در دیدار ظریف با عبدالله عبدالله تاکید شد
حمایت ایران از روند صلح به رهبری و مدیریت افغانستانیها
وزیر امور خارجه در دیدار عبدالله عبدالله حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت افغانستان و روند صلح به رهبری و مدیریت افغانستانیها و توافقات شرکت کنندگان در گفتوگوهای بینالافغانی را مورد تاکید قرار داد.
عبدالله عبدالله، رئیسشورای عالی مصالحه افغانستان صبح یکشنبه- ۲۷ مهر- در ادامه سفرهای منطقهای خویش برای جلب حمایت از تلاشهای صلح، به دعوت رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در رأس یک هیئت عالیرتبه عازم تهران شد.
عبدالله عبدالله ظهر یکشنبه با حضور در وزارت امور خارجه با محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به رایزنی پرداخت.
ظریف در این دیدار حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت جمهوری اسلامی افغانستان و روند صلح به رهبری و مدیریت افغانستانیها و توافقات شرکت کنندگان در گفت وگوهای بینالافغانی را مورد تاکید مجدد قرار داد و از مشارکت عبدالله عبدالله در روند سیاسی و پذیرش مسئولیت شورای عالی مصالحه ملی افغانستان قدردانی و مشارکت طالبان در ساختار سیاسی افغانستان را مورد حمایت کشورمان ذکر کرد.
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این دیدار آخرین تحولات جاری در صحنه داخلی افغانستان و آخرین وضعیت مربوط به گفتوگوهای بینالافغانی را تشریح کرد.
گفتوگوهای اصیل بینالافغانی
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دیدار عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی نوشت: افغانستان آباد، مستقل، توسعه یافته و با صلح و ثبات خواست همیشگی ایران بوده است.
خطیبزاده عنوان کرد: تمامی مساعی خود را برای کمک به گفتوگوهای اصیل بینالافغانی به کار خواهیم گرفت.
سند جامع همکاری ایران و افغانستان
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان بعدازظهر یکشنبه با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
قالیباف در این دیدار گفت: پای کمک به مردم، استقلال و امنیت کشور افغانستان ایستادهایم، امیدواریم با دولت جدید این مسیر به خوبی طی شود تا صلح پایدار در افغانستان و بین تمامی گروههای آن شکل بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه هفته گذشته سفری به استان سیستان و بلوچستان داشتم، عنوان کرد: باید به موضوع بازارچههای مرزی و مبادلات مرزی بین دو کشور سرعت ببخشیم و تعداد بازارچههای فعال مشترک مرزی را افزایش دهیم زیرا این موضوع به نفع مردم هر دو کشور است.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه یکی دیگر از موضوعات مربوط به دریاچه هامون و حقابه هیرمند است، عنوان کرد: موارد مطرح شده میتواند در برقراری امنیت مرزها موثر باشد.
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز در جریان دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم، هدف ایران حمایت از صلح افغانستان در سایه جمهوری اسلامی افغانستان و قانون اساسی این کشور است.
عبدالله عبدالله با بیان اینکه سند جامع همکاری ایران و افغانستان ذیل مباحث مطرح شده در حال تهیه است که پیشرفتهایی در تمام عرصههای آن وجود دارد و گروههای دوستی پارلمانی دو کشور در جریان آن هستند، تصریح کرد: پیشرفتهای خوبی در زمینه مناسبات بین دو کشور ایران و افغانستان شاهد هستیم، سابقه تاریخی و تمدنی بین دو کشور پیوند خورده و آیینهای مشترک باعث دوام همکاریها میشود.