کد خبر: ۱۹۹۹۱۹
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۰
رئیس‌پلیس فتا تهران بزرگ:

تبلیغ ارائه اینترنت هدیه دانش‌آموزی در شبکه‌های مجازی کلاهبرداری است

رئیس‌پلیس فتا تهران بزرگ گفت: متوجه فعالیت کلاهبرداران فضای مجازی تحت عنوان اینترنت هدیه دانش‌آموزی در شبکه‌های اجتماعی شده‌ایم.

سرهنگ داود معظمی گودرزی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما اظهارداشت: کاربران با مشاهده تبلیغ ارائه اینترنت هدیه دانش‌آموزی در شبکه‌های مجازی؛ بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی برای دریافت هدیه وارد لینک معرفی می‌شوند که کاملاً تقلبی است و اطلاعات کاربران را مطالبه می‌کنند و پس از هدایت به یک سایت جعلی درگاه بانکی مبالغ مختلفی از کاربران سرقت می‌کنند.
گودرزی افزود: مجرمان سایبری سعی می‌کنند بنابر نیاز جامعه و درخواستی که کاربران از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی دارند، دام خود را پهن کنند. وی ادامه داد: متأسفانه در چند ماه اخیر با توجه به فراگیری خدمات پرداخت در شبکه‌های اجتماعی شاهد شگرد‌های نوظهوری هستیم که به رغم تلاش شبانه‌روزی مجموعه پلیس فتا و بازداشت چند گروه از متهمان باز هم شاهد ظهور شیوه‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی هستیم. رئیس‌پلیس فتا تهران از مردم تقاضا کرد به هیچ وجه به این گونه تبلیغات توجهی نکنند و به این تبلیغات که در فضای مجازی وجود دارد دقت نظر بیشتری داشته باشند تا به دام کلاهبرداران سایبری نیفتند.
کلاهبرداری به بهانه ثبت‌نام در «سجام»
گودرزی گفت: در کنار این موضوع شگرد‌های دیگری نیز اتفاق افتاده است و برای مثال در موضوع ثبت‌نام در سامانه سجام که عده زیادی برای ثبت‌نام در آن اقدام کرده بودند کلاهبرداران با تهیه نشانی جعلی و پیوند یا لینک درگاه بانکی اقدام به کلاهبرداری و سرقت از حساب‌های متهمان می‌کردند. وی درباره شیوه کار آنان نیز اظهارداشت: نشانی سامانه سجام به کلی جعل شده بود و پیوند درگاه بانکی هم به هیچ عنوان به سایت اصلی هدایت نمی‌شد بلکه به سایت جعلی انتقال می‌یافت و در نهایت اطلاعات فردی و بانکی فرد سرقت می‌شد. رئیس‌پلیس فتا تهران افزود: مناسب‌ترین کار برای پیشگیری از این کلاهبرداری‌ها آن است که ابتدا درباره پیوند‌ها یا لینک‌هایی که در شبکه‌های مجازی تبلیغ می‌شود، دقت شود، در صورتی که قصد ورود به هر سایتی دارید حتماً نشانی آن را بدانید و خودتان وارد بکنید و از جست‌وجو کردن در موتور‌های جست‌وجوگر اجتناب کنید، زیرا معمولاً به نشانی‌های تقلبی هدایت می‌شوید.
کلاهبرداری از طریق خرید شارژ
گودرزی همچنین با‌اشاره به موضوع کلاهبرداری از طریق خرید شارژ در فضای مجازی گفت: بسیاری از شهروندان برای خرید شارژ در موتور‌های جست‌وجوگر کلمه خرید شارژ را درج می‌کنند که متأسفانه معمولاً سایت‌هایی به آنها پیشنهاد می‌شود که تقلبی و جعلی هستند و با این روش از حساب بانکی آنها سرقت می‌شود.