ریزگردها زندگی را در زابل مختل کرده است
تاخت و تاز توفان گرد و خاک در سیستان، زندگی و کسب و کار مردم منطقه را مختل کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زابل، چهارشنبه گذشته شدت توفان در منطقه سیستان به 100 کیلومتر بر ساعت رسید و میزان مراجعه بیماران چشمی و تنفسی را به مراکز درمانی افزایش داد و سبب بروز مشکلاتی برای مردم، بیماران و کشاورزان منطقه شد.
فرماندار هامون با بیان اینکه شدت توفان خسارت زیادی به زیرساختهای این شهرستان وارد کرده است، گفت: توفان کابلهای برق را پاره کرده و سبب قطعی برق در این منطقه شد.
معصومه پرندواره با بیان اینکه خسارات توفان به سلامت مردم جبرانناپذیر است، ادامه داد: بسیاری از مردم منطقه دچار بیماریهای تنفسی و چشمی شدهاند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم سیستان با وضع اسفبار و سختی زندگی میکنند و حرکت شنهای روان با ورود به داخل منازل حتی نفس کشیدن را برای مردم سخت کرده است.
«هوشنگ ناظری» در حاشیه بازدید از مناطق خسارتدیده توفانهای اخیر سیستان در گفتوگو با ایرنا افزود: شرایطی که امروزه در سیستان حاکم است اگر در نقطهای دیگر از کشور اتفاق میافتاد مردم آن نمیتوانستند تحمل کنند ولی مردم سیستان با صبوری در حال زندگی کردن هستند و آنچه که امروز از مسئولان انتظار میرود نگاه ویژه به منطقه است.
وی دلیل حرکت ریزگردها را خشکسالی تالاب بینالمللی هامون دانست و افزود: وجود این ریزگردها سبب بروز انواع بیماریهای ریوی، تنفسی، چشمی، گوش و غیره شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزی سیستانوبلوچستان نیز گفت:توفان در چند روز اخیر به حدود 37 هزار هکتار مزارع و باغهای سیستان خسارت وارد کرده است.
«رضا نجفی» در نشست ستاد بحران منطقه سیستان در فرمانداری زابل افزود: از این میزان خسارت وارد شده 35 هزار هکتار مزرعه کشاورزی و بقیه باغ بوده است.
وی گفت: مردم منطقه بهویژه کشاورزان و باغداران و سایر خسارتدیدگان انتظار دارند از سوی ستاد بحران کشور و ریاست جمهوری کمکهای بلاعوض دریافت کنند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز در این نشست گفت: خسارات وارده ناشی از ریزگردهای چندین ساله منطقه سیستان به مردم را نمیتوان با مسائل مالی محاسبه کرد.
«هوشنگ ناظری» افزود: طرح جامع تثبیت شنهای روان چند سال پیش به وسیله سازمان عمران سیستان تدوین و در آن 20 پروژه تعریف و محل اصلی کانون شنهای روان در خاک افغانستان و ایران شناسایی شد و بستر رودخانهها، تالاب هامون، سواحل، بادشکن مزارع و فضای سبز شهر و روستاهای منطقه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.