بررسی افول تاریخی آمریکا - قسمت پایانی
سایه انتقام بر سر مقامات تروریست آمریکایی
هدیه آقاپور
پس از شهادت سردار بزرگ اسلام حاجقاسم سلیمانی، سردار سلامی از باب انتقام حرف زد و پایگاه آمریکایی در عراق مورد هجوم موشکهای ویرانگر ایرانی قرار گرفت.
سردار سلامی پس از ماهها دوباره ترامپ را تهدید و خاطرنشان کرد که انتقام ما جوانمردانه است، و امروز نیز بار دیگر «انتقام سخت» جان دوباره میگیرد.
معتبرسازی گزینه «ناتمام بودن انتقام سخت» از حدود دو ماه قبل و درست از زمان دیدار مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق با رهبر معظم انقلاب از طرف ایران آغاز شده است.
در آن دیدار رهبر معظم انقلاب از فراموش نکردن شهادت سردار سلیمانی و قطعی بودن ضربه متقابل ایران به آمریکا به صراحت سخن گفتند. موضوعی که با سخنان اخیر فرمانده سپاه نیز ابعاد تازهتری به خود گرفته است. بخشی از این معتبر سازی البته در آستانه انتخابات آمریکا به نوعی متعادلسازی رفتارهای هیجانی ترامپ در مواجه با ایران نیز محسوب میشود. در هر صورت قراردادن سایه انتقام سخت بر چهرههای سیاسی و نظامی آمریکا شاید یکی از جدیترین و پیچیدهترین اقدامات راهبردی رهبر معظم انقلاب در مواجه با دولتمردان آمریکا در ماههای حساس آینده است.
تهدید پوچ در برابر تهدید واقعی!
چندی پیش دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با استناد به برخی اتهامهای بیاساس و طبق معمول، در پیامی توئیتری زبان به تهدید ایران گشود.
«پولیتیکو» به نقل از برخی منابع اطلاعاتی واشنگتن مدعی شده بود که ایران قصد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را دارد و تهدید ترامپ هم در واکنش به همین ادعا بود.
ترامپ درباره این ادعا واکنش نشان داد و گفت: هرگونه حمله علیه آمریکا به هر شکل که باشد، با حمله متقابل به ایران مواجه خواهد شد که ۱۰۰۰ بار
شدیدتر است.
نکته جالب در توئیت ترامپ که میتوان آن را یکی دیگر از گافهای متعدد رئیسجمهور آمریکا تلقی کرد؛ این است که گفته «طبق گزارش رسانهها» ایران قصد انجام چنین کاری را دارد و نمیگوید دستگاههای اطلاعاتی به من چنین گزارشی را دادهاند.
اکنون سؤال این است که ترامپ با منابع اطلاعاتی آمریکا مشکل دارد یا اصلاً آن منابع اطلاعاتی که پولیتیکو از آنها سخن میگوید؛ وجود خارجی ندارند؟
البته یک مسئله دیگر هم وجود دارد که ترامپ معمولاً رسانههای آمریکایی را دروغگو و شیاد معرفی میکند؛ اما اکنون چه اتفاقی افتاده که به گزارشهایشان استناد کرده و بر مبنای آنها تصمیم میگیرد؟
توئیت بازیهای شیطان بزرگ
با این حال نباید تهدیدهای ترامپ را که در آستانه رقابت انتخاباتی فشرده با «جو بایدن» رقیب دموکرات است خیلی جدی گرفت. او این روزها در نظرسنجیها عقب افتاده و برای رای بیشتر، گزافهگویی میکند. گرچه رقیب او هم دست کمی از خود ترامپ در دشمنی با نظام اسلامی ایران ندارد.
توئیت تهدیدآمیز ترامپ در حالی منتشر میشود که سخنگوی وزارت خارجه آفریقای جنوبی در واکنش به گزارش ادعایی پولیتیکو گفت: این گزارش موجب شگفتی پروتوریا شده و اطلاعی از این موضوع نداریم.
در پاسخ به این ادعا، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ضمن رد اتهامات مطروحه در این گزارش، به مقامهای آمریکایی توصیه کرد از توسل به روشهای تکراری و پوسیده ضدایرانی در صحنه بینالمللی دست بردارند.
البته وقاحت ترامپ تمامی ندارد و او همان طور که بارها و بارها شهادت سردار سلیمانی را به گردن گرفت امروز نیز با بیشرمی تمام خوی تروریستی خود را نشان داد و در مصاحبه با شبکه تلویزیونی
فاکس نیوز گفت: کشتن بشار اسد رئیسجمهور سوریه را با جیمز ماتیس وزیر دفاع سابق مورد بررسی قراردادم؛ اما او واکنشی در این زمینه نشان نداد.
حماسه کوبنده و قاطع سردار سلامی
سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران اخیراً طی هشداری شدید به یاوهگوییهای آمریکا اظهارداشت: «آقای ترامپ از انتقام ما شک نکنید زیرا کاملاً قطعی و جدی است.»
