یک مسئول وزارت اقتصاد:
1368 مجوز برای راه اندازی کسب و کارها استخراج شده است!
رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: 1368 مجوز برای صدور کسب و کارها استخراج شده است!
علی فیروزی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در مورد درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور، اظهار داشت: نیاز شروع و توسعه اکثر کسب و کارها، اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح است که سهولت و سرعت دریافت آنها برای فعالیتهای اقتصادی یکی از کلیدیترین شاخصهای تحلیل کیفی محیط کسب و کار محسوب می شود.
وی افزود: طبق اطلاعات درگاه ملی مجوزها، یکی از کارهای دستگاهها گرفتن استعلامات به منظور صدور مجوزهای مختلف است. بر اساس اطلاعات از بررسی ۱۳۶۸ مجوز استخراج شده، تعداد کل استعلامات بالغ بر ۱۰ هزار و ۵۹۸ مورد بوده است. این بدان معنا است که اگر یک نفر بخواهد همه ۱۳۶۸ مجوز بررسی شده را دریافت نماید باید به همین تعداد مدرک استعلام یا فیش پرداختی تهیه و به دستگاههای اجرایی تحویل دهد.
این مقام مسئول ادامه داد: در واقع با توجه به تعداد کل مجوزها متوسط تعداد تقریبی استعلام و مدارک برای هر مجوز هشت مورد است تعداد کل عناوین استعلامها مدارک و سرویسها بالغ بر ۷۵۹ عنوان بوده که با توجه به تعداد کل استعلامات متوسط تعداد تقریبی برای هر عنوان استعلام ۱۴ مورد است. فیروزی در مورد دستگاههای استعلامدهنده بیان کرد: بر اساس اطلاعات، قوه قضائیه با سهم ۲۹ درصدی، وزارت اقتصاد ۱۱ درصد، نیروی انتظامی ۱۱ درصد، اتاق اصناف ۹ درصد و وزارت کشور با هشت درصد و در مجموع با سهم ۶۸ درصد پنج دستگاه اول استعلامدهنده مربوط به مجوزهای کشور هستند. وی درباره دستگاههای متقاضی استعلام (استعلام گیرنده) گفت: در طرف دیگر اتاق اصناف ایران با ۵۵ درصد، وزارت جهاد کشاورزی ۱۰ درصد، وزارت امور اقتصادی و دارایی چهار درصد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه درصد و وزارت صنعت معدن و تجارت سه درصد و در مجموع ۷۵ درصد سهم داشته که جزء پنج دستگاه اول استعلام گیرنده برای صدور مجوزهای خود هستند. گفتنی است، رهبر انقلاب بارها درباره تسهیل و بهبود فضای کسب و کار برای رونق تولید به مسئولان توصیه کردهاند اما تاکنون اقدامی که اثر آن محسوس باشد، مشاهده نمیشود. ایشان در دیدار اخیر خود با هیئت دولت فرمودند: «مجوّزها واقعاً پیچوخمهای اداریِ عجیب و غریبی دارد؛ حالا گفتند ۷۲ روز، [امّا در] مواردی خیلی بیش از ۷۲ روز مجوّزها مشکل پیدا میکرده. خب بایستی روی این زمینه کار کرد؛ مسئله تسهیلات بانکی و از این قبیل که به نظر من بایستی به این توجّه کرد؛ برداشتِ موانع.»