kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۵۴۲
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۳
آیا راه‎حلی برای مشکلات مالی دانشگاه‎ها با بنیاد شهید وجود ندارد؟

ضرر دانشجویان از مناقشات 2 نهاد!




برخی دانشجویان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران از اختلاف بین این بنیاد و دانشگاه‌ها بر سر موضوع شهریه خبر می‌دهند که به دلیل متاخر شدن بدهی بنیاد، دانشگاه‌ها مدرک دانشجویان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران را گرو نگه می‌دارند!
اما اصل ماجرا چیست؟ بر اساس آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده ۶۶ قانون جامع خدمات ایثارگران که به تصویب هیئت وزیران رسیده و به تمامی دانشگاه‌های کشور ابلاغ شده است، دانشجویان شاهد و ایثارگر از پرداخت شهریه در تمامی دانشگاه‌های کشور معاف هستند.
دانشجویان شاهد و ایثارگر شامل همسر و فرزندان شهدا، جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و همسر و فرزندان آنها، آزادگان و همسر و فرزندان آنان مشمول این طرح می‌شوند.
در این  آیین‌نامه، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شامل موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی، پیام نور، شبانه دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و هر دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی شهریه‌بگیر ایرانی مستقر در داخل کشور مورد تایید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌شود. اما گویا در این رویه، خللی ایجاد شده است.
یکی از دانشجویان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران در این‌باره می‌گوید: طبق اعلام دانشگاه، بنیاد شهید و امور ایثارگران هزینه شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز تحت پوشش خود را به دانشگاه‌ها پرداخت نکرده است.
وی گفت: در این شرایط، زمانی که پس از فراغت از تحصیل برای دریافت مدرک فارغ‌التحصیلی به دانشگاه مراجعه کردم، پاسخ دانشگاه این بود که به دلیل اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران هزینه شهریه شما را به دانشگاه پرداخت نکرده‌امکان صدور مدرک وجود ندارد.
این دانشجوی دانشگاه غیرانتفاعی گفت: دانشگاه 2 گزینه پیش روی ما گذاشت. اینکه دانشجویان باید خودشان هزینه را پرداخت کنند و مدرک خود را بگیرند یا منتظر تعیین تکلیف موضوع بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشگاه‌ها بمانند.
نامبرده گفت: با توجه به اینکه هر یک از دانشجویان برای آینده خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و برنامه‌هایی را در نظر دارند، انتظار برای صدور مدرک پس از تعیین تکلیف این موضوع برای دانشجویان مقدور نیست.
به نقل از فارس؛ یک مقام مسئول در یک دانشگاه غیرانتفاعی که نخواست اسمی‌از او و دانشگاه در خبر عنوان شود، در این‌باره گفت: طبق اطلاعات کسب شده بنیاد شهید و امور ایثارگران اعتبار لازم برای این منظور را دریافت کرده‌اما این بودجه به‌حساب دانشگاه‌ها واریز نشده است و به دست دانشگاه نرسیده است.
وی گفت: مشکل بنیاد شهید و امور ایثارگران با دانشگاه‌های غیرانتفاعی در موضوع پرداخت شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز تحت پوشش این نهاد مشکل جدیدی نیست و از حدود 2 سال پیش بنیاد شهید و امور ایثارگران هیچ هزینه‌ای در این‌باره پرداخت نکرده است.
این مقام مسئول در یک دانشگاه غیرانتفاعی اضافه کرد: تاکنون مکاتبات زیادی در این‌باره انجام شده و همگی بی‌نتیجه مانده است.
از سوی دیگر، مدیرکل امور دانشجویان شاهد و امور ایثارگان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، درباره رخداد این مشکل توضیح داد: مطالبات معوقه دانشگاه‌ها از بنیاد شهید و امور ایثارگران موضوع جدیدی نیست و در حال رایزنی هستیم که مشکل حل شود.
وی گفت: با وجود اینکه این مشکل مالی وجود دارد، به هیچ عنوان نباید خللی در کار تحصیل و اعطای مدرک دانشجویان بابت شهریه پیش بیاید و دانشگاه‌ها نباید مانع تحصیل و ارائه مدرک به دانشجویان شوند.
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و امور ایثارگران سازمان امور دانشجویان وزارت علوم همچنین در پاسخ به اینکه یکی از مسئولان دانشگاه غیرانتفاعی، گفته بود بنیاد شهید و امور ایثارگران این اعتبار را دریافت کرده‌اما بودجه به‌حساب دانشگاه‌ها واریز نشده است، گفت: چنین موضوعی در کار نیست. هر پولی که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در این‌باره تخصیص داده شود، به‌صورت مستقیم به‌حساب دانشگاه‌ها بابت شهریه دانشجویان واریز می‌شود. این پول بر اساس تعداد دانشجویان آن دانشگاه (دانشجویان مشمول این مصوبه) که دانشگاه از بنیاد شهید و امور ایثارگران طلبکار است به‌حساب دانشگاه واریز می‌شود.
نامبرده تأکید کرد: در حال رایزنی هستیم که در اولویت نخست، مشکل دانشگاه‌های غیرانتفاعی حل شود؛ زیرا دانشگاه‌های غیرانتفاعی بر اساس شهریه‌ای که از دانشجویان می‌گیرند، اداره می‌شوند.
با این همه، کمترین انتظار از مسئولین ذی‌ربط آن است تا مانع از قربانی شدن قشر دانشجو در چنین مناقشاتی شوند چراکه حل اختلافات قانونی میان نهادهای گوناگون، نباید کوچکترین ضرری را متوجه اقشار گوناگون مردم کند.