پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ادعای مهدی نصیری را رد کرد
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیانیهای خاطرنشان کرد: یافتههای پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان در مورد حجاب نشان میدهد برداشت و اظهارنظر آقای نصیری با یافتههای این پژوهش کاملا ناهمخوان است.
روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی بیانیهای خاطرنشان کرد: اخیراً آقای مهدی نصیری، مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان در برنامه تلویزیونی شبکه 4 به یافتهای از نتایج موج سوم پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای ایرانیان اشاره کرده است که در تعارض جدی با یافتههای واقعی این پیمایش است. وی گفته است
«بر اساس آمار وزارت ارشاد 70 درصد مردم ایران مخالف الزام به حجاب هستند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: در پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (پژوهشی که در سال 1394 و در سطح شهری و روستایی کشور انجام شده است) سوال شده «تا چه اندازه با این جمله که «همه خانمها باید حجاب داشته باشند حتی اگر به آن اعتقاد نداشته باشند» موافق یا مخالف هستید؟» بر اساس نتایج به دست آمده از این پیمایش 53/1 درصد موافق این گزینه بوده و تنها 22/2 درصد با آن مخالفت کردهاند. 24/8 درصد نیز گزینه نه موافق نه مخالف را انتخاب کردهاند. لذا برداشت و اظهارنظر آقای نصیری با یافتههای این پژوهش کاملا ناهمخوان است.
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آورده است: افرادی که نظر خود را در قالب «نه موافق و نه مخالف» اظهار کردهاند را نمیتوان الزاماً مخالف حجاب اجباری در نظر گرفت. در دو استان نامبرده آقای نصیری (قم و خراسان جنوبی)، درصد موافقان با این گویه، از مخالفان بیشتر است. لذا در هر دو مورد اعلامی آقای نصیری، یافتههای مستخرج از این طرح، با اظهارات ایشان در تضاد است. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن استقبال از تحلیل علمی دادههای برآمده از پیمایشهای ملی پژوهشگاه، انتظار دارد که تحلیل و استفاده از این دادهها همراه با رعایت اصول علمی باشد.
در پی انتشار این بیانیه، مهدی نصیری مطلبی با عنوان منابع آمار من در مناظره حجاب چیست؟ را منتشر کرده و آورده است که سند آمارش برخی سایتها و کانالهای شناختهشده مربوط به «پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان در سال 94 وزارت ارشاد» بوده که به آن اعتماد کرده است.
در این باره، علاوه بر اینکه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادعای مطرح شده از سوی آقای نصیری را رد کرده است، لازم به ذکر است که بیان رسانهای و اعلام نظر در برنامه تلویزیونی نیازمند دادههای مستند و موثق است و «برخی سایتها و کانالهای شناخته شده» نمیتواند منبع معتبر و مورد اطمینان قرار گیرد.