عضو کمیسیون عمران مجلس:
برخی مشاوران املاک عاملی برای گرانی مسکن هستند
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه «برخی مشاوران املاک عامل افزایش قیمت مسکن هستند»، گفت: حق کمیسیون مشاوران املاک باید ثابت و یکسان باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد سرگزی با انتقاد از عملکرد برخی از مشاوران املاک در سطح کشور، اظهار کرد: متأسفانه برخی از مشاوران املاک به عامل افزایش قیمت مسکن تبدیل شدهاند، از این رو ساماندهی و نظارت جدی بر این حوزه بسیار ضروری است.
وی افزود: برخی از املاکیها در زمان انعقاد قرارداد خرید و فروش یا اجاره مسکن، اقدام به دریافت وجوه اضافی از افراد میکنند. علت این اقدامات این است که با افزایش تقاضا برای خرید مسکن و کمبود عرضه مسکنهای پرمتقاضی، املاکیها از این حربه برای دریافت وجوه مازاد در قبال معرفی این پیشنهادات استفاده میکنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه سوءاستفاده برخی از املاکیها از اضطرار مردم برای خرید مسکن به هیچ وجه قابل قبول نیست، تصریح کرد: اتحادیه مشاوران املاک باید یکبار برای همیشه نسبت به ساماندهی این بخش و برخورد با متخلفان اقدام کند و در صورت احراز تخلفات، پروانه فعالیت آن دفتر املاک باطل شود.
سرگزی یادآور شد: یکی دیگر از مسائل این حوزه، دریافت حق کمیسیون مشاوران املاک است که در شرایط فعلی، در ازای هر قرارداد معامله مسکن، درصدی از قیمت مسکن را از خریدار و فروشنده دریافت میکنند. بهعبارت دیگر هرچه قیمت خانه بالاتر باشد، میزان حق کمیسیون املاکی نیز بالا میرود. از این رو مشاوران املاک با این ساختار،ترغیب به افزایش سقف قیمت مسکن میشوند.
وی عنوان کرد: نرخ حق کمیسیون مشاوران املاک باید ثابت و یکسان باشد، چون کارکرد املاکیها کاملاً مشخص است و فراتر از انعقاد قرارداد میان خریدار و فروشنده اقدامی انجام نمیدهند.
وضعیت مسکن در نیمه دوم سال
برخی کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند با توجه به تحولات اخیر و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، از شیب قیمت مسکن در ماههای پایانی سال کاسته میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، نرگس رزبان، کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه آهنگ تحولات در بازار مسکن به برآیند نیروهای اثرگذار بر قیمت مسکن بستگی دارد، گفت: تا زمانی که نقدینگی تولید شده نتواند جذب تولید شود، فعالیتهای سوداگرانه در بازار مسکن، ارز، خودرو، طلا و... ادامه یافته و منجر به افزایش قیمت در این بازارها میشود.
وی یادآور شد: با توجه به تحولات اخیر و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، بهنظر میرسد هرچه به ماههای انتهایی سال نزدیک شویم از شیب افزایش قیمت در بازار مسکن کاسته شود.
احمد رضا سرحدی هم با اشاره به عوامل موثر بر رونق و رکود بازار مسکن در نیمه دوم سال جاری، اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل جابهجایی مستأجران به هر شکلی بود، به اتمام رسیده، ولی رونق بازار خرید و فروش در نیمه دوم امسال به شدت کاهش مییابد ضمن اینکه هیچ نشانه اقتصادی مبنی بر کاهش قیمتها در بازار مسکن دیده نمیشود؛ بنابراین در شش ماهه دوم امسال شاهد رکود تورمی بسیار سنگینتر از سالهای ۹۳ تا ۹۶ در بازار مسکن خواهیم بود.