واکنش «ساترا» به محکومیت مدیر «آپارات»(اخبار ادبی و هنری)
سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر «ساترا» با اشاره به حکمیکه برای مدیر سایت «آپارات» صادر شده است از ارائه نظر کارشناسی خود به دادگاه خبر داد.
با توجه به اخبار منتشر شده درباره حکم صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب با موضوع رسیدگی به پرونده مدیرعامل شرکت صبا ایده، مالک رسانه آپارات، بیان نکاتی ضروری است:
از اصول پذیرفته شده تنظیمگری در غالب کشورهای دنیا، اصل مهم «مسئولیت ویرایشی»- Editorial Responsibility - پلتفرم و رسانه در قبال محتوای منتشر شده است که بهعنوان مبنای نظام توزیع مسئولیت در بارگذاری و انتشار محتوای صوت و تصویر در رسانههای کاربرمحور و ناشرمحور مطرح میشود. هر چند این مسئولیت در رسانههای کاربرمحور با رسانههای ناشرمحور، تفاوت دارد و طبعاً تکالیف متفاوتی را بر آنها بار میکند. در کشور ما هم اصل مزبور همواره مورد تأکید ساترا بوده تحت قالب مقررات عمومی رسانههای صوت و تصویر تشریح و ابلاغ شده است. در وضعیتی که رسانههای کاربرمحور خارجی بدون قبول مسئولیت و عدم پاسخگویی در قبال قوانین و الزامات ملی و فرهنگی به راحتی فعالیت میکنند، ساترا وظیفه خود را حمایت بدون تبعیض از رسانههای داخلی در برابر رسانههای خارجی میداند و این مسئله در سال جهش تولید بهطور جدی دنبال میشود.
رسانههای بومیکه با تلاش کارآفرینان داخلی شکل گرفتهاند جزو سرمایههای ملی هستند و اطمینان داریم موفقیت آنها در مقابل سلطه و مونوپلی رسانهای موجود در جهان، قطعاً در جهت تامین منافع ملی و رفع دغدغههای فرهنگی خواهد بود.
در خردادماه ۱۳۹۹ همزمان با طرح موضوع در دادگاه، با درخواست مکتوب مدیرعامل رسانه آپارات، بررسی و کارشناسی نسبت به موضوع انجام شد و بر اساس اصل توزیع مسئولیت بین بارگذار و مدیر پلتفرم، جلساتی با مدیر رسانه و سطوحی از مقامات محترم قضایی برگزار شد.
بر اساس بازدیدهای دورهای گروه ارزیابی و نظارت ساترا که از رسانهها از جمله رسانه آپارات انجام شد و در تاریخ ۲۷ خرداد ۹۹ نتیجه آن به اطلاع عموم رسید، مشخص شد این رسانه به تناسب حجم بالای محتوای بارگذاری شده، تلاش جدی و موثری در راستای اصلاح فرآیندهای نظارتی خود انجام داده است.
با توجه به بدوی بودن رأی صادره و ارجاع پرونده به شعب تجدیدنظر، ساترا، گزارش و نظر کارشناسی خود را به دادگاه ارائه میکند که با حسن نظر دستگاه قضایی به رسانههای بومی و در عین حال توجه به دغدغههای بحق فرهنگی، امید است مؤلفههای حکمرانی و تنظیمگری رسانه مورد نظر قرار گیرد.