kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۱۶۵۳
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶

40 درصد از زنان بالای 50 سال به پوکی استخوان مبتلا هستند

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اقدام به برگزاری پویش ملی با شعار «پیشگیری از پوکی استخوان با تشخیص به موقع» کرده است.

به گزارش وبدا، افشین استوار در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی پوکی استخوان که به صورت ویدیو کنفرانس در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت کشور رو به سالمندی است بنابراین بیماری‌هایی که در دوران سالمندی بیشتر بروز پیدا می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارند و پوکی استخوان یک بیماری است که با پوک شدن استخوان و نهایتا افزایش خطر شکستگی ناشی از آن، مشخص می‌شود.
استوار افزود: متاسفانه پوکی استخوان تقریبا هیچ علامتی ندارد و در بسیاری از اوقات، زمانی تشخیص داده می‌شود که شکستگی استخوان رخ داده باشد بنابراین پوکی استخوان، یک بیماری مرموز و خطرناک است و بروز و شیوع این بیماری در سالمندان بسیار زیاد است و تا حدود 40 درصد از زنان بالای 50 سال، به این بیماری مبتلا هستند بنابراین باید درمان به موقع دریافت کنند که از بروز شکستگی جلوگیری شود. وی خاطرنشان کرد: با کمال تاسف باید بگوییم که از هر سه زن و از هر پنج مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کند که بروز بسیار بالایی است و باید از آن پیشگیری شود. مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: بروز شکستگی لگن که یکی از خطرناک‌ترین و جدی‌ترین نوع شکستگی است، به تنهایی از همه سرطان‌های مختص زنان مانند سرطان سینه، دهانه رحم، رحم و تخمدان، بیشتر است و مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن نیز بسیار بالا است به شکلی که 20 تا 50 درصد از افرادی که دچار شکستگی لگن می‌شوند، در سال اول بعد از شکستگی، جان خود را از دست می‌دهند.
استوار تاکید کرد: خیلی اهمیت دارد که بتوانیم به موقع پوکی استخوان را تشخیص دهیم و از بروز شکستگی ناشی از آن با درمان مناسب و به موقع، جلوگیری کنیم. از هر چهار زن مبتلا به پوکی استخوان، سه نفر از آنها از بیماری خودشان اطلاعی ندارند بنابراین تشخیص به موقع، بسیار مهم است و تلاش پویش ملی وزارت بهداشت در سراسر کشور بر این است که به خصوص زنان بیشتر از 50 سال که در خطر بالاتر بروز شکستگی ناشی از پوکی استخوان هستند را آگاه کند که برای تشخیص به موقع مراجعه و درمان مناسب را دریافت کنند. وی ادامه داد: در مورد عوامل تغذیه ای، کمبود ویتامین دی و کاهش دریافت کلسیم، از عوامل خطر مهم هستند. مسئله مهمی که وجود دارد این است که شیوع کمبود ویتامین دی در دنیا و ایران، بالا است بنابراین تشخیص به موقع کمبود ویتامین دی خیلی اهمیت دارد و به ویژه زنان بیشتر از 50 سال در صورت کمبود ویتامین دی، با اقدام درمانی بسیار ساده مانند دریافت منظم ویتامین دی می‌توان این کمبود را جبران کرد. مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: متاسفانه دو مشکل عمده در زمینه این بیماری وجود دارد؛ یکی اینکه مردم آگاهی کافی برای مراجعه جهت تشخیص به موقع این بیماری ندارند. خیلی مهم است که زنان بالای 50 سال برای اطمینان از سلامت استخوان خودشان به پزشک مراجعه کنند. مشکل دیگر این است که حتی در افرادی که پوکی استخوان برای آنها مسجّل می‌شود و پزشک به آنها اعلام می‌کند که مبتلا به این بیماری هستند، پایبندی به درمان به خوبی انجام نمی‌شود و بیش از سه چهارم از زنانی که درمان پوکی استخوان برای آنها آغاز می‌شود، تا قبل از پایان یک سال، درمان خود را قطع می‌کنند در حالی‌که درمان پوکی استخوان کاملا طولانی مدت و نیازمند پایبندی به درمان است.