کارآفرین گنابادی:
افتخار میکنم با شرکت ایرانی قرارداد بستم
یک کارآفرین گنابادی با تولید روزانه 300 تن گندم در شبانهروز و اشتغالزایی 40 نفری، تأکید کرد باید به نیروها و توان داخلی اعتماد کرد.
هادی رفیع، تولیدکنندهای که سه سال واحد نمونه صنعتی شده و در جنوبیترین شهر استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت است در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: مجموعه ما در سال 1376 ثبت و در سال 81 به بهرهبرداری رسید و در ابتدا با ظرفیت تولید 150 تن گندم در شبانهروز کار میکرد که الان به 300تن رسیده است. رفیع اضافه کرد: با رعایت تمامی استانداردها و قوانین امروز توانستهایم به 13 استان صادرات داشته باشیم و در مجموع سه استان خراسان، سه واحد هستیم که قابلیت صادرات به خارج کشور را داریم؛ که ما نیز به کشورهایی مانند افغانستان و عراق صادرات را داشتهایم.
وی با اشاره به مشکلات صادرات گفت: هزینه حمل از نقاط حساس صادرات است، بهعنوان مثال در سال 94 هزینه حمل یک کیسه آرد به تهران از گناباد 5000 تومان بود ولی امروز این هزینه به 12 هزار تومان رسیده است که در این رابطه چاره اندیشی باید کرد. این کارآفرین گنابادی بازارهای بکر اطراف ایران را از نقاط کلیدی در صادرات دانست و بیان کرد: اگر دولت زمینه صادرات را آسان کند به راحتی میتوان این بازارها را در دست گرفت، در حال حاضر تولید آرد کشور در حدود 10 الی 12 میلیون تن است در حالی که مجموعههای ما در کشور توان تولید 17 الی 18 میلیون تن را دارند که این اضافه تولید را میتوان به کشورهای همسایه صادر کرد و ارز آوری داشت. رفیع با بیان اینکه تحریمها در عین فشار، به نوعی یک فرصت هم هستند، با اشاره به برنامههای توسعهای کارخانه خود بیان کرد: در سال 90 یک سیلوی 25 هزار تنی را به مجموعه اضافه کردهایم و از سال 94 میزان تولید خود را به 300 تن در شبانهروز رساندهایم و هماکنون تعداد 40 نفر بهصورت مستقیم و بیشتر از این تعداد بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی داشتهایم. وی ادامه داد: باید به نیروهای داخلی اعتماد کرد و در راستای اقتصاد مقاومتی تولیدات داخلی را حمایت کرد بهعنوان مثال ما برای گسترش کارخانه و خرید دستگاه از ترکیه و چین استعلام کردیم ولی بعد با یک شرکت داخلی قرارداد بستیم و امروز تمامی دستگاههای مجموعه ما ایرانی است و افتخار میکنیم به این موضوع و جواب هم گرفتهایم.
این تولیدکننده در ادامه به موضوع قیمت خرید تضمینی گندم اشاره کرد و افزود: قیمت امروز گندم که از کشاورز خریداری میشود نصف قیمت واقعی است، قیمت جهانی امروز 5000 تومان میباشد و ما 2500 تومان خرید میکنیم و این باعث میشود برای قاچاق صرف داشته باشد تا آرد و یا گندم را از کشور خارج کنند.