جریان ضد فساد ورزش مراقب نفود منحرفان باشد (نکته ورزشی)
مشکلات اخیر ورزش ایران به ویژه در پرونده ویلموتس موجب شده که برای بسیاری این پرسش مطرح شود که چرا وضعیت مدیریت ورزش چنین است؟ چرا با توجه به موانع سر راه ورزش و با توجه به اینکه برای برداشتن این موانع، ورزش ایران به مدیریتی با انگیزه، توانمند، آشنا با چم و خمهای این حوزه و بالاخره مصمم و با اراده برای در افتادن با این موانع نیاز دارد، چرا تقریبا همیشه ورزش ما از داشتن مدیریتی با این خصلتها و ویژگیها محروم بوده است؟
سرویس ورزشی-
در این باره میشود مفصل صحبت کرد اما پاسخ کوتاه همان چیزی است که بارها مفصل به آن پرداختهایم. پاسخ این است که چون متولیان اصلی و قانونی ورزش یعنی دولتها- در دورههای مختلف- ورزش را آنطور که باید جدی نگرفتهاند و برخلاف شعارهایی که میدهند آن را امری
دم دستی و در حد « بازی کودکانه» و « مشغولیت آدمهای خوش خیال» میدانند؛ درست به همین دلیل هم درباره اینکه اداره و مدیریت آن را دست چه کسی بسپارند وسواس و دغدغهای ندارند و تقریبا آن را دست ضعیفترین مدیران کابینه خود میسپارند. معلوم است چنین مدیریتی نه میتواند بر مشکلات ساختاری فائق آید و نه میتواند با مدیریت خودش بر مشکلات و گرفتاریهای آن نیفزاید و...
آنچه به اختصارآمد تقریبا شمایی از وضعیت کلی و موجود ورزش ایران است. وضعیتی که عین واقعیت است و دیگر نمیشود آن را نادیده گرفت و منکر شد و یا اینکه به حساب بدبینی وسیاهنمایی و غرضورزی گذاشت. وضعیتی که همانطور که در آغاز این نوشته آوردیم امروز حتی
خوش بینترین افراد هم به آن وقوف و اعتراف دارند و تنها کسانی که خود را به خواب زدهاند و پنبه درگوش خود گذاشتهاند آن را انکار میکنند.
مطالبه بزرگ و اصلی ورزش تغییر این وضعیت است. درست نقطه مقابل کسانی که مسببان اصلی وضع موجود هستند و با همه توان و قلدری و استفاده از ابزار آشکار و پنهان در اختیار میخواهند این وضعیت، که هرچقدر به نفع اهداف کوچک و منافع پست آنها است به ضرر ورزش است،حفظ شود.
اینها همان افراد و جریاناتی هستند که امروز با توجه به اظهارات و اقداماتی که اینجا و آنجا درباره ضرورت اصلاح ورزش و مبارزه با رخنه فساد و مفسدان در آن میشود سخت ترسیده و به دست و پا افتادهاند و از یکسو و از طرق مختلف به ویژه رسانههای اجیر شده و افراد ظاهرالصلاح و... میخواهند چنین القا کنند که این اقدامات اصلاحی و تحرکات تازه در این باره هم مثل دفعات قبلی به جایی نخواهد رسید و خلاصه این بار هم «فایدهای ندارد». و از سوی دیگر با استفاده از ابزار کارسازی که همواره در اختیار داشته یعنی حربه« نفوذ» روی تصمیم گیریها و تصمیم سازیها و در یک کلمه محاسبه مسئولان و مدیران تاثیر بگذارند و مثل اکثر موارد آن را به نحوی سامان دهند که در نهایت به حفظ وضع موجود ودر واقع حفظ منافع خودشان تمام شود.
در چنین شرایطی افراد و رسانهها ودستگاههایی که واقعیات را میشناسند و به تغییر وضع موجود در ورزش باور دارند و به دنبال ایجاد بستر و شرایطی سالم هستند که در آن ورزش بتواند در مسیری هموار، شتابان به سوی جایگاه حقه خود حرکت کند، با قدرت و وحدت و همچنین هماهنگی با دستگاههای نظارتی مثل مجلس و وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور و... باید هدف مردمی و مبارک خود را تا رسیدن به مقصد ادامه دهند.باز تاکید میکنیم خطری که این حرکت مبارک و اصلاحی و ضد فساد را در ورزش تهدید میکند خطر« نفود» و انحراف در مسیر منتهی به هدف است.
تردیدی وجود ندارد جریاناتی که سالها در سایه وادادگی و بینظارتی افراد و دستگاههای ذیربط و در راس همه سازمان و امروز وزارتخانه ادارهکننده ورزش خود را صاحب ورزش و بهره مند از مواهب و منافع آن میدانند به سادگی و راحتی حاضر نیستند عقبنشینی کنند و دست از خواستههای نامشروع و منافع غیرقانونی خود بردارند. به همین دلیل تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا این جریان ضد فساد در ورزش را شروع نشده متوقف کنند و در این باره علاوه بر نیشخندهای مسخرهآمیزی که برخلاف درون به هم ریخته خود برلب دارند و تلاش برای القای بیفایده بودن اقدامات جریان ضد فساد، با نفوذ نزد وزیر و وکیل و مدیر و... و گرفتن قیافه حق به جانب دلسوزانه و... بزرگ کردن مسائل فرعی و نشاندن آنها به جای مسائل اصلی و متن را در سایه حاشیه قراردادن و... حواس مسئولان و حتی توجه علاقمندان به ورزش را باز به مسائل دست چندم و موضوعات گذرا مشغول کند وخلاصه جریان و مسیر مبارزه را منحرف کنند.
جا دارد باز تاکید کنیم که جریان ضد فساد مواظب نفود و تاثیرگذاری منحرفان باشند تا حرکت آغاز شده نه تنها متوقف نشود و از نفس نیفتد بلکه تا آخر و ریشهکن کردن ریشه جریان فساد و انحراف که در همه جای ورزش نفوذ کرده است و به ویژه رشتههای پرطرفداری مثل فوتبال را تقریبا به طور کامل به تسخیر خود در آورده، ادامه داشته باشد.