تحت تحریم اوفک اضافه شده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا چهار شرکت مستقر در هنگ‌کنگ، ۳ شرکت مستقر در سنگاپور، یک شخص حقیقی هندی و یک شخص حقیقی چینی را نیز به بهانه ارتباط با صنعت پتروشیمی ایران تحریم کرده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز اعلام کرد چند شرکت فعال در بخش پتروشیمی ایران را در فهرست تحریم قرار داده است.
در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده دفتر کنترل دارایی‌های این وزارتخانه ۸ شرکت را به دلیل نقشی که خرید و فروش محصولات پتروشیمی ایران با واسطه‌گری شرکت پتروشیمی «تریلیانس» داشته‌اند در فهرست تحریم قرار داده است. خزانه‌داری آمریکا شرکت تریلیانس را ژانویه ۲۰۲۰ در فهرست تحریم‌ها قرار داده بود.
طبق این بیانیه، شرکت‌هایی که در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند در ایران، چین و سنگاپور مستقرند و به فروش محصولات پتروشیمی ایران کمک کرده‌اند.
استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت:«یک شبکه‌ جهانی از شرکت‌ها مبادلات بخش پتروشیمی ایران را تسهیل می‌کنند».
اسامی شرکت‌های تحریم‌شده و بهانه‌های تحریمی آنها در زیر آمده
است:
۱. پلیمر آریا ساسول، مستقر در ایران، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۲. شرکت بین‌رین، مستقر در چین، به بهانه ارتباط با شرکت پلیمر آریا ساسول
۳. هلدینگ انرژی ELFO، مستقر در هنگ‌کنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۴. شرکت GLORY ADVANCED، مستقر در هنگ‌کنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۵. شرکت JANE SHANG، مستقر در هنگ‌کنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۶. هلدینگ انرژی JIAXIANG، مستقر در سنگاپور، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۷. شرکت پتروشیمی مروارید، مستقر در ایران، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
۸. شرکت SIBSHUR، مستقر در هنگ‌کنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
به گزارش فارس، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای دیگر که در آن فقط اسامی شرکت‌ها یا ‌اشخاص تحریم‌شده بدون توضیحات درباره دلیل اعمال تحریم‌ها دیده می‌شود اطلاعات متفاوتی درباره تحریم‌های مذکور منتشر کرده است. در آن بیانیه، علاوه‌بر اسامی ذکر شده در بالا، نام ۳ شرکت و ۵ شخص دیگر هم ذکر شده‌اند. (در این بیانیه اسامی ۱۱ شرکت و ۵ فرد به عنوان فهرست تحریم‌ها آمده است).
علاوه‌بر ۸ شرکت فوق‌الذکر نام سه شرکت «بازرگان کالای باختر»، شرکت «پتروشیمی کاویان» و شرکت «STRAIT SHIPBROKERS» (مستقر در سنگاپور) هم در یکی از بیانیه‌ها دیده می‌شود.
اسامی ۵ فردی که در این بیانیه به آنها‌ اشاره شده عبارتند از:
«حسین فیروزی آرانی»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت بازرگانی باختر
«امیر حسین بحرینی»، شهروند ایران به بهانه ارتباط با شرکت پلیمر آریا ساسول
بصری مارتوزا ماستافامونیز، شهروند هند، به بهانه ارتباط با شرکت  STRAIT SHIPBROKERS
رمضان اولادی، شهروند ایران به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی کاویان
وی لین نا، تبعه چین، به بهانه ارتباط با شرکت  BINRIN
تحریم‌های قبلی
دولت آمریکا چند روز پیش هم بخش نفت ایران را مشمول قوانین ادعایی «مبارزه با تروریسم» قرار داد و نهادها، ‌اشخاص و نفت‌کش‌های جدیدی را در همین ارتباط به فهرست SDN (فهرست ویژه ‌اشخاص و نهادهای مشخص شده) اضافه کرد.
شکست کارزار
فشار حداکثری
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.
تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران و پس از آن بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران قرار گرفته است. هر دوی این تلاش‌ها با مخالفت اعضای شورای امنیت روبه‌رو شد.