کد خبر: ۱۸۰۴۱۶
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
سخنگوی کمیسیون تلفیق مطرح کرد

درآمد 3200 میلیاردی دولت با دریافت مالیات از سپرده‌های کلان

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با‌اشاره به اینکه می‌توان یک درصد از سود سپرده‌های بالای یک میلیارد را به عنوان مالیات بر سپرده‌های بانکی اخذ کرد، از درآمد 3200 میلیارد تومانی دولت از این راه خبر داد.




هادی قوامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره دریافت مالیات از سود سپرده‌های کلان بانکی گفت: در کشور ایران متاسفانه سود سپرده‌های بانکی معافیت مالیاتی دارد. در همین راستا در کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد دادیم که سپرده ‌های پایین یک میلیارد تومان، همچنان معافیت مالیاتی داشته باشند.
وی افزود: ولی از سپرده‌های بیش از یک میلیارد تومان، یک درصد از سود سپرده و نه اصل سپرده، در سال مالیات اخذ شود. مثلا فردی که 10 میلیارد تومان سپرده در بانک دارد، یک میلیارد تومان آن معاف و بابت 9 میلیارد تومان باقی مانده، اگر سود سپرده 20 درصد باشد، سالانه یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان دریافت می‌کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ادامه داد: یک درصد از سود آنکه 18 میلیون تومان می‌شود را باید مالیات دهد که رقم زیادی هم نمی‌باشد. 80 درصد سپرده‌های بانکی، رقم‌های بزرگ است و در حال حاضر نظام بانکی سالانه 400 هزار میلیارد تومان سود بابت سپرده‌ها به مردم پرداخت می‌کند.
قوامی اضافه کرد: 80 درصد این مبلغ، می‌شود 320 هزار میلیارد تومان. یک درصد این رقم 3200 میلیارد تومان می‌شود. یعنی دولت می‌تواند از راه اجرای این طرح سالانه 3200 میلیارد تومان درآمد داشته باشد که عدد قابل توجهی است. نمایندگان مجلس باید دولت را ملزم به دریافت مالیات از سود سپرده‌های کلان بانکی کنند.
به گفته وی، نمایندگان مجلس باید اهمیت این موضوع را درک و اجرای آن را پیگیری کنند. البته بانک مرکزی مخالف دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی است زیرا بر این باور هستند که دریافت مالیات از سود سپرده‌ها، فرار سرمایه از کشور را به دنبال دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس افزود: درحالی که این چنین نیست و این کار رونق تولید را هم به همراه خواهد داشت. اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی در همه دنیا اجرا می‌شود و ما باید همان طور که تصویب کردیم از مسکن و خودروهای لوکس مالیات بگیریم، از این بخش هم مالیات دریافت کنیم.
گفتنی است، فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در آبان ماه امسال ادعای مطرح شده درباره طرح اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی و سود سپرده‌ها را تکذیب کرد و گفت: «در طرح قانون مالیات‌های مستقیم نیز تاکنون چنین موضوعی مطرح و بررسی نشده است.»
همچنین، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی هم در این رابطه تاکید کرده بود که «اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی به هیچ‌وجه صحت ندارد این موضوع را من هم در برخی سایت‌ها دیدم و هیچ‌گونه بحثی در دولت و سایر مراجع مهم تصمیم‌گیری اقتصادی مطرح نشده است؛ برنامه‌ای برای اخذ مالیات از سود سپرده‌ها نداریم.»