وی افزود: «ما اهل شرف و جوانمردی هستیم و جوانمردانه و عادلانه انتقام میگیریم. به همین علت هم بود که در عین الاسد سربازان شما را هدف قرار ندادیم.»
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: «ما کسانی را هدف قرار میدهیم که در شهادت سردار بزرگ سپهبد حاج قاسم سلیمانی مستقیم یا غیرمستقیم نقش داشتند.»
سرلشکر سلامی خطاب به دولتمردان آمریکا افزود: «شما فکر میکنید ما در قبال خون برادر شهیدمان یک سفیر زن را در آفریقای جنوبی میزنیم؟ آمریکاییها بدانند هر کسی را که در ماجرای ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی نقش داشته است، میزنیم و این یک پیام جدی است.» اما سخنان سردار سلامی یک هشدار جدی است که میتواند وقوع یک افتخار غرورآمیز دیگر را محتمل کند. سؤال اینجاست که چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ آیا این اتفاق قبل از انتخابات آمریکاست؟ آیا اساساً هدف خود ترامپ است؟ آیا پایگاههای آمریکایی مورد تهاجم قرار خواهند گرفت؟ آیا رژیم صهیونیستی مورد هدف است؟ آیا هشدار اخیر ترامپ به ایران بهدلیل اطلاع از تحرکات احتمالی است که ترامپ را بیقرار کرده است؟ چرا باید ترامپ هشدار دهد و سردار سلامی با این صراحت جواب او را بدهد؟ جواب این سؤالات را زمان حل خواهد کرد؛ اما آنچه که بدیهی است، ترامپ توفانی را حس کرده و به همین دلیل بیقرار
شده است.
یک کارشناس سیاسی به گزارشگر روزنامه کیهان میگوید: «قطعاً در مقابل شهادت مجاهد بزرگ شهید سلیمانی فقط حمله به عینالاسد کفایت نکرده و همچنان برای ایرانیان و محور مقاومت ضربات مهلکتری در دستور کار است. شاید وقت آن رسیده است که تن فربهشده آمریکا در منطقه تازیانهای جدید را تجربه کند که تاریخ با افتخار به نام ایرانیان ثبت کند. جدا از غیرت ملی که رخ داد، ضربات مهلکتر بر آمریکا را انتظار میکشد.» وی تاکید میکند: «در مباحث تحلیلی و معادلات منطقه نیز نباید انتخابات آمریکا جولانگاه دوباره قمارباز جنایتکاری مانند ترامپ باشد و استکبار باید بداند جسارت آنان با تودهنی بزرگ ختم میشود و دست انتقام ایرانیان را هیچگاه سست نخواهند دید. یک ضربه مهلک میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را به سمت کسانی هدایت کند که در مقابل ایران دست به عصا رفتار کنند و بدانند هر نوع جسارتی با توفانی ویرانگر همراه خواهد شد.» این کارشناس سیاسی میگوید: «شهادت سردار بزرگ اسلام و عادیسازی روابط چند کشور شیخنشین کوچک مانند امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی نباید برای ترامپ یک برگ برنده قلمداد شود، بلکه شومی آن را آمریکاییها برای خود باید قبل از انتخابات حس کنند. اگر قرار است مشت انتقام ایرانیان بار دیگر فرود آید، شایسته است در مکان و زمان مناسب باشد که شاید بهترین زمان آن قبل از انتخابات آمریکا باشد.» سردار سلامی میگوید: در حمله به عینالاسد ما منتظر پاسخ آمریکاییها بودیم و به همین دلیل صدها موشک را به سمت اهداف مورد نظر نشانه رفته بودیم!
انتخاب این نوع گفتمان توسط سردار سلامی به معنی آن است که ایران از یک جنگ تمامعیار با آمریکا واهمه ندارد و این خطرناکترین آژیر هشدار برای آمریکاییهاست؛ چرا که این قدرت
«هل من مبارز» ایرانیان، ابرقدرتی آمریکایی را با چالش بزرگ قرن روبهرو کرده است و به این معناست که این ایرانیان هستند که زمان و مکان نبرد را مشخص میکنند.
کارشناسان معتقدند باید منتظر ماند و دید آیا حوادثی در حال وقوع است و فرماندهان ایرانی که همواره در میدان عمل با دشمن گفتمان داشتهاند، آیا این بار فقط به تهدید کلامی مقابل یاوهگویی ترامپ بسنده میکنند یا مقابل چشم جهانیان دوباره میخواهند هیبت آمریکا را به سخره بگیرند.
تلاش برای جلب توجه لابی صهیونیستها
رئیسجمهور آمریکا یک روز توئیت میزند که پاسخ حملات ایران را خواهند داد و فردای آن در بحث برجام از ۳۰ جامعه جهانی طرد میشود و این سناریو تا روز انتخابات ادامه خواهد داشت.
