گزارش جدید آژانس نشان داد
ایران به پیش از گام نخست کاهش تعهدات هستهای بازگشت!
در گزارش جدید آژانس تصریح شده است که میزان ذخائر آب سنگین ایران به کمتر از ۱۳۰ تُن رسیده است. این در حالی است که در اولین گام کاهش تعهدات برجامی اعلام شده بود که ایران دیگر محدودیت میزان ذخائر آب سنگین تا سقف 130 تن را رعایت نخواهد کرد.
سرویس سیاسی-
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود که دیروز(جمعه) در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفته تأیید کرده که میزان ذخائر آب سنگین ایران به کمتر از ۱۳۰ تُن که میزان ذخائر مجاز برای این مواد ذیل توافق هستهای برجام است، رسیده است.
در ادامه گزارش آژانس آمده است: بدینترتیب میزان ذخائر آب سنگین ایران برای اولین بار بعد از اعلام کاهش تعهدات این کشور به مفاد توافق هستهای در محدوده مجاز در برجام قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که دولت آقای روحانی در اولین گام کاهش تعهدات برجامی در 18 اردیبهشت 98، اعلام کرده بود که دیگر محدودیت میزان ذخائر آب سنگین تا سقف 130 تن را رعایت نخواهد کرد و این میزان افزایش خواهد یافت.
با توجه به گزارش جدید آژانس، ایران به پیش از گام نخست کاهش تعهدات هستهای بازگشته است. این رویکرد منفعلانه، آمریکا و تروئیکای اروپا را در رویکرد ضدایرانی خود و افزایش فشار به کشورمان گستاختر خواهد کرد.
در ادامه گزارش آژانس آمده است: میزان ذخائر اورانیوم غنی شده ایران در حال حاضر ۲۰۱۵ کیلوگرم است که نسبت به گزارش فصلی قبل این نهاد بینالمللی ۵۳۴ کیلوگرم افزایش یافته است.
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آژانس اتمی همچنین گفته میزان ذخائر اورانیوم غنیشده ایران به بیش از ۱۰ برابر میزان مجاز در برجام رسیده است.
مسئله دیگر در گزارش این نهاد بینالمللی، اجازه ایران برای دسترسی به ۲ سایت است. آژانس اتمی در گزارش دیروز مدعی شده ایران اجازه دسترسی به یکی از این دو سایت برای نمونهبرداریهای محیطی را داده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شده بازرسهای این سازمان طی روزهای آینده در ماه سپتامبر و در تاریخی که بر سر آن با ایران توافق حاصل شده، از سایت دیگر هم دیدن کرده و نمونهبرداری انجام خواهند داد.
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین در واکنش به انتشار گزارش جدید آژانس گفت: ایران، حسن نیت خود را در تعامل با مدیرکل جدید آژانس نشان داد و انتظار داریم بیانیه مشترک و گزارش مدیرکل، با حمایت اعضای شورای حکام و سایر اعضای آژانس مواجه شود و اقدامی اساسی در جهت عادی سازی دو سه موضوع پادمانی مرتبط با ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اجرای مستقل، بیطرفانه و حرفهای توافقات و تعهدات محسوب
شود.