کد خبر: ۱۹۰۷۲۳
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰

# پرسه ـ در ـ فضای ـ مجـازی


 
  با پرسه‌ای در فضای مجازی با موضوعات مختلفی روبه‌رو می‌شویم که مورد توجه کاربران قرار گرفته است. انتشار این مطالب به معنی تایید همه آنها از سوی کیهان نیست.
آقای وزارت ارشاد! خوابی؟
 دانیال معمار: «نگران سريال‌های تركيه‌ای و هجمه فرهنگی‌شان بوديم، حالا به لطف سريال‌های مبتذل نمايش خانگی و دسترسی راحت آنها از طريق «وی‌ او‌ دی»‌ها، شاهد درنورديدن فرهنگ خانوادگی ايرانی‌ها در جلوی چشمان‌مان و البته توسط خودمان هستيم. آقای وزارت ارشاد! خوابی يا آگاهانه به اين سريال‌ها مجوز می‌دهی.»
اطلاعات‌تان چند می‌ارزد؟!
 محمدطاهر قائم پناه: «در طول روز چه میزان از اطلاعات شخصی‌تان را در قالب‌های مختلف در اختیار اکانت‌های دوست و غریبه قرار می‌دهید؟! بله...؛ محل تولد و سکونت، غذا، رنگ، موسیقی، لباس، گرایش دینی و سیاسی و... مورد علاقه‌تان را در چند توئیت، منشن کردید؟! جریان نفوذ فقط در مسائل سیاسی و نظامی وجود ندارد، مهم‌ترین بستر این حرکت خزنده جهت جمع‌آوری داده‌ها برای برنامه‌ریزی و نفوذ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی؛ شبکه‌های اجتماعی است! دیگر نیازی نیست کشوری برای جمع‌آوری اطلاعات، حضور فیزیکی داشته باشد چون ما همه چیز را در اختیارشان می‌گذاریم! این اطلاعات خواه عامدانه و خواه غیرعامدانه در این بستر منتشر گردد، سیستم پیشرفته هوش مصنوعی به راحتی با بررسی و تحلیل این داده‌ها، خوشبینانه آنها را فقط برای برنامه‌ریزی جهت نفوذ و اثرگذاری در حوزه‌های مختلف در اختیار سازمان‌های جاسوسی قرار می‌دهد.»
یک جمله زشت برای نه به فرزندآوری!
 کاربر دیگری نوشت: «یکی از جملات زشت رایج: ما برای پدر مادرمون چی کار کردیم، که بچه‌مون بکنه؟؛ ناامیدی که در عمق این جمله هست، تو ذهن خیلی از ماها ریشه دوونده و یکی از دلایلی هست که باعث میشه، فرزندآوری رو بی‌ارزش بدونیم، چون خودمون رو بی‌ارزش می‌دونیم!»
اهمیت سواد رسانه
 معصومه نصیری: «مصیبت یعنی اینکه در عصر رسانه و شفافیت که امکان راستی‌آزمایی محتواها وجود دارد، همه باور کنیم طرح ازدواج اجباری واقعا در مجلس وجود دارد. در عصر سرریز اطلاعات گویا مخاطب حال یک سرچ ساده و بررسی منبع را هم ندارد پس به فریب خوردن تن می‌دهد.»
آموزش مجازی
 کاربر دیگری با انتشار این تصویر نوشت: «دارن غیرحضوری امتحان میدن!»

کاسبی شخصی یا سربلندی ایران؟
 علی قلهکی: «۲۲‌میلیارد یورو ارز کشور در اختیار صادرکنندگان بخش خصوصی ا‌ست اما برای انجام تعهدات ارزی، دائما تعلل می‌کنند! در شرایطی که حیات اقتصادی ایران، به این مبالغ گره خورده، اتاق بازرگانی دائما به دنبال تمدید فرصت بازگرداندن این اَرزهاست! در شرایط فعلی کشور، کاسبیِ شخصی ملاک است یا سربلندی ایران؟!»
 نفوذ
  آمنه سادات ذبیح‌پور:«هرچند دادگاهی ‎روح‌اله زم تمام شد اما منتظر دادگاهی رابطان داخلی با زم هستیم قبل از پایان مسئولیتشان!»
سیب زمینی، پیاز
 ‏خانم یاس: «وانتی محله ما جوری میگه: بیا سیب‌زمینی ببر، بیا پیاز بدم، انگار داره مجانی بذل و بخشش میکنه. جهانگیریِ صاف و ساده هم میشنوه و فکر میکنه همه راضی هستن.»