سانسور ریزش قیمت ارز و سکه در روزنامههای مدعی حمایت از دولت
از مدعیان اصلاحات که همواره سنگ دولت را به سینه زده و میزنند، دور از انتظار بود که ریزش چشمگیر قیمتها در بازار ارز، سکه و خودرو که بهنوعی رهاوردی برای دولت موردحمایتشان و البته مایه امیدآفرینی در افکار عمومی است را فاقد ارزش خبری بدانند!
سرویس سیاسی-
بازار ارز، سکه و خودرو طی روز سهشنبه با ریزش سنگینی مواجه شد. نرخ دلار در بازار سهشنبه با افت 3 هزار و 700 تومانی نسبت به روز قبلش به 27 هزار و 500 تومان رسید و قیمت سکه نیز با کاهش نزدیک به 2 میلیون تومانی از حدود 16 میلیون تومان، به 13 میلیون و 900 هزار تومان رسید. همچنین به دنبال نزولی شدن نرخ سکه و ارز قیمت خودرو هم تا 30 میلیون تومان کاهش یافت.
بسیاری از خبرگزاریهای داخلی طی بررسیهای میدانی از صرافیهای سطح شهر گزارش دادند که بسیاری از صاحبان دلار در میدان فردوسی تهران برای فروش دلارهای خود هجوم آوردند.
بسیاری از کاربران توییتر هم طی دو روز گذشته با اشاره به سقوط قیمتها بر این نکته متفقالقول بودند که صرافیها دلار را به قیمت 26 هزار تومان هم نمیخرند و حتی ادعا کردند احتمالاً تا اواخر این هفته، دلار به 19 هزار تومان هم برسد.
در بازار آزاد تهران عصر دیروز سهشنبه، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم ۱۳ میلیون تومان، نیمسکه ۷ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و ربعسکه ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.
با اینکه بسیاری از روزنامههای اصولگرا و بعضاً اصلاحطلب، موضوع افت چشمگیر بازار ارز و سکه را در صفحه یک خود بازتاب دادند اما برخی روزنامههای شناسنامهدار مدعی اصلاحطلبی مانند سازندگی، شرق، ابتکار و مردمسالاری هیچ خبری در صفحه اول خود منتشر نکردند و سایر روزنامههای زنجیرهای مانند اعتماد و همشهری هم در اخباری نیمبند و ضعیف به این موضوع پرداختند.
نکته قابلتأمل آنکه از مدعیان اصلاحات که همواره سنگ دولت را به سینه زده و میزنند دور از انتظار بود که به اخباری مانند ریزش چشمگیر قیمتها در بازار ارز، سکه و خودرو که بهنوعی رهاوردی برای دولت موردحمایتشان و البته مایه امیدآفرینی در افکار عمومی است را سانسور کنند و آن را فاقد ارزش خبری بدانند!
شایانذکر است که طی چند ماه گذشته و بهویژه بعد از انتخابات اخیر مجلس و افزایش چند برابری قیمتها در بازار خودرو و ارز، برخی مدعیان اصلاحات درصدد آن برآمدند تا از شرایط بد اقتصادی برای نیل به اهداف سیاسی خود بهرهبرداری کنند.
مدعیان اصلاحات بارها در رسانههای خود گفتند و نوشتند که مشکل اصلی گرانیها آمریکا و نپیوستن به FATF و عدم مذاکره با آمریکاست.
یکی از عناصر رادیکال اصلاحات که در ایام تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری 96 گفته بود «اگر رئیسی رئیسجمهور شود دلار میشود 5 هزار تومان» طی چند ماه گذشته برای آنکه نظام اسلامی و مواضع ضدآمریکایی را مقصر اصلی افزایش قیمتها جلوه دهد، بارها از افزایش قیمتها ابراز خرسندی کرده است!
این محکومِ معلومالحالِ فتنه 88 چندی پیش در مطلبی نوشت: «با اینهمه فشار اقتصادی بر گرده مردم، دلار چند هزار تومان بشود، نرمش قهرمانانه موجه و مذاکره از موضع برابر با آمریکا مجاز شود؟»
گرچه نوع مواجهه مدعیان اصلاحات با دلار و سکه، سیاسی و البته مشکوک به نظر میرسد اما این نکته را متبادر ذهن میسازد که آنها از تشدید فشارهای اقتصادی بر مردم و شکلگیری اعتراضات اجتماعی هم خیلی بدشان نمیآید!