حسن هانیزاده کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با گزارشگر کیهان میگوید:«در واقع ترامپ از هر ابزاری برای به دست آوردن برگ برنده انتخاباتی استفاده میکند، گاهی سیگنالهای مثبت برای ایران ارسال میکند و گاهی از رهگذر وادار کردن رژیمهای مرتجع عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی صحبت میکند و گاهی نیز با توسط به ابزارهای تهدید و تحریم ایران تلاش میکند نظر لابی صهیونیستی و افکار عمومی را به خودش جلب کند.»
وی ادامه میدهد: «ترامپ تلاش میکند پشت نقاب یک رهبر قدرتمند جهانی خود را پنهان کند درحالی که بیشترین آسیب را به آمریکا از لحاظ سیاسی و اقتصادی زده است و شکستهای متعدد ترامپ در منطقه از جمله مسئله فلسطین و معامله قرن، تحریم ایران، چین و روسیه همگی کارنامه نه چندان جالبی را برای او رقم زده است.»
هانی زاده خاطرنشان میکند:« ترامپ نتوانسته یک پیروزی قابل قبولی را در طول چهار سال گذشته به دست بیاورد به همین دلیل اکنون با متوسل شدن به تهدید تلاش میکند به حمایت لابی صهیونیستی برای انتخاب مجدد دست پیدا کند اما شرایط به گونهای است که به نظر میرسد ترامپ شانس بالایی برای انتخابات نخواهد داشت.»
ایران کماکان رو به جلو قدم برمیدارد و اگر قرار بود تسلیم شویم ۴۰ سال پیش همراه با اولین تحریمها تسلیم می شدیم اما جمهوری اسلامی ایران کشوری است با مولفههای فراوان از نظر جغرافیایی، جمعیت، فرهنگ و ایدئولوژی که نمیتوان آن را با هیچ یک از کشورهای منطقه مقایسه کرد، کشورهایی که با یک تلفن سیاستها و حتی حاکمان خود را تغییر میدهند.
فشارهای آمریکا در دراز مدت باعث میشود تا ما بتوانیم اقتصاد خود را قوی کنیم و بودجه خود را از نفت جدا کنیم همچنین باعث اتحاد استراتژیکی میشود که به واسطه تحریمهای ثانویه که اکنون بیش از یک چهارم جمعیت جهان را دربر میگیرد ایجاد شده است.
محمد ساجدی کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با گزارشگر روزنامه کیهان میگوید:« از زمانی که ترامپ روی کار آمد یکی از برگهای برنده او علیه اوباما زیر سؤال بردن کمکهای دولت اوباما به داعش و اذعان ایجاد آن توسط کلینتون بود.»
وی ادامه میدهد:« ترامپ در بدترین حالت فکر نمیکرد که مطرح کردن ۸ تریلیون دلار هزینه در خاورمیانه و بینتیجه بودن آن، چنان بار سیاسی مثبت برایش به همراه نیاورد و این موضوع به واسطه ضعفهایی که در دولتش دارد به سایه رود و آنچنان نتیجه انتخاباتی برایش نداشته باشد.»
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید میکند:
« اکنون به دلیل ناتوانی آمریکا در کنترل کرونا و نداشتن دستاورد در هیچ یک از مذاکرات بینالمللی نشان میدهد ترامپ مجبور است بار دیگر بحث داعش را پیش بکشد یا با برجام بازی کند، چراکه دستمایهای برای انتخابات ندارد تا بتواند با آن افکار عمومی را نسبت به خود مثبت کند.»
۴۰ سال مقاومت، عزت و سربلندی
۴۰سال است استکبار جهانی میخواهد با حملات برقآسا در مفهوم «جنگ سرد، جنگ نرم» و
«جنگ سخت» ملت ایران را به زانو درآورد. در این ۴۰ سال بنیانهای نیرومند مقاومت زیر ضربات همین حملات برقآسا شکل گرفت و هر روز درخت مقاومت در ایران و منطقه تنومندتر شد و امروز میوههای خود را در سرزمینهای اشغالی، در لبنان، سوریه، عراق، یمن و اقصینقاط جهان حتی در خیابانهای ۵۰ ایالت نامتحد آمریکا نشان میدهد. ظرفیتهای عظیمی از تواناییهای ملت از «قوه» به «فعل» درآمد که پشت ابر، قدرتها را
میلرزاند. امروز دشمنان جمهوری اسلامی ایران به رهبری آمریکا با تشکیل ائتلاف تلاش میکنند مانع تداوم پیشرفتهای ایران اسلامی در حوزههای مختلف و به خصوص تقویت قدرت منطقهای آن شوند. بدون تردید، امروز وضعیت دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح قرار دارد، به گونهای که اقتدار و توانمندی لازم را هم در عرصه دیپلماسی و هم در بُعد نظامی برای دفاع از خود و انتقام سخت از
دشمن دارد.