kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۲۸۰
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰

کاهش جمعیت در نیمه دوم قرن (جهان)

جمعیت جهان سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد نفر؛ و در سال ۲۱۰۰ به ۸.۸ میلیارد نفر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، طبق مطالعه‌ای که تحول در توازن جهانی و در قلب جوامع را پیش‌بینی می‌کند، جمعیت جهان از نیمه دوم قرن کاهش خواهد یافت و در سال ۲۱۰۰ به ۸.۸ میلیارد نفر خواهد رسید که دو میلیارد نفر کمتر از پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد است.
 به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس‌موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در سیاتل که ریاست مطالعات منتشر شده در لنست را برعهده داشت می‌گوید این خبر خوشی برای محیط زیست و فشار کمتر بر نظام تولید مواد غذایی و همچنین تولید کمتر گاز دی اکسید کربن است.
«کریستوفر موری» افزود: اما وارونه شدن هرم سن تبعات عمیق و منفی بر اقتصاد و ساختار خانواده‌ها و جوامع دارد. در هر حال این پیش‌بینی‌ها قطعی نیست و تغییرات سیاسی می‌تواند این مسیر را در کشور‌های گوناگون تغییر دهد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد در مورد جمعیت جهان، زمین قرار بود تا سال ۲۰۵۰ حدود ۹.۷ میلیارد نفر جمعیت داشته باشد و جمعیت آن تا سال 2100 نیز به ۱۰.۹ میلیارد نفر برسد. جمعیت کنونی جهان ۷.۷ میلیارد نفر است.
اما آخرین مطالعات انجام شده این رشد جمعیت مداوم در طول قرن ۲۱ را رد می‌کند. پژوهشگران موسسه سنجش و ارزیابی سلامت اوج جمعیت جهان را برای سال ۲۰۶۴ پیش‌بینی می‌کنند که جمعیت جهان به ۹.۷ میلیارد نفر می‌رسد و پس از آن کاهش می‌یابد و در سال ۲۱۰۰ به ۸.۸ میلیارد نفر می‌رسد.
میزان باروری در سال ۲۱۰۰ به ۱.۶۶ کودک به ازای هر زن کاهش می‌یابد. این رقم هم اکنون ۲.۳۷ کودک به ازای هر زن است. بر اساس مطالعه جدید کاهش نرخ باروری بسیار سریع‌تر از پیش‌بینی سازمان ملل متحد کاهش می‌یابد.
در ۱۸۳ کشور از مجموع ۱۹۵ کشور بررسی شده، این نرخ تا سال ۲۱۰۰ به کمتر از ۲.۱ کودک به ازای هر زن می‌رسد. اما تحولات جمعیت شناختی که میزان مرگ و میر و مهاجرت نیز در آن نقش دارد با توجه به منطقه و کشور متفاوت است.
طبق این مطالعات، چین ممکن است حدود نیمی از جمعیت خود را از دست بدهد و جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری کنونی این کشور در سال ۲۱۰۰ به ۷۳۰ میلیون نفر برسد. با کاهش شمار نیروی کار این کشور رشد اقتصادی این کشور هم متوقف خواهد شد.
آسیا و اروپا هم قرار است جمعیت خود را از دست بدهند. بخش عمده ۲۳ کشوری که قرار است شاهد نصف شدن جمعیت خود باشند در این مناطق واقع شده‌اند که از آن جمله می‌توان به ژاپن، تایلند، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و کره‌جنوبی ‌اشاره کرد.
در مقابل آفریقای سیاه شاهد سه برابر شدن جمعیت خود خواهد بود. جمعیت نیجریه تا سال ۲۱۰۰ از ۲۰۶ میلیون به ۷۹۰ نفر خواهد رسید و به این ترتیب در سال ۲۱۰۰ پس از هند دومین کشور پرجمعیت جهان خواهد بود. ریچارد هورتون سردبیر لنست می‌گوید حقیقتا این جهان جدیدی خواهد بود. جهانی که ما باید از امروز خود را برای آن آماده کنیم.
کریستوفر موری می‌گوید در جهان جدید جمعیت فعال کاهش خواهد یافت، اما افراد بالای ۸۰ سال 6 برابر خواهند شد و شمار آنها از ۱۴۱ میلیون نفر به ۸۶۶ میلیون نفر خواهد رسید. از همین رو باید در نظام کمک‌های اجتماعی و خدمات بهداشت کنونی بازنگری شود.