kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۲۱۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
معاون وزیر:

طرح‌های 10 ساله اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شد

معاون بهبود امور تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی گفت: برای اجرای سیاست‌‌های اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب طرح‌های 10 ساله تدوین کرده‌ایم.
به گزارش ایرنا از اردبیل، عباس کشاورز پنجشنبه در جمع مدیران و کارشناسان امور زراعت کشت و صنعت مغان پارس‌آباد افزود: ‌برنامه ما در وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سوی تولید داخلی جهت قطع وابستگی است، لذا دغدغه امروز کمیته اقتصادی دولت و در راس آن رئیس‌جمهور، امنیت غذایی و حرکت به سمت خودکفایی محصولات است.
وی از تدوین پنج برنامه کلان در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: افزایش تولید محصولات اساسی، افزایش درآمد صادراتی، افزایش تولید نهاده‌‌ها، کشت پاییزه و زمستانه و اجرای کشت فراسرزمینی، پنج برنامه کلان بخش کشاورزی است.
کشاورز، توسعه کشت پاییزه و زمستانه را از دیگر سیاست‌‌های وزارتخانه نام برد و گفت: اگر بخواهیم وابستگی را کم کنیم باید مناطقی را برای کشت برخی محصولات مانند چغندر قند که نیاز به آبی بالایی دارند انتخاب و به کشت پاییزه بپردازیم.
وی، با بیان اینکه بسیاری از محصولات تولید داخل، بدون آفات و با کمترین مواد شیمیایی استحصال می‌شود، ادامه داد: در تولید و عمل‌آوری مرکبات در جنوب کشور از هیچ‌گونه سموم شمیایی استفاده نمی‌شود و محصول تولید این مناطق کاملا ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی است.
وی، بر تولید غذای سالم در کشور تاکید کرد و گفت: محصولات کشاورزی باید با حداقل باقیمانده مواد شیمیایی تولید و در  بازار عرضه شود تا هیچ‌گونه عوارضی بر سلامتی نداشته باشد. کشاورز، با بیان اینکه وضعیت کشاورزی ما از نظر پایداری مطلوب نیست ادامه داد: یکی از برنامه‌های دولت و وزارت جهاد کشاورزی، تدوین برنامه‌های پایداری است که در این راستا می‌خواهیم، کشاورزی حفاظتی را به عنوان یک پروژه ملی تدوین و اجرا  کنیم.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار کرد: ما پیش‌بینی می‌‌کنیم تا چهار سال آینده، طعم خودکفایی گندم و تکیه بر تولید داخلی را تجربه کنیم و در این زمینه برنامه‌ریزی‌های هدفمندی را نیز آغاز کردیم.
عباس کشاورز تصریح کرد: امسال پیش‌بینی می‌کنیم بیش از 10 میلیون و 400 هزار تن گندم در کشور تولید شود که 12 درصد نسبت به سال ماقبل آن افزایش دارد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: در دو سال گذشته از 11 میلیون تن گندم مورد نیاز بیش از هفت میلیون تن واردات داشتیم که به معنای واقعی مشکلات جدی را در این بخش به وجود آورده است.