رئیس سازمان بازرسی کل کشور:
کمتوجهی به سیاستهای کلی سلامت ابلاغی رهبر انقلاب دلیل مشکلات بهداشت و درمان است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اگر به محورهای 14گانه سیاستهای کلی سلامت در عرصه قانونگذاری و اجرا توجه جدی میشد، با بخش عمدهای از مشکلات امروز حوزه بهداشت و درمان روبرو نبودیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجتالاسلام حسن درویشیان با حضور در شورای معاونین وزارت بهداشت، با تقدیر از خدمات ارزشمند جامعه پزشکی، پرستاری و مدافعان سلامت بهویژه در مقابله با بیماری کرونا، تلاش این قشر خدوم را جهادی بزرگ نامید و اظهار داشت: جامعه درمان کشور انصافا در این آزمون خوش درخشید و تجسم آن ایثارگری شبانهروزی و تقدیم دهها شهید خدمت از نظام سلامت اعم از پزشک، پرستار و سایر کارکنان است.
درویشیان همچنین ضمن تقدیر از روحیه فسادستیزی حاکم بر بخشهای عمده وزارت بهداشت، افزود: چند سال از ابلاغ سیاستهای کلی سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب میگذرد و اگر به محورهای 14گانه آن در عرصه قانونگذاری و اجرا توجه جدی میشد، بدون تردید با بخش عمدهای از مشکلات امروز حوزه بهداشت و درمان روبهرو نبودیم.
وی ادامه داد: عمده محورهای این سیاستها مرتبط با وزارت بهداشت و برخی از آنها به دستگاههای دیگر مرتبط است که درحال پیگیری هستیم که چه محورها و بندهایی تبدیل به قانون شده و چه مواردی مغفول مانده است. همچنین بخشهایی که تبدیل به قانون شده آیا به مرحله اجرا رسیده و در غیر این صورت علت آن چه بوده است. رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه در آستانه تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه قرار داریم، گفت: ضروری است به سیاستهای کلی و اسناد بالادستی توجه شود و بر مبنای آن اعتبارات و سهم وزارت بهداشت و حوزه سلامت در نظر گرفته شود. درویشیان با اشاره به برخی از محورهای سیاستهای کلی سلامت همچون روزآمد کردن برنامههای بهداشت و درمان، تهیه پیوست سلامت برای طرحهای کلان توسعهای، ایجاد و تقویت زیرساختها برای تولید فرآوردهها و مواد اولیه دارویی، پرداختن جدی به موضوع متولیگری سلامت، نظارت و برنامهریزی راهبردی وزارت بهداشت در حوزههای مرتبط با سلامت، مدیریت نظام بیمه مانند ساماندهی بیمههای پایه و تکمیلی و کاهش سهم مردم از هزینههای درمان، بازشناسی و ترویج طب سنتی ایرانی، پرداختن به موضوع کالاهای آسیبرسان سلامت، دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه سلامت و ... اظهار داشت: در سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب بر تولید مواد اولیه دارویی در داخل کشور تاکید شده است. در حال حاضر با وجود این که 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود، اما بخش قابل توجهی از مواد اولیه این داروها از خارج تامین میشود که خلاف سیاستهای کلی سلامت است. وی درخصوص تامین منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت گفت: در وضع عوارض بر محصولات و مواد و خدمات زیانآور سلامت باید بازنگری صورت بگیرد. عضو شورای عالی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: موضوع تقدم پیشگیری بر درمان و الزامات آن بسیار مهم است و در این مورد، موضوع اطلاعرسانی، آگاهیبخشی مردم و ایجاد حساسیت در جامعه را باید مورد توجه قرار داد.
درویشیان بر توجه به تولید تجهیزات پزشکی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و افزود: اخیرا اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. چند هزار شرکت دانشبنیان در کشور داریم که بعضا برخی از این شرکتها گلایه دارند فرآیند بررسی و اظهار نظر در مورد ایدههایشان طولانی است درحالی که یکی از توفیقات کشورهای موفق دنیا ناشی از توجه به ایدهها، حتی ایدههای بدون نتیجه است. هزینههای هنگفتی نیز در حمایت از آنها متحمل میشوند. وی ضمن تاکید بر لزوم توجه جدی به موضوع جمعیت، فرزندآوری و روند کاهش نرخ رشد جمعیت، گفت: نرخ رشد جمعیت نسبت به دهه ابتدایی انقلاب کاهش چشمگیری داشته که تبعات منفی و جدی در همه عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی زیادی برای کشور دارد و لازم است از سوی قوا و دستگاههای مختلف مورد توجه جدی قرار گیرد؛ البته گامهای خوبی در وزارت بهداشت در این زمینه برداشته شده اما حتما باید تداوم داشته و تقویت شود. حتی در حوزه تقنینی باید قوانین تشویقی در زمینه فرزندآوری به تصویب برسد.
اهداف مدنظر طرح تحول سلامت محقق نشده است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ماموریت اخیر آیتالله رئیسی به سازمان بازرسی درخصوص بررسی طرح تحول سلامت، اظهار داشت: چندی پیش بازرسی مفصلی درخصوص تحول سلامت در سطح کشور انجام شد و آسیبهای جدی را احصا کردیم و اینکه این طرح چه توقعاتی ایجاد و چه هزینههای سرسامآوری به کشور تحمیل کرد و بررسیهای ما حاکی از آن است که اهداف مدنظر این طرح محقق نشده است.