معاون اول رئیسجمهور:
دولت در حال تامین منابع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه خروج از رکود برنامه اصلی دولت در سال جاری است، اظهار داشت: این برنامهها باید در سطح اقتصاد کلان باشد و نمود آن در بخش خصوصی پدیدار شود.
به گزارش مهر از کرج، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر دیروز در جریان بازدید از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران مستقر در کرج گفت: بخش کشاورزی در حال و آینده به دلیل اهمیت امنیت غذایی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، در حال حاضر حجم واردات در بخش کشاورزی بیش از صادرات است و با توجه به سیاستهای جمعیتی پیش رو باید برنامهریزیهای دقیقی در جهت تامین غذای جمعیت کشور صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر این عدم تعادل در بخش صادرات و واردات در آینده نیز وجود داشته باشد با مشکل جدی مواجه خواهیم بود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه صنعت و بخش کشاورزی مکمل یکدیگر هستند اظهار داشت: باید برای موفقیت هر دو بخش برنامههای دقیق و عملیاتی وجود داشته باشد. جهانگیری یکی از اصلیترین چالشهای پیش روی کشاورزی را مسئله آب دانست و تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها در بخش آب کشاورزی با مشکل مواجه هستیم بلکه در تامین آب آشامیدنی برخی از مناطق نیز دچار کمبود شدهایم.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: باید بهرهوری از آب افزایش یابد و این امر در بخش کشاورزی باید به سمت استفاده از سیستمهای نوین آبیاری پیش برود.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از اولویتهای دولت خروج از رکود است، در زمان آغاز به کار دولت با یک رکود تورمی جدی مواجه بودیم و باید با یک برنامهریزی کشور را به وضعیت ثبات میرساندیم که خوشبختانه با کنترل تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به 14 و 6 دهم درصد کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه خروج از رکود برنامه اصلی دولت در سال جاری است، اظهار داشت: این برنامهها باید در سطح اقتصاد کلان باشد و نمود آن در بخش خصوصی پدیدار شود که یکی از زمینههای آن تامین منابع مالی است. خوشبختانه برای رسیدن به اهداف در این زمینه سیستمهای بانکی تسهیل و صندوق توسعه ملی برای کمکهای ریالی تجهیز شدهاند.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: مصمم هستیم منابع ارزی را نیز برای کمک به بخش خصوصی به کار گیریم.
جهانگیری همچنین به پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی دولت اشاره و تصریح کرد: دولت با تاکید بر اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی برای دستگاههای مختلف اهداف را تعیین کرده و در حال نگارش اقدامات و تامین منابع است به طوری که هر دستگاهی بداند در هر سال برای تحقق اقتصاد مقاومتی چه برنامههایی را به چه میزان اعتبار اجرایی کند.