بیتوجهی سلطانیفر و همکارانش به مدیران آشنا با ورزش
مدیرعامل جدید باشگاه پرسپولیس معرفی شد/سمیعی: یکی از اهدافم مبارزه با باندهای فساد است
هیئت مدیره پرسپولیس پنجشنبه هفته گذشته جعفر سمیعی مدیرکل حراست وزارت ورزش را به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب کرد.
سرویس ورزشی-
نزدیک به یک هفته پس از استعفای مهدی رسول پناه از سرپرستی باشگاه پرسپولیس، اعضای هیئت مدیره این باشگاه پنجشنبه هفته گذشته تشکیل جلسه داد و در نهایت جعفر سمیعی را به عنوان مدیرعامل جدید پرسپولیس معرفی کرد. سمیعی مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان است و پیش از این نیز در شهرداری سابقه فعالیت داشته است.
تعجب هواداران پرسپولیس از انتخاب سمیعی به عنوان مدیرعامل موجب شد که هیئت مدیره این باشگاه با انتشار بیانیه دلایل این انتخاب را توضیح دهد. در بیانیه هیئت مدیره پرسپولیس آمده است: «پرسپولیس عزیز ما روزهای مهمی را سپری میکند و دور نیست زمانی که افتخار بزرگ آسیایی روی سینه پرسپولیس عزیز ما بنشیند و غرور و عزت به ارمغان بیاورد. در چنین شرایطی و با توجه به استعفای آقای مهدی رسول پناه، سرپرست محترم باشگاه، پس از بررسی گزینههای مطرح، آقای جعفر سمیعی را به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب کردیم.
ایجاد شرایط لازم برای ادامه مسیر پرسپولیس تا قهرمانی آسیا و تکرار قهرمانی لیگ برتر، تسریع روند خصوصی سازی و جلوگیری از رخنه باندهای فساد در باشگاه مهمترین انتظارات اعضای هیئت مدیره از آقای سمیعی است.
از پیشکسوتان گرامی، هواداران عزیز، اعضای کادر فنی و بازیکنان میخواهیم با وحدت و همدلی مدیرعامل جدید را در رسیدن به این اهداف یاری کنند.»
5 هدف سمیعی در پرسپولیس
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه خود مدعی شده که سمیعی انتخاب آنها بوده ولی مدیرعامل جدید این باشگاه در مصاحبهای که با سایت پرسپولیس داشت ابتدا از وزیر ورزش و جوانان تشکر و قدردانی کرد! سمیعی در صحبتهای خود ضمن تشکر از اعتماد وزیر ورزش و جوانان و اعضای هیئت مدیره گفت: مسئولیت سختی به دوش ما گذاشته شده و با امید به خدا و حمایت پیشکسوتان و هواداران عزیز انشاءالله بتوانیم مسیر موفقیتهای پرسپولیس را ادامه دهیم.
سمیعی افزود: من برای تحقق پنج هدف به پرسپولیس آمده ام؛ هدف اول ایجاد شرایط لازم برای کسب قهرمانی آسیاست که در این مسیر همه اقدامات لازم در حوزه مدیریتی و پشتیبانی انجام میشود. هدف دوم و مهمی که دارم ورود باشگاه پرسپولیس به بازار سرمایه و فرآیند خصوصی سازی است که با قدرت روندی که شروع شده را ادامه میدهم تا این اتفاق تاریخی به سرعت انجام شود.
او «مبارزه با باندهای فساد» را هدف سوم خود عنوان کرد و افزود: متاسفانه یکی از اتفاقات تلخ اطراف باشگاه که آرامش تیم و باشگاه را به هم زده، حضور باندهای فساد است که با همه توان با این پدیده شوم مبارزه خواهم کرد.
مدیرعامل باشگاه تغییر ساختار باشگاه را هدف چهارم خود عنوان کرد و گفت: به سرعت کمیته فنی با نظر و همفکری پیشکسوتان، کمیته انضباطی با نظر حقوقدانان ورزشی و کمیته اقتصادی با کمک فعالان اقتصاد ورزشی و به منظور تامین منابع مالی تشکیل میشود و البته کانون هواداران نیز با رویکرد تعاملی تقویت خواهد شد.
