اخبار کوتاه
ضعف سواد سلامت مردم
ضعف سواد سلامت مردم،پایبندی آنها را به پیشگیری و درمان کم کرده است. کامران باقری لنکرانی در همین رابطه به فارس گفت: رسانهها نباید به کتاب پزشکی تبدیل شوند، بلکه باید مطالب مفید سلامت را به شکل علمی، به موقع و بدون دخالت منافع گروهی خاص، به مخاطبان منتقل کنند. رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت با اشاره به مبحث «سواد سلامت» در همای ملی رسانه و سلامت، تاکید کرد: با افزایش سواد سلامت، تغییر محسوسی در پایبندی به درمان و موفقیت آن ایجاد میشود. وی تقاضا برای مصرف مکملها در درمان سائیدگی مفاصل، تقاضا برای مصرف انواع ویتامینها بدون توجه به مضرات جانبی آنها و نیاز واقعی بدن افراد را از جمله مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح این مبحث برشمرد و به نقش مصرف زیاد کلسیم در بروز سکتههای قلبی در میان بیماران قلبی عروقی و زیاده روی در مصرف ویتامین E و بروز بیماریهای قلبی عروقی اشاره کرد.
ممنوعیت فروش دخانیات
در کیوسکها
وزارت بهداشت دستورالعمل اجرایی صدور گواهی صلاحیت و پروانه بهداشتی کیوسکهای ثابت عرضه مواد غذایی را ابلاغ کرد. این دستورالعمل در راستای اجرای مواد 44 و 45 آییننامه اجرایی ماده 13 قانون اصلاح مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ابلاغ شده است. رعایت بهداشت فردی نظیر داشتن کارت بهداشت، گواهینامه دوره آموزشی، عدم استعمال دخانیات و عرضه و فروش آن، شستن صحیح دستها، پوشیدن لباس کار تمیز و استفاده از کلاه و دستکش از حداقل الزامات کیوسک ثابت عرضه مواد غذایی عنوان شده است.
نوه و نتیجههای شنگول و منگول!
نوه و نتیجههای شنگول و منگول، بزهای شبیهسازی شده دیروز، گلهای را تشکیل دادهاند که حاوی ژنهای والدین و پروتئینهای خاص هستند. معاون پشتیبانی پژوهشگاه رویان ضمن اعلام این خبر گفت: نسل سوم این بزها با همان تغییرات و اصلاحات انجام شده به دنیا آمدهاند و در سلامت کامل زندگی میکنند. ما گلهای از این حیوانات شبیهسازی شده تولید کردهایم که شیر آنها حاوی پروتئینهای متفاوتی هستند. خارج از تصور نیست که بشود حیوانی تولید کرد که گوشتش حاوی پروتئینی باشد که بتوان از گوشت آن برای درمان یک نوع بیماری استفاده کرد .اما تمرکز ما بر این است که بتوانیم از این حیوانات پروتئینهای نوترکیب گرانقیمت استخراج کنیم.
سرطان پروستات
دومین علت مرگ مردان
یک متخصص اورولوژی، سرطان غده پروستات را دومین علت مرگ آقایان پس از سرطان ریه دانست و رژیم غذایی مناسب همراه با فعالیت فیزیکی را عامل کاهش ریسک ابتلا به این بیماری معرفی کرد. علی حمیدی مدنی، متخصص اورولوژی به فارس گفت: غده پروستات عضوی مردانه است که در تولید مثل نقش دارد تا جایی که اگر این غده و ترشحات مربوط به آن وجود نداشته باشد مردان بارور نخواهند شد. هرچه مقدار بیشتری ویتامین D،
آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگی پخته و پلی فنولهایی که در انار، چای سبز و تمشک وجود دارد در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد از رشد سلولهای سرطانی غده پروستات یا از علامتدارشدن بیماری پیشگیری میشود. در سوی دیگر ترکیباتی مثل اسیدهای چرب غیر اشباع که عموماً در گوشت قرمز پرچرب وجود دارند با تحریک رشد سلولهای سرطانی غده پروستات فرد امکان ابتلای فرد به سرطان غده پروستات را افزایش میدهند.