kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۸۵۵
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
همتی:

بازگشت ارز صادراتی به کشور سرعت گرفته است

رئیس ‌کل بانک مرکزی با‌ اشاره به اینکه در اوج فشارهای جنگ روانی آمریکا قرار داریم، گفت: میزان صادرات نفت و فرآورده‌های آن بهتر شده و روند بازگشت ارز صادرکنندگان سرعت گرفته است.




به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در جلسه دوره‌ای خود با مدیران عامل بانک‌ها به وضعیت نرخ ارز در روزهای اخیر‌ اشاره کرد و گفت: آمریکا تمام تلاش خود را در این روزها به خرج داده است و نهایت جنگ روانی و فشار آنها، همین شرایطی است که این روزها شاهد هستیم.
وی با‌ اشاره به اخبار ناشی از گشایش‌های ارزی بیان کرد: در حوزه بین‌المللی رایزنی‌های ما در بعضی کشورها در آستانه ثمردهی است و از طرف دیگر میزان صادرات نفت و فرآورده‌های آن بهتر شده و روند بازگشت ارز صادرکنندگان سرعت گرفته است که هرسه این عوامل تأثیرات مثبتی خواهند داشت.
لازم به ذکر است، در صورت افزایش فروش نفت و فرآورده‌های نفتی به احتمال زیاد شاهد افزایش عرضه خواهیم بود و این موضوع اگر بانک مرکزی را به افزایش پایه پولی ترغیب نکند، می‌تواند خبر خوبی محسوب شود، از سوی دیگر با بازگشت ارزهای صادراتی می‌توان در مجموع به آرامش و ثبات در بازار ارز نیز امیدوار بود.
رئیس‌ کل بانک مرکزی ادامه داد: بر همین مبنا از بانک‌ها هم می‌خواهیم به انتقال و در دسترس قرار دادن منابع ارزی برای نیازهای تعریف‌شده ادامه دهند. آنچه نظام بانکی در شرایط مبارزه با کرونا انجام داد یک اقدام تحسین‌برانگیز بود که توانستند در همان ابتدای شیوع کرونا 23 هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار خانوارهای یارانه‌بگیر قرار دهند.
همتی با برحذر داشتن بانک‌ها از رشد بی‌محابای ترازنامه‌ گفت: بانک‌ها باید به‌گونه‌ای عمل کنند که رشد ترازنامه‌شان را متناسب با وضعیت ترازنامه و ریسک بانک تنظیم کنند و به بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی کمک ‌کنند.
گفتنی است، هنگامی که دارایی‌های بانکی (از طریق سرمایه‌گذاری، منابع صندوق توسعه و...) افزایش پیدا کند، سمت راست ترازنامه افزایش یافته و به ازای آن، سمت چپ ترازنامه که معادل پولی آن قرار دارد افزایش پیدا می‌کند، از همین رو، سمت چپ ترازنامه، همان نقدینگی بوده و اینگونه افزایش دارایی‌های بانکی روی تورم (از طریق افزایش نقدینگی) اثر می‌گذارد. هرچند هشدار همتی درباره رشد بی‌محابای ترازنامه‌های بانکی قابل تقدیر است اما چند تصمیم اخیر دولت (مانند لغو ممنوعیت سرمایه‌گذاری بانک‌ها در بورس، اعطای یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس و تسعیر دارایی‌های خارجی بانک مرکزی) در همین راستا می‌باشد و لازم است خود دولت هم این هشدار را جدی بگیرد.
وی ادامه داد: بانک‌ها تاکنون 8500 میلیارد تومان درخصوص تسهیلات تکلیفی خرید تضمینی گندم پرداخت کرده‌اند که تا رسیدن به پایان این تکلیف، راه زیادی باقی نمانده است. شبکه بانکی در یک ماه و نیم اخیر برای تسهیلات کرونایی واحدهای کسب‌وکار اقدامات خوبی انجام داده‌اند و 4400 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند و لازم است در مقوله تسهیلات ودیعه مسکن نیز آن بخش از کار که به‌عهده شبکه بانکی است از جمله روند بررسی پرونده‌ها را تسریع بخشند.