سمیعی هدف پنجم را به کارگیری همه ظرفیتهای موجود در باشگاه عنوان کرد و گفت: متاسفانه ظرفیتها موجود در جمع پیشکسوتان و هواداران برای مباحثی همچون توسعه و تقویت فوتبال پایه همچنین ظرفیتهای موجود در بین هواداران برای اقدامات فرهنگی و اقتصادی مغفول مانده، به همین منظور، برنامه ویژهای برای استفاده از این ظرفیتها داریم.
مدیران آشنا به امور ورزش کجا هستند؟
وعدههای مدیرعامل پرسپولیس روی کاغذ خوب است و اگر اجرا شود مسلما شرایط بسیاری خوبی را برای پرسپولیس ایجاد میکند منتها نکته مهم طی سالهای اخیر این بوده که از این دست وعده بسیار داده شده ولی در عمل به جای بهبود شرایط پرسپولیس مشخص شده که از حساب این باشگاه برای خرید کت و شلوار و گوشی همراه مدیرعامل هزینه شده است! امید میرود حداقل این بار از این دست اخبار شنیده نشود و سمیعی و همکارانش در پرسپولیس کارنامه خوبی از خود به جا بگذارند.
کارشناسان واقعی و اهل فن بارها در صحبتهای خود تاکید داشتهاند که اگر شرایط دو باشگاه بزرگ و مردمی استقلال و پرسپولیس خوب باشد، حال فوتبال هم خوب میشود. آنها همچنین در صحبتهایشان به این نکته هم اشاره داشتهاند که در این دو باشگاه باید کار دست کاردان و آشنا به امور ورزش باشد ولی گویا وزارت ورزش در انتخابهایش به تنها چیزی که توجه نمیکند همین موضوع است. استقلال و پرسپولیس که در سالهای اخیر با بیثباتی مدیریتی مواجه بودهاند و نتوانستهاند ساختار درستی برای حرکت به سمت حرفهای شدن ایجاد کنند، معمولا مدیرانی را بالای سر خود دیدهاند که یا از کارمندان وزارت ورزش بودهاند و یا از دوستان و نزدیکان وزیر ورزش.
خبرگزاری مهر دیروز در گزارشی در این باره نوشت: «در استقلال اعضای هیئت مدیره و سرپرست مدیرعاملی این باشگاه در سالهای اخیر قبل از آنکه وارد فوتبال شوند کارخانه دار و هتل دار بودهاند و یا شغلهایی داشتهاند که خیلی به ورزش ارتباط نداشته است. آنها که پول داشتهاند و برای رسیدن به شهرت وارد فوتبال شدند و با گرفتن عکسهای پرتعداد با ورزشکاران به خواسته شأن رسیدند.
در پرسپولیس هم اوضاع بهتر از رقیب سنتی نبوده و مدیرانی انتخاب شدهاند که یا کارمند وزارت ورزش بودهاند یا از دوستان مسعود سلطانی فر. البته از میان مدیران پرسپولیس تنها محمدحسن انصاریفرد پیشکسوت این تیم بوده و عرب و رسول پناه کارمند حراست وزارت ورزش و دوست وزیر بودند و به مدیریت باشگاه رسیدند. حالا یک حراستی دیگر به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب شده است. جعفر سمیعی در شرایطی به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب شد که هیچ سابقه ورزشی ندارد و در اکثر مسئولیتهایی که داشته عنوان «حراست» کنارش بوده است.
مشخص نیست وزارت ورزش با کدام برنامه و استراتژی سمیعی را به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب کرده، اگر قرار بود او به واسطه تجربه اش در حراست اوضاع باشگاه پرسپولیس را درست کنند و با فساد و باندبازی مبارزه کنند، باید پیش از این ایرج عرب این کار را انجام میداد!