با فوت 337 بیمار دیگر
آمار جانباختگان کرونا در کشور به مرز 33 هزار نفر رسید
سخنگوی وزارت بهداشت از فوت ۳۳۷ بیمار کرونایی دیگر در کشور خبر داد.
به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز اظهار داشت: از چهارم تا پنجم آبان ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، پنج هزار و ۹۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۳۵ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با اشاره به اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۳۳۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر رسید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون ۴۵۹ هزار و ۲۵۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، ادامه داد: چهار هزار و ۹۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، همچنین تا کنون چهار میلیون و ۷۵۳ هزار و ۳۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده
است.
لاری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
175 شهرستان در وضعیت قرمز
43 شهر فوق قرمز و بحرانی
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین دیروز در گفتوگو با برنامه تلویزیونی «در انتهای الوند» درباره وضعیت استانهای کشور گفت: 175 شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند، ولی 43 شهرستان را فوق قرمز و بحرانی اعلام کردیم، که تعداد بستریشدگان و وضعیت شیوع در آنها با شاخصهایی که محاسبه میشود بسیار بیشتر است.
لاری افزود: در استانهایی که پتانسیل این را دارند که کانون انفجاری باشند، مانند تهران، دماوند و ورامین مانند اسفندماه باید محدودیت بیشتری لحاظ شود و اگر از طرف هموطنان همکاری نشود ممکن است شهرستانهای بیشتری دچار این وضعیت خطرناک شوند. البته اعمال محدودیتهای جدی قطعاً کسب و کار و زندگی روزمره مردم را دچار اختلال خواهد کرد.
وی درباره موج جدید بیماری گفت: با شیوع مجدد بیماری یک شوک دوباره به مسئولان و مردم وارد شده و تصمیمگیریهایی انجام گرفته که مسئولان را ملزم به نظارت جدیتر و برخورد بیشتری میکند. از مردم به طور جدی میخواهیم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و اصناف نیز فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و کارتخوان و مواد ضد عفونی را فراموش نکنند. در حال حاضر تمامی اصناف باید دارای QRکد شناسایی باشند که مردم بتواند پس از خروج این کد را اسکن کرده و به سؤالاتی مانند میزان و کیفیت رعایت پروتکلها پاسخ دهند که در صورت عدم رعایت از طرف آنها مردم بتوانند اعلام کنند. به دلیل محدودیتهایی که در شهرهای قرمز و یا بحرانی ایجاد شده، کمیته مرکزی نظارت بر آنها تشکیل شده که متشکل از تمام اصناف است و امنیت نظامی و اجتماعی را رعایت میکند اما لازم است خود مردم هم این مسئله را جدی بگیرند. در حال حاضر در تهران 50 درصد دورکار هستند و اگر مسئله بیماری بحرانیتر شود ممکن است تصمیم جدیتری بگیریم.