kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۵۰۲
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹

گلایه صادرکنندگان از بخشنامه‌های بانک مرکزی

رئیس‌ کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی فارس با گلایه صادرکنندگان از بخشنامه‌های بانک مرکزی گفت:‌ سودجویی برخی از ارز ۴۲۰۰ تومانی را نباید پای همه صادرکنندگان حساب کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، خسرو فروغان، در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق اظهار داشت: در شرایط کنونی که اقتصاد ما به دلایل مختلفی از جمله تحریم‌ها و بیماری کرونا دوران ویژه‌ای را سپری می‌کند بانک مرکزی نیز مسیر را برای صادرات و فعالیت بخش خصوصی سخت کرده و مشکلات فراوانی را برای صادرکنندگان و واردکنندگان ما ایجاد کرده است.
وی افزود: تجار ما با سختی‌های فراوان بازارهایی را در خارج از کشور ایجاد کرده‌اند اما تصمیم‌گیرانی با صدور بخشنامه و دستورالعمل‌های داخلی تمام هزینه‌های تجار ما را از بین می‌برند.
فروغان اظهارداشت: بازرگانان ما برای برگشت ارز به کشور مشکلاتی دارند که نقل و انتقالات بانکی و جابه‌جایی پول برای صادرکنندگان از طریق صرافی‌ها با اختلال و از طریق بانک‌ها امکان‌پذیر نیست.
رئیس‌کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: همچنین تعدد سامانه‌های ارزی و نرخ‌های متفاوت ارز بین بازار و سامانه نیما از دیگر مشکلات صادرکنندگان برای عرضه ارز در سامانه است.
وی افزود: مجموعه بخش دولتی و بانک مرکزی باید به تجار واقعی که سابقه و شناسنامه‌دار هستند، اعتماد کند و چرخه صادرات و واردات را برای فعالیت صادر کنندگان و واردکنندگان باز کنند که در این صورت ارز نیز به کشور بازگردانده خواهد شد.
فروغان با برشماری مشکلات صادرات و صادرکنندگان اظهار داشت: بحث دیگر صادرکنندگان برای بازگشت ارز تهاتر است که بر اساس اعلام دولت هر صادرکننده باید در ازای صادرات خود کالا وارد کند که این موضوع نیز مشکل ساز است زیرا بسیاری از صادرکنندگان ما واردکننده نیستند.
فروغان عنوان کرد: این درحالی است که در برخی از مواقع ممکن است کالایی که صادرکننده تصمیم به واردات آن دارد در گروه صادرات او نباشد که استفاده از کارت بازرگانی دیگر و یا هر گونه اقدام در این زمینه امکان‌پذیر نیست لذا این موضوع زمانی درست است که به صادرکننده اجازه داده شود تا کالای خود را صادر و بر اساس نیاز بازار وارد کند.
وی تصریح کرد: دولت باید اجازه بدهد بخش خصوصی نیاز بازار را شناسایی و بر اساس آن روند صادرات و واردات روان‌سازی شود تا واردکنندگان بتوانند بر اساس نیاز بازار کالا و در واقع ارز وارد کشور کنند.
فروغان افزود: این درحالی است که زمانی که به واردکننده اجازه واردات کالا به صورت قانونی داده نشود افرادی تحت عنوان قاچاق سود برده و کمبود بازار را جبران می‌کنند که حضور کالای قاچاق در بازار نشان دهنده این است که ارز به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده است.
وی بیان کرد: صادرات کالا مشکلات متعددی دارد که باید همه آنها رادر نظر گرفت به عنوان مثال در چند روز اخیر کشور چین به بهانه تحریم‌ها سختگیری‌هایی بر کشتیرانی ایران انجام داده‌اند و اجازه حرکت به کشتی‌های ایرانی حامل کالا را نمی‌دهند که رفع این مشکل نیز باید از طریق وزارت امورخارجه پیگیری شود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه متاسفانه صادرکنندگان ما به هر جایی می‌روند با در بسته روبرو می‌شوند اظهارداشت: اگر صادرکننده اجازه صادر کردن کالای خود را داشته باشد به طور حتم به هر وسیله‌ای که باشد ارز خود را به کشور
بازمی‌گرداند.