kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۳۳
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۹

مخالفت وزیر بهداشت با افزایش قیمت لبنیات

وزیر بهداشت درباره افزایش قیمت لبنیات گفت: مجلس و دولت همت کنند تا لااقل در سال آینده شاهد افزایش قیمت لبنیات نباشیم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه بسیاری از مردم کمبود ویتامین D و کلسیم دارند، افزود: در حوزه تغذیه با لبنیات هر چقدر دولت و مجلس هزینه کنند در درازمدت به نفع کشور خواهد بود چرا که موجب کاهش بیماری‌ها در آینده می‌شود.
وی از برنامه وزارت بهداشت برای تامین ویتامین D و کلسیم مردم خبر داد و اظهار داشت: افزایش قیمت موجب کاهش سرانه مصرف شیر شده است.
وزیر بهداشت که روز گذشته در همایش تغذیه با شیر مادر شرکت کرده بود، در رابطه با وجود روغن پالم در شیر، اعلام کرد: متاسفانه این موضوع صحت دارد و ما گزارش مربوطه را به رئیس‌جمهور ارائه کرده‌ایم.
وی افزود: در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی این مسئله به ایشان نیز اطلاع داده شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا استفاده از روغن پالم به 30 درصد کاهش پیدا کند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بسیاری از چربی‌ شیر به خاطر روغن پالم است نه به‌خاطر چربی طبیعی و مردم بدانند که هزینه را برای چه شیری پرداخت می‌کنند.
وی به مردم توصیه کرد تا به جای استفاده از شیر پرچرب از شیر کم چرب استفاده کرده و اظهار داشت: باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمی‌توان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد.
هاشمی در واکنش به اینکه بخش عمده شیرهای موجود در بازار را شیرخشک تشکیل می‌دهد، گفت: نمی‌گویم شیر‌خشک خوب است اما روغن پالم به مراتب بدتر از آن است.
وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر تغذیه نوزاد با شیر مادر خاطرنشان کرد: می‌دانیم افزایش دوران شیردهی مادران کارمند هزینه‌بر است اما از لحاظ اقتصادی در بلندمدت حتماً به صرفه خواهد بود، اگر مادران می‌خواهند به کودک خود شیر دهند ما نباید مانع این عمل شویم و مجلس و دولت باید این امر را تسهیل کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که مشخصاً دولت و مجلس باید چه کاری انجام دهند، بیان کرد: نیازی نیست ما بگوییم چه کاری انجام دهند، بهتر است وظایف را به گردن یکدیگر نیندازند مجلس قانون بگذارد و اعتبار تخصیص دهد و دولت هم آن را اجرا کند، اینکه تنها در حرف بگوییم تغذیه با شیر مادر خوب است تاثیری در سلامت کودکان نمی‌گذارد.
وزیر بهداشت از ارائه ریز برنامه این وزارتخانه جهت استفاده از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به دولت خبر داد و گفت: اگر این یک درصد را به ما اختصاص دهند بالای 95 درصد مناطق محروم دارای پزشک می‌شوند.
وی ادامه داد: 80 میلیارد تومان نیز صرف تامین 51 قلم داروی رایگان می‌شود تا به 22 میلیون روستایی داده شود همچنین مکمل‌های رایگان برای زنان باردار نیز در اختیار آنها قرار می‌گیرد. هاشمی در ادامه به عدم تزریق واکسن پنتاوالال در ایران اشاره کرد و افزود: همه کشورهای منطقه به بچه‌های خود این واکسن را تزریق می‌کنند اما در کشور ما این اتفاق رخ نمی‌دهد، ما قصد داریم از امسال تزریق این واکسن را آغاز کنیم.