kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۸۵۶
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۵
وزیر نیرو:

22 درصد آب شرب تهران هدر می‌رود

وزیر نیرو میزان هدر رفت آب در تهران را اعلام کرد.



اردکانیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه «اصلاح مصرف یا مصرف بهینه آب موجود یک سرفصل مهم برای تهران است»، گفت: این سرفصل، بخش‌های متعددی را در برمی‌گیرد که یکی بحث استفاده از پساب تصفیه شده برای مصارفی است که می‌توان از پساب تصفیه شده استفاده کرد و در عوض، آب باکیفیت قابل شرب را صرفا برای آب شرب نگه داشت.
وی افزود: به تازگی توانستیم بعد از یک کار دامنه‌دار با همکاران محترم در شهرداری تهران تفاهمی‌را نهایی کنیم که در این تفاهم قرار بر این است که از امسال تا حدود 10 سال آینده با احداث و راه‌اندازی متناوب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در مقیاس‌های نسبتاً کوچک در نقاط مختلف تهران بتوانیم حجم قابل توجهی آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز تهران را به جای استفاده از منابع زیرزمینی از پساب تصفیه شده بهره بگیریم. وزیر نیرو در تشریح بیشتر این تفاهم‌نامه توضیح داد: بدین صورت هم آب زیرزمینی که برداشت می‌شد در زمین باقی می‌ماند و در کاهش خطرات ناشی از فرونشست زمین تأثیرگذار است و هم این فاضلابی که تزریق به زمین می‌شد را با فناوری موجود جمع‌آوری و تصفیه می‌کنیم و با استفاده از آن، تغذیه به سفره‌ها را جبران کرده و آب باکیفیت هم به‌عنوان ظرفیتی برای مصارف ضروری شرب در دسترس خواهد بود.
اردکانیان اضافه کرد: پروژه دوم، کاهش هدررفت آب در شبکه توزیع در تهران است؛ از سال 88 که میزان هدررفت آب شرب در تهران نزدیک به 30 درصد بوده، با اجرای پروژه‌های متعدد و متنوع، هر سال این هدررفت کاهش یافته و در سال گذشته به 22 درصد رسیده است که از این رقم 10 درصد هدررفت فیزیکی یا واقعی ناشی از فرسودگی شبکه و... است.
وی یادآور شد: موضوع هدررفت آب شرب در شبکه‌های توزیع شهری یک مسئله همه‌جایی است اما درصدها متفاوت است؛ با سرمایه‌گذاری روی این بخش، هدررفت را کاهش می‌دهند که تا جایی توجیه اقتصادی دارد و از جایی به بعد ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد که از یک حدی کمتر شود، یعنی برای اصلاحاتی که باید در شبکه صورت بگیرد و تجهیزاتی که صرف شود آنقدر میزان سرمایه‌گذاری آن افزایش می‌یابد که در مقایسه با میزان آبی که به زمین نفوذ نکند و در لوله باقی بماند، توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
وزیر نیرو افزود: ما اکنون نقاطی داریم در پایتخت‌های کشورهای اروپایی که هدررفت‌های بسیار بالایی دارند و حتی تا 50 درصد آب شرب در شبکه توزیع آنها هدر می‌رود.