رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هیچ رأیی در جامعه ندارد(خبر ویژه)
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، در ادبیاتی تندخطاب به محمدرضا عارف گفت او را نصیحت میکنم با نامزدی در انتخابات، بیش از این با آبروی خودش و اصلاحطلبان بازی نکند.
محمدرضا عارف نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بود که تحت فشار اصلاحطلبان- و به خاطر رأی 8 درصدی- مجبور به انصراف شد. او ضمناً سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم (سال 94) بود اما عملکرد فراکسیون امید و دولت همسو موجب شد که فهرستهای اصلاحطلبان در انتخابات مجلس 98 با بیاعتنایی مطلق مردم روبهرو شود و عارف و موسوی بدون اعلام رسمی، از ریاست و معاونت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان استعفا دهند.
اکنون در حالی که زمزمه نامزدی عارف برای انتخابات 1400 مطرح است، ناصر قوامی از سران اصلاحطلبان در استان قزوین به نامهنیوز میگوید: عارف دورهاش از نظر سیاسی تمام شده است و با توجه به انتقادهایی که به عملکرد او وجود دارد مردم و نیروهای سیاسی پذیرای او نیستند. آقای عارف امتحانش را پس داده است و در مجلس دهم دیدیم که فقط بر صندلی نشسته بود و نظاره میکرد و در قبال این همه مشکلات و ناهنجاریهای موجود صرفاً سکوت کرد. حتماً اصلاحطلبان با توجه به چنین عملکردی نظر مثبتی نسبت به او ندارند و من به او نصیحت میکنم که در انتخابات شرکت نکنند زیرا رأیی ندارد و هم بیش از این آبروی خودش را میبرد و هم باعث خدشهدار شدن حیثیت اصلاحطلبی میشود.»
او ادامه داد: «آقای عارف بهتر است به جای آن که زودتر از همه بگوید در انتخابات شرکت میکنم قدری به عملکرد خودش و واکنشهای مردم در این چند سال به عملکردش نگاه کند تا نسبت به جایگاه سیاسی خود واقف شود».
این فعال اصلاحطلب در پاسخ به این پرسش که ممکن است بخشی از بدنه سیاسی اصلاحطلبان از او حمایت کنند، تصریح کرد: «قطعاً حداقل 80 درصد اصلاحطلبان با آقای عارف مخالف هستند و شاید 20 درصد افراد محافظهکار اصلاحطلب آن هم در شرایطی و باز هم تأکید میکنم شاید از آقای عارف حمایت کنند. به نظر من اصولگرایان بیش از همه از ورود عارف به انتخابات استقبال میکنند زیرا آنها تمایل دارند که عارف بیاید و با یک شکست سنگین حیثیت اصلاحات برود زیرا پرواضح است که آقای عارف هیچ رأیی در جامعه ندارد و اصولگرایان علاقه دارند عارف ضربه سنگینی به جریان اصلاحات بزند.»
او در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه در شرایطی که عارف و لیست امید با حمایت و اعتماد محمد خاتمی وارد مجلس شدند، آیا رئیس دولت اصلاحات هنوز به عارف اعتماد دارد، اظهار کرد: «آقای خاتمی عاقلتر از آن است که از آقای عارف حمایت کند زیرا عارف به حیثیت آقای خاتمی هم آسیبزد.»
در همین حال غلامعلی جعفرزاده از اعضای فراکسیون حامی دولت در مجلس دهم نیز گفت: اصلاحطلبان دیگر به هیچ روشی نمیتوانند مردم را پای صندوق رأی بیاورند. به آقای محمدرضا عارف نیز توصیه میکنم با توجه به کارنامه نامناسبش در مجلس دهم اصلاً برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری اقدام نکند.
وی درباره علت بیاعتنایی اصلاحطلبان به تلاش عارف برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: عارف دیگر فرصتی برای مورد اجماع قرار گرفتن میان اصلاحطلبان ندارد. کارنامه بسیار منفی او در مجلس دهم و ضربهای که به جریان اصلاحطلبی و اعتدال زد، حتی اگر نامزد انتخابات ریاستجمهوری شود با اقبال مردم مواجه نخواهد شد. این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه اصلاحطلبان از عارف عصبانی هستند، یادآور شد: غالب اصلاحطلبان دلخوشی از آقای عارف ندارند چون نتوانست نقش خوبی را در مجلس دهم ایفا کند. او اگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود 200-300 هزار رأی بیشتر نمیآورد. حداکثر و در خوشبینانهترین حالت زیر 500 هزار رأی خواهد داشت.