kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۵۱۱
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹
پايگاه خبري تحليلي روس:

روسيه به چرخش قاطعانه به ‌سمت ايران احتياج دارد

يک پايگاه خبري تحليلي روس نوشت: مسکو بايد در برخورد خود با رژيم تحريم‌هايي که آمريکا از طريق شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران اعمال کرد، بازنگري کند.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، «ولاديمير يفيموف»  در مقاله‌اي در پايگاه خبري تحليلي «ايران رو» نوشت: مقامات روسيه تصميم گرفته‌اند به توسعه شراکت با جمهوري اسلامي ايران توجه ويژه‌اي بکنند. نکته اخير با عنايت به اهميت بزرگ ايران در منطقه خاورميانه که براي غرب حساس است و همراه با روسيه منشأ اساسي صادرات حامل‌هاي انرژي به اتحاديه اروپا، ژاپن و براي متحدان ديگر واشنگتن است، اهميت خاصي دارد. همين‌جا تا 65 درصد ذخاير جهاني نفت و تا 40 درصد ذخاير جهاني گاز طبيعي واقع شده است.
 اين مقاله مي‌افزايد: اگر روسيه و ايران بتوانند در همه زمينه‌هاي اقتصاد، امنيت، دفاع و سياست خارجي روابط شراکت راهبردي برقرار کنند، مسکو و تهران به‌خوبي مي‌توانند قواعد بازي خود را به غرب تحميل کنند و در اين جهت قبل از همه از ابزاري چون صدور حامل‌هاي انرژي استفاده نمايند.
 در ادامه اين مقاله آمده است: مسکو بايد در برخورد خود با رژيم تحريم‌هايي که آمريکا از طريق شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران اعمال کرد (چه رسد به تحريم‌هاي يک‌جانبه) بازنگري کند. همه مباني حقوقي براي اين کار وجود دارد. حالا که ايالات متحده و اتحاديه اروپا خارج از سازمان ملل عليه روسيه تحريم‌‌ها را اعمال مي‌کنند، روسيه هم از حق خروج از تحريم‌هاي ضدايراني بدون توجه به سازمان ملل برخوردار مي‌شود. مؤثرترين شيوه عمل در اين زمينه، اعلام خروج مسکو از همه انواع تحريم‌‌ها عليه تهران است. بعد از آن بايد به تقويت قابليت دفاعي و اقتصاد جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
 پايگاه خبري تحليلي روس  مي‌افزايد: به‌منظور اينکه ايران به شريک واقعي فدراسيون روسيه در مقابله با غرب تبديل شود، بايد هرچه زودتر براي ارتش ايران جديدترين تسليحات را ارسال کرد که بتوانند هرگونه تجاوز خارجي قبل از همه از سوي آمريکا را عقيم بگذارند. قبل از همه سامانه‌هاي پيشرفته ضدهوايي نظير اس-300، اس - 400، «پانتسير» و غيره مد نظر هستند. واشنگتن نيک مي‌فهمد که اگر ايرانيان بتوانند همه هواپيماهاي جنگي و موشک‌هاي آمريکايي مستقر در منطقه خليج فارس را نابود کنند، احتياج به حضور نظامي آمريکايي در اين منطقه برابر صفر شده و نفوذ عربستان سعودي، قطر و ساير متحدان آمريکا در منطقه تضعيف خواهد شد.
 در ادامه اين مقاله آمده است: با عنايت به طول ساحل ايران و حضور ناوهاي ناوگان پنجم آمريکا با مقر در بحرين در اين خليج، جا دارد به ايران در زمينه ‌ايجاد سامانه مطمئن دفاع ساحلي بر اساس سامانه‌هاي موشکي ساحلي «کا300 باستيون» مساعدت شود که اين سامانه‌‌ها مخصوص از بين بردن ناوهاي مختلف سطحي واحدهاي دريابرد، ستون‌هاي ناوها، گروه‌هاي ضربتي دريايي و هواپيمايي و اهداف زميني قابل شناسايي راداري در شرايط مقابله شديد دشمن به‌وسيله آتش و وسايل راديو الکترونيکي است. در اين صورت نه‌تنها تمام ناوگان پنجم آمريکا بلکه نيروهاي دريايي کشورهاي ديگر مخالف جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس خلع سلاح خواهند شد. همچنين بد نيست که ناوهاي سطحي و انواع زيردريايي‌هاي مختلف به ايران صادر شده و واحدهاي تفنگداران دريايي ايران قبل از همه از طريق تقويت آنها به‌وسيله گروه‌هاي بالگرد‌ها (بالگردهاي باري و هوابرد و جنگي کا-29 و کا-52) تقويت شوند. در اين صورت تجاوز به ايران از طرف دريا تقريباً غيرممکن خواهد شد.
 پايگاه خبري تحليلي روس  در پايان تاکيد مي‌کند: به‌نفع مسکو است که جمهوري اسلامي ايران هرچه زودتر عضو سازمان همکاري شانگهاي و بريکس شود و احتمالاً منطقه تجارت آزاد بين ايران و اتحاديه اقتصادي اورسيايي تشکيل شود. ولاديمير پوتين مي‌تواند همه اين مسايل را در ملاقات با حسن روحاني رئيس جمهور ايران در اجلاس سران سازمان همکاري شانگهاي در سپتامبر سال جاري در تاجيکستان در ميان بگذارد. فقط با تشريک مساعي همه کشورهايي که فشار و زورگويي واشنگتن را قبول ندارند، مي‌توان جلوي تهاجم تجاوزکارانه غرب به منافع کشورهاي ديگر را گرفت. اين کار بايد با خروج فوري و حقيقتاً بي‌درنگ روسيه از رژيم تحريم‌هاي ضدايراني شروع شود.