kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۴۸۷
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۲
آخرین گزارش‌ها از ناآرامی‌های آمریکا

پلیس آمریکا 2 سیاهپوست دیگر را کشت/ 400 معترض نیز به زودی محاکمه می‌شوند

پلیس آمریکا بدون توجه به خواسته‌های معترضان و اعتراض‌های داخلی و خارجی همچنان به کشتار سیاهان ادامه می‌دهد طوری که تنها در دو روز گذشته ویدئوهایی از قتل وحشیانه دو سیاهپوست دیگر منتشر شده که خشم مردم این کشور را در پی داشته است.



سرویس خارجی-

100 روزی می‌شود که اعتراض‌های گسترده‌ای علیه کشتار هدفمند سیاهان در آمریکا به راه افتاده. از وقتی که تصاویر خفه شدن «جورج فلوید» زیر زانوی پلیس سفید پوست آمریکا طی 9 دقیقه منتشر شد، این کشور روی آرامش را به خود ندیده است. طی این مدت دولت ترامپ و نیروهای پلیس این کشور از هیچ تلاشی برای سرکوب معترضان فروگذار نکرده‌اند. ترامپ معترضان را «اراذل و اوباش، آشوبگر، اغتشاشگر و تروریست داخلی» خوانده و آنها را به زندان‌های طویل المدت تهدید کرده است. در این مدت، قتل سیاهپوستان توسط پلیس آمریکا نیز متوقف نشده است!
 بر اساس گزارش‌های رسمی اولیه طی این مدت دست کم 20 نفر کشته شده‌اند تا هفته دوم اعتراضات بیش از 13 هزار نفر دستگیر شده بودند و از آن زمان تاکنون آمار رسمی یا غیر رسمی دیگری از شمار بازداشتی‌ها منتشر نشده است. رویترز در گزارش جدیدی نوشته: «دونالد ترامپ، در هنگام ورود به شهر لاتروب در ایالت پنسیلوانیا، معترضان در این کشور را که علیه بی‌عدالتی و نژادپرستی تظاهرات می‌کنند، مشتی اوباش توصیف کرد و گفت: ۴۰۰ نفر در اعتراضات اخیر بازداشت شده‌اند که محاکمه خواهند شد».
یک سیاهپوست دیگر را خفه کردند!
در جدیدترین مورد ویدئوهایی از قتل وحشیانه 2 سیاهپوست دیگر در نیویورک و واشنگتن منتشر شده است. در این ویدئو پلیس آمریکا، مردی را در خیابانی در شهر «راچستر» در غرب ایالت نیویورک به قتل می‌رساند. در ویدئویی که خانواده این فرد منتشر کرده‌اند، گروهی از افسران پلیس کلاهی را روی سر این فرد که به دلیل برهنه بودن کاملاً بی‌دفاع بوده می‌کشند و بعد صورت او را به مدت دو دقیقه روی کف خیابان فشار می‌دهند. این مرد سیاه‌پوست با نام «دانیل پرود»
۳۰ مارس(11 فروردین) ۷ روز بعد از مواجهه‌اش با پلیس در بیمارستانی بعد از قطع دستگاه کمک تنفسی جان خود را از دست داد. قتل او تا چهارشنبه گذشته که خانواده‌اش کنفرانسی خبری برگزار و ویدئوی ثبت شده توسط دوربینی که روی لباس افسران پلیس نصب می‌شود را منتشر کردند، رسانه‌ای نشده بود. «لاولی وارن»، شهردار شهر روچستر نیویورک گفته که مرگ «پرود» محصول نژادپرستی نظام‌مند است. پزشکی قانونی آمریکا نیز در گزارشی نتیجه گیری کرده که «پرود» کشته شده و مرگ او در اثر «خفگی ناشی از مهار فیزیکی» بوده است. «یو اس‌‌ای تو دی» هم گزارش داده، پلیس آمریکا علیه معترضان به این جنایت از گلوله‌های پلاستیکی و نارنجک اسفنجی و گاز اشک آور استفاده کرده است. پلیس «واشنگتن دی سی» نیز پنجشنبه تصاویری از دوربین مخصوص لباس پلیس را درخصوص تیراندازی مرگبار به یک نوجوان سیاه‌پوست در جنوب شرقی پایتخت منتشر کرد که همین امر سبب شد موجی از اعتراضات در این شهر شکل بگیرد. در تصاویر منتشر شده یک افسر پلیس دیده می‌شود که از خودروی خود خارج و در میان خودرو‌های پارک شده می‌دود و فریاد می‌زند: «تکان نخور»! سپس صدای تیراندازی شنیده و یک مرد دیده می‌شود که به روی زمین افتاده است. پلیس مدعی است «دیون کی» تظاهر به داشتن سلاح گرم کرده است!
اما ادعا‌های پلیس، معترضان را قانع نکرد و آنها بار دیگر روز پنجشنبه به منظور پاسخگویی برای این تیراندازی به خیابان‌ها آمدند. این اعتراض‌ها در پایتخت آمریکا در میان موج اعتراض‌های گسترده در آمریکا برای محکوم کردن خشونت نژادپرستانه علیه سیاه‌پوستان شکل می‌گیرد. معترضان آمریکایی همچنین به سوی خانه «موریل باوزر» شهردار واشنگتن حرکت و خواهان برکناری فرمانده پلیس واشنگتن شدند.
انتقاد شهرداران از ترامپ
همزمان با اعتراض‌ها علیه نژادپرستی، شهرداران شهر‌های بزرگ آمریکا نیز پنجشنبه تهدید دونالد ترامپ، مبنی بر قطع بودجه فدرال شهر‌هایی که با اعتراض مداوم رو‌به‌رو هستند را به عنوان «نقض قانون اساسی آمریکا» مورد انتقاد قرار‌دادند و ایالت نیویورک اعلام کرد هر اقدامی برای قطع بودجه این شهر را در دادگاه به چالش می‌کشد. رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه با امضای فرمانی دستور داد تا روند بودجه شهر نیویورک و سه شهر دیگر که ادعا شده مقامات این شهر‌ها به معترضان اجازه انجام اقدامات خلاف قانون را داده‌اند، قطع شود و بودجه پلیس در این شهر‌ها کاهش یابد.
 شهر‌های نیویورک، پورتلند واشنگتن در میان اهداف اولیه این فرمان ترامپ قرار دارند.کنفرانس شهرداران آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که این فرمان اجرایی هیچ جایگاه قانونی ندارد و با کاهش بودجه پلیس شهر‌ها از امنیت کمتری برخوردار خواهند بود. فرماندار دموکرات ایالت نیویورک نیز در واکنش به احتمال قطع بودجه شهر نیویورک به دستور رئیس‌جمهور آمریکا خطاب به ترامپ گفت: «او اگر فکر می‌کند که قرار است در خیابان‌های نیویورک دوباره قدم بزند، بهتر است یک ارتش (با خودش) داشته باشد. نیویورکی‌ها اصلا نمی‌خواهند هیچ ارتباطی با او داشته باشند».
260 هزار فوتی کرونا
در کنار اعتراض‌ها به نژادپرستی در آمریکا، گزارش‌ها از افزایش شمار فوتی‌های کرونا در این کشور حکایت دارد. طبق یک مدل پیش‌بینی یک مؤسسه آمریکایی، تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر (13 آبان) آمریکا، قربانیان کرونا در آمریکا از 260 هزار نفر فراتر می‌رود. بنابر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، این مدل همچنین پیش‌بینی کرده بیش از ۳۱۷ هزار نفر تا اول دسامبر (۱۱ آذرماه) در آمریکا بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست خواهند داد.
طبق این گزارش، «در صورتی که ۹۵ درصد از مردم آمریکا در هنگام خروج از خانه‌هایشان از ماسک صورت استفاده کنند، این آمار به حدود ۲۵۰ هزار نفر کاهش می‌یابد». در خبری دیگر رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند به مقام‌های وزارت بهداشت در این کشور اطلاع داده شده که باید تا ماه نوامبر(آبان ماه)، منتظر باشند واکسن «کووید-۱۹» برای کارکنان بخش سلامت و گروه‌های در معرض خطر، در دسترس قرار گیرد. بسیاری از کارشناسان در آمریکا پیش از این، درباره احتمال سیاسی شدن زمان توزیع واکسن کرونا با توجه به پیش رو بودن انتخاباتی که «دونالد ترامپ» در آن به شدت احساس خطر می‌کند، هشدار داده‌اند. روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده، «رابرت ردفیلد»، «مرکز کنترل و پیش‌گیری از بیماری‌ها» طی نامه‌ای به مقام‌های وزارت بهداشت در تمامی ۵۰ ایالت آمریکا و پنج شهر بزرگ این کشور اطلاع داده برای توزیع واکسن کرونا در میان کارکنان بخش سلامت و سایر گروه‌های در معرض خطر تا اواخر ماه اکتبر یا اوایل نوامبر آماده‌باشند. هفته گذشته، دکتر «آنتونی فاوچی»، مشاور ارشد ترامپ در امور سلامت و «استفان‌هان»، رئیس‌سازمان غذا و داروی آمریکا در مصاحبه‌‌های جداگانه گفتند که واکسن کرونا ممکن است قبل از تکمیل آزمایش‌های بالینی در دسترس برخی گروه‌ها قرار بگیرند. روزنامه نیویورک‌تایمز نیز نوشته در نظر گرفتن اواخر ماه اکتبر یا اوایل نوامبر برای توزیع این واکسن به نگرانی‌ها در این خصوص که دولت ترامپ در صدد شتاب دادن به توزیع واکسن قبل از انتخابات آمریکا در روز
۳ نوامبر است دامن می‌